Axelle 5 jaarLieve Axelle,

Plots, ineens, ben je vijf jaar. Tijdens het schrijven van deze brief eigenlijk al vijf jaar en twee dagen. Facebook toont me allerlei herinneringen van vijf jaar geleden toen jij net geboren was. Het is zo cliché maar het lijkt alsof het gisteren was. Hoe jij ter wereld kwam, dat kan ik mij nog perfect voor de ogen halen. Het is één van de mooiste dagen van mijn leven geworden en dat zal voor altijd zo blijven.

Ondertussen ben je echter niet meer dat kleine, broze baby’tje. Toen je net ter wereld kwam moesten we je helpen je temperatuur op peil te houden. Ondertussen heb je altijd te warm en loop je het liefst van al zonder kleren door het huis. Tenzij je jezelf mag verkleden en/of je je kleerkast induikt om zelf een outfit samen te stellen.

Maar jij en ik groeiden en vonden een weg om met ons temperament om te gaan.

Daar waar ik lang dacht dat je een jongenmeisje zou worden, ben je stilaan gekeerd naar meisje meisje. K3 nadoen vind je geweldig, dansen op muziek (liefst voor de spiegel) een perfecte bezigheid en je houdt zo van juweeltjes en kleine prulletjes. Elza is je favoriete Disney-figuur en een dagje prinses zijn, dat zie jij helemaal zitten.

De afgelopen jaren waren niet altijd makkelijk. Je hebt best een pittig karaktertje. Je hebt de nodige woede-uitbarstingen gehad en ik moest soms echt leren hoe ik met je moet omgaan. Te vaak lijken we heel erg op elkaar wat soms voor de nodige explosies zorgt. Maar jij en ik groeiden en vonden een weg om met ons temperament om te gaan.

Het is heerlijk om conversaties met je aan te gaan. Je snapt al zoveel, maakt zelf zoveel bedenkingen en bent oprecht geïnteresseerd in alles wat we vertellen. Je vond een soort rust waardoor luisteren naar ons je veel beter lukt. Maar ook wij begrijpen nu beter hoe je soms denkt en kunnen beter inspelen op je noden. Niks abnormaals maar je bent ons eerste kindje. En bij kindjes komen geen handleidingen. Onze ouderskills moeten we dus een beetje op jou uittesten. Sorry dus als we soms een foutje maken. Dat betekent niet dat we je minder graag zien…

Lieve Axelle, vijf jaar al… vijf jaar vollen bak liefde.

Je blijft een verlegen meisje. Hoe graag je ook naar school gaat, ‘s morgens moet je altijd nog een beetje plakken bij mama. Dat in grote tegenstelling tot je broer die gewoon de klas ingaat en vergeet dat ik nog aan de deur sta. Gelukkig heb je steeds minder tijd nodig om te ontdooien. In de klas gaat het verder goed en heb je vooral veel vriendjes. Je bent overal zo graag bij en bent over alles enthousiast. Dat herkennen we van thuis. Verlies dat enthousiasme nooit lieverd, want het maakt van jou zo een prachtpersoon.

Vijf jaar geleden heb je echt onze wereld op zijn kop gezet. Je maakte van ons voor het eerst ouders en dat is het mooiste cadeau dat jij ons kon schenken. Je aanwezigheid bij ons heeft zoveel gedaan. Dankbaarheid en enorm veel liefde is wat ik voel.

Lieve Axelle, vijf jaar al… vijf jaar vollen bak liefde. Ik zie je ontzettend graag. Wat er zich ook mag voordoen, vergeet dat vooral nooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. Het is zo fijn eh dat je nu al echte gesprekken kan voeren. Grappig waar ze allemaal soms mee bezig zijn en de gekste vragen die boven komen.

    Blij dat jullie de weg naar elkaars temperament een beetje beter gevonden hebben.