Tenerife is de perfecte bestemming het hele jaar door. Wij trokken in de kerstvakantie naar dit prachtige eiland en ontdekten het met een huurwagen. Ook al is het eiland niet zo groot, met een auto kom je overal het snelste en je komt toch op plekjes waar je met openbaar vervoer niet zomaar raakt. De wegen van Tenerife leiden je naar de mooiste plekken van het eiland en tijdens het rijden geniet je van het uitzicht op de Teide, de prachtige kustlijn en de waanzinnige uitzichten over de bergen. Door een auto te huren kun jij ook gewoon zelf beslissen waar je precies stopt, want niet enkel de highlights van Tenerife zijn de moeite. In twee weken tijd hebben we elke uithoek van het eiland gezien en delen daarom in dit artikel onze tips voor een auto huren & rijden op Tenerife. Begin maar al te dromen!

Dit artikel bevat affiliate links wat je niets kost, maar wanneer je via deze links reserveert of iets aankoopt, steun je ons werk.

Waarom een auto huren op Tenerife?

Er zijn verschillende redenen waarom het huren van een auto op Tenerife eigenlijk aangewezen is. Zeker wanneer je met een gezin/groep reist is het extra handig. Want hoewel er een goed openbaar-vervoer-netwerk is, verlies je veel tijd en wil je zoals ons het volledige eiland ontdekken, dan is het om zovele redenen gewoon noodzakelijk:

  1. Met een huurauto kun je eenvoudig van plek naar plek reizen en op eigen tempo het eiland rondreizen. Dit geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, en om te stoppen waar je dat wilt, zonder afhankelijk te zijn van openbaar vervoer.
  2. Tenerife heeft veel afgelegen gebieden die moeilijk te bereiken zijn zonder een auto. Met een huurauto kun je bijvoorbeeld de prachtige kustwegen en bergachtige landschappen van het eiland verkennen die anders onbereikbaar zouden zijn.
  3. Tenerife heeft, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, bijzonder veel te bieden, van historische steden en culturele bezienswaardigheden tot prachtige natuurgebieden en stranden. Met een huurauto kun je veel van deze plekken bezoeken en het eiland echt verkennen. Het is er waanzinnig mooi waardoor het ook heerlijk is om te cruisen op de baantjes van Tenerife.
  4. Met een huurwagen bespaar jij je enorm veel tijd. Hoewel je met de bus ook op veel plaatsen raakt, kost het sowieso vaak wel wat tijd om ergens naartoe te rijden. Het eiland is dan wel niet groot, de bergen zijn dat wel. Over kronkelende slingerende baantjes in de bergen rijd je niet snel. Maar met een huurwagen kan je onderweg stoppen wanneer je wil en je legt het traject veel sneller af.

Autorijden op Tenerife

Rondrijden met de auto op Tenerife is een waanzinnige ervaring maar ook een uitdagende. Hier zijn zoveel bergen, rond de vulkaan en in het Anaga gebergte, dat heel wat wegen steil zijn en scherpe bochten hebben. De wegen zijn in de meeste gevallen perfect onderhouden, al reden we soms eens over grint. Snelheden staan goed aangegeven en wanneer je van noord naar zuid wil, kan je gewoon de grote baan volgen. Minpuntje: in de bergen kom je amper anderen tegen, maar langs de kust kan je vaak in een file terecht komen. Geduld hebben is in Tenerife dus ook een schone deugd.

Wat betreft parkeren moet je een beetje geluk hebben. In de meeste steden en dorpen vind je snel een plaatsje. Soms moet jij je wagen er wel parkeren op een zeer schuine helling en dat zijn wij echt niet gewoon. (Lees: Lies vindt dat doodeng.) Bij mooie natuurplekjes, vooral aan de kustlijn, moet je wat meer geluk hebben. Parkeerplaatsen zijn daar meestal beperkt waardoor je soms nog even de benenwagen zal moeten gebruiken.

Tips om een auto te huren op Tenerife

Ondertussen hebben wij wel wat ervaring met huurauto’s. In onze huurwagen-carrière hebben wij dan ook véél meegemaakt en neen, het was niet altijd even fijn. Te vaak kwamen er (achteraf) onverwachte kosten bij of lieten verhuurbedrijven ons opdraaien voor schade die niet van ons was. Ondertussen fotografeer ik standaard de volledige wagen bij aankomst maar de laatste jaren was dat eigenlijk een overbodige zaak. Wij huren namelijk steevast met Sunny Cars.

Huren Bij Sunny Cars

Sunny Cars biedt all-inclusive verhuur, waardoor je sowieso geen extra kosten hebt voor verzekeringen of schade. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent voordat jij de auto ophaalt. Het is niet voor niks dat zoveel klanten dan ook super tevreden zijn van hen: de service is gewoon top. Als er toch iets zou zijn, kan je hen trouwens 24/7 bereiken en helpen ze je heel snel verder. Dat laatste mochten wij al ervaren in Mexico en is dus geen reclamepraatje.

Wat verder extra handig is, is de online check-in. Hierdoor kan je vooraf inchecken waardoor het afhalen van de huurwagen in enkele minuutjes geregeld is. Onze wagen stond klaar op de parking bij de luchthaven en na ontvangst van de sleutel, op de parking!, konden wij direct vertrekken. Met kinderen echt wel een extra handigheidje. Je kan ook heel makkelijk je boeking wijzigen en alles is super eenvoudig op te volgen in je online dashboard.

Extra tips bij het huren van een wagen

  • Probeer zo vroeg als mogelijk je huurwagen te reserveren. Hoe eerder je boekt, hoe meer keuze en hoe beter de prijzen meevallen. Zeker wanneer je in het hoogseizoen een voertuig nodig hebt, begin je best vroeg genoeg aan je zoektocht.
  • Neem een kredietkaart mee die op naam staat van de hoofdbestuurder. Dit is verplicht omwille van de borg. De kaart wordt echt enkel geaccepteerd als die op naam van de hoofdbestuurder staat. Oh ja, er moet natuurlijk ook voldoende saldo op staan of je krijgt je wagen ook niet mee. In Australië hadden wij ooit voor dat de maatschappij van de kredietkaart de dag van afhalen plat lag. In geen 1000 jaar kregen wij het geregeld om onze huurwagen mee te krijgen.
  • Logischerwijs heb je een geldig rijbewijs nodig. Héél vaak moet je ook voldoen aan een bepaalde leeftijd dus check zeker vooraf!
  • Zorg dat je weet welke brandstof je moet tanken.
  • Download een offline kaart van de regio. Handig om data te besparen maar soms heb je ook geen ontvangst. Zo vind je altijd de weg! Wij gebruiken hiervoor de offline versie van Google Maps. Super handig.
  • Twijfel je of een roadtrip wel handig is met kinderen? Check dan zeker even onze tips.

Bij deze kan je alvast starten met het huren van een wagen voor je perfecte reis op Tenerife. Binnenkort ontdek je onze volledig afgelegde route met alle highlights hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.