Exact één jaar geleden maakte ik een zakdoekhoesje en liep ik rond 18 uur in de Colruyt! Samen met manlief drank en hapjes shoppen voor als het zo ver was… Want 38 weken, dan wordt het tijd om de laatste geboortevoorbereidingen af te hebben! Tijdens het shoppen moest ik af en toe halt houden wegens een kramp, last van de darmen, u kent het wel…
De Colruyt verlatend, op weg naar huis, had ik een klein vermoeden maar durfde het niet uit te spreken. Maar toen even later de deurbel ging en een goeie vriendin aan de deur stond, opende ik de deur met de magische woorden: “Ik denk dat het begonnen is!”
De paniek in haar ogen en in die van manlief zal ik nooit vergeten. Ikzelf was bijzonder rustig en bood iedereen drank en hapjes aan. Want ja, hadden ze niet gezegd dat je vooral niet te vroeg naar het ziekenhuis moet komen?
Tussen 20 uur en 21 uur volgde de éne wee na de andere. Ik verbeet ze en probeerde iedereen te overtuigen dat de weeën vals waren en vooral niet regelmatig kwamen. (In werkelijkheid zat er nog geen minuut tussen.) Om 21 uur belde ik toch even het ziekenhuis op. Ook hen kon ik niet overtuigen van de hoogdringendheid. “Mevrouw, u moet pas komen als het echt regelmatig komt!”
Maar omwille van de twijfel toch maar richting ziekenhuis. Om 22u15 kamertje binnen, met 6,5 cm & een weeënstorm. Verbannen tot de monitor. Dat laatste vond ik maar niks dus het “belletje trek” begon. Weeën opvangen in een bed, aan een monitor, lukte mij niet! Het ding registreerde echter niet goed, baby zat te laag dus moest het nog even… De aanhouder wint echter altijd en in dit geval ook de hapjes en drankjes van even ervoor… ;-)
Kort erna weer “belletje trek”. Nog geen minuut later lag ik geïnstalleerd, stond er een gynaecoloog bij mijn bed en 20 minuten later zag Axelle het levenslicht! Lovende woorden als natuurtalent, gemaakt om te bevallen etc. werden naar mijn hoofd geslingerd. Ik echter in een waas: “Moeder? Ik? Nu al?” Want hoe hard ik me ook had voorbereid, mijn neurotische zelve had geen rekening gehouden met de tijd en dat je die niet onder controle hebt…
Maar het kwam snel goed… 24 uur later was ik bekomen van de topsnelheid waarin Axelle was gekomen en kon ik alleen nog maar genieten want dat was het voor mij wel: genieten! Ik zou het zo  opnieuw doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 reacties

  1. Proficiat aan de jarige prutskes!!
   Soms denk ik: ben ik dan écht de enige die géén vlotte (eerste) bevalling heeft meegemaakt (en dat is een understatement)?? Een verhaal als het mijne hoor ik dus nooit in mijn omgeving hé! Of ben ik gewoon de enige zottin die wél blogt over het absoluut-niet-mooiste moment van mijn leven? Ik veronderstel dat laatste :-) Gelukkig is het resultaat er niet minder om en wél 1 van de mooiste dingen in mijn leven, en daar ben ik heel dankbaar om!
   En o ja, ik verjaar 13 juli en wou er blijkbaar ab-so-luut niet uit. Runs in the family, of zoiets ;-)
   Geniet van de zomer met jullie kleine schatten!!

 1. Proficiat Axelle!
  Maar sorry, dames, ik ga jullie moeten teleurstellen. Sommige juli-kindjes doen er wel lang over… Ik heb hier 2 juli-kindjes, eentje (nr 1) die echt niet vooruit ging en eentje (nr 3) met een verhaal zoals dat van jullie. Maar augustus-kindjes (nr 2) die zijn het ergste ;-)

 2. mooi om zien en lezen… en idd, wat een gebeurtenis he, zo'n geboorte! Zo een ongelooflijk wonder!! Heerlijk om dat toch nog eens te kunnen oprakelen op verjaardagen en dergelijke :-) En je verhaal is hier ook wel herkenbaar, en dat voor een januarikindje, want dochter 2 is hier ook in ijltempo eruit 'gefloept', het scheelde geen haar of ze was in de auto geboren ;-) Overrompelend, maar tegelijk zalig!

 3. en ik zou het nog bijna vergeten -sorry, ik ging weer te hard op in het bevallingsverhaal ;-) -, het belangrijkste: hip hip hoera voor Axelle!!

 4. Proficiat voor Axelle! 1 jaar… Bij mij leek het ook snel te gaan tot mijn kereltje besliste om zich op het laatst nog eventjes te draaien en dus maar als sterrenkijkertje ter wereld te komen… Meneer wou er nog even van genieten (had ie beter nog enkele weekjes blijven zitten ipv op 37w te komen :-) ) Zalige foto's!!

 5. Oh, is Axelle al 1? Proficiat! Beetje emotioneel moment zo een eerste verjaardag. Al een jaartje mama :)
  Grappig, blijkbaar komen snelle bevallingen toch ook regelmatig voor. Onze juli baby kwam op 4 uur tijd, onze juni baby op een uurtje. Je bent dus gewaarschuuwd, een tweede gaat nog sneller ;)

 6. Heel leuk om te lezen, doet me op slag terug denken aan mijn twee bevallingen. Zalig toch hé die dagen! Proficiat voor Axelle (mooie naam trouwens)