Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Babarum blogtour & een give-away!

17 september 2016

Babarum blogtour & een give-away!

17 september 2016

babarum selfish sewingHet komende blogverhaal is er eentje van vertwijfeling over dat naaien voor mezelf en alles wat ik er niet goed aan vind. Wilt u mijn beklag vermijden, scroll dan gewoon door naar beneden, naar het leukste gedeelte van deze blogpost: de give-away. Aan alle anderen: zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb, haha.

 Al eventjes geleden kreeg ik de vraag van Jelle van Babarum of ik zin had in een blogtour. Als het met stof te maken heeft moet ik daar nooit lang over nadenken. Echter, de tijd verstreek, we gingen op reis en nog steeds had ik geen stofje gekozen. Laat staan een project. Toen de deadline daar bijna was, realiseerde ik mij dat ik tegelijkertijd een andere deadline heb (waar u één dezer van alles over te weten komt.) Soit, u kunt het zich wel voorstellen: twee deadlines halen dat zorgt voor stress, véél stress.

babarum selfish sewingVan Jelle kreeg ik gelukkig enkele dagen uitstel waardoor ik vandaag mijn creatie toon. Het werd een projectje voor mezelf waar ik eigenlijk niet geheel tevreden over ben. Aan de stof ligt het niet: de gestreepte punta di roma verwerkte als een eitje. Wederom heb ik geleerd dat ik een patroon echt wel eens moet nameten. Mijn lijf past qua lengte namelijk vaak niet in de standaardmaten. Het bovenstuk van deze jurk is net te kort. Het rokgedeelte start daardoor bijna net onder mijn boezem en bijzonder flatterend is dat in mijn geval toch niet.

Mijn medebewoners kunnen namelijk wel om met al mijn imperfecties! Ook met die niet zo bruine benen, haha.

Op voorhand wist ik ook eigenlijk al dat het voorgestelde beleg niet toereikend zou zijn. Ik snap echt niet waarom patroon-boekjes systematisch mini-belegdeeljes blijven aanbieden. Mijn ervaring leert mijn alleen maar dat het beleg dan steevast komt piepen. Ik kan nog altijd doorstikken (wat normaal niet moet volgens de werkbeschrijving), maar deed dat nog niet omdat ik dat vaak erg lelijk vind. Een moeilijke naaister ben ik, niet rap content en al!babarum selfish sewing babarum selfish sewing

Wat wel is, de jurk voelt heerlijk zacht aan op mijn huid. Ik weet niet als ik er ooit mee durf buiten komen maar als huisjurk is deze wel perfect. Mijn medebewoners kunnen namelijk wel om met al mijn imperfecties! Ook met die niet zo bruine benen, haha. 14329242_10154956051551840_607210930_o

Babarum doet natuurlijk niet zomaar een blogtour. De webshop blaast 2 kaarsjes uit en daarom is het feest. Wil je graag een meter stof winnen? Enter dan gewoon in de RAfflecopter Give-Away en binnen een dag of 7 maak ik de winnaar bekend! Succes!

a Rafflecopter giveaway

Op zoek naar nog meer babarum-inspiratie, check dan de volgende bloggers:
Querida , Miss Wobie , With Love by Eva ,a naais ID  , Khadetjes.

41 Comments

 • delphine 17 september 2016 at 14:44

  Heel mooi gemaakt. Het lijfje had inderdaad mooier geweest als het iets langer was geweest. De kleur staat je wel heel mooi!

 • Anoniem 17 september 2016 at 15:02

  Het staat je wel heel mooi! Goeie stofkeuze ook!

 • Marie-Paule @Sopoposew 17 september 2016 at 15:07

  De stof staat je heel leuk. Het model op zich ook. Het lijfje had wat langer mogen zijn. Misschien kan je er een stuk boordstof tussen zetten bij wijze van tailleband?
  Ik zou me persoonlijk niet zo comfortabel voelen bij de lengte, maar wel gecombineerd met een skinny jeans en laarzen bv.
  En een lange halsketting doet ook al wonderen.
  Al bij al, met de juiste styling komt dat helemaal goed!

  • Liesellove 17 september 2016 at 15:16

   oh de lengte vind ik wel ok voor thuis maar ik snap wat je bedoelt… ik ga deze niet meer aanpassen omdat lostornen echt een hel is hé met deze stof

 • Katrien Depoorter 17 september 2016 at 15:08

  De streepjes staan je goed, de jurk helaas niet … De borstnepen staan volgens mij ook niet helemaal juist. Welk patroon gebruikte je ?

  • Liesellove 17 september 2016 at 15:13

   eentje van Burda, de borstnepen staan inderdaad niet goed hé gezien het bovenstuk niet past op mijn bovenlijf 😉

 • Saskia 17 september 2016 at 15:16

  De idee zit goed met die strepen, daar ben ik echt fan van. Maar idd, je lengte speelt je parten. De borstnepen zitten te hoog. Misschien kan je deze nog verlagen (als je niet in de stof knipte bij deze nepen)? En wat zou je ervan vinden om het bovenlijfje te verlengen door er een extra stuk (eventueel effen blauw) aan te naaien??

  • Liesellove 17 september 2016 at 15:19

   ik moest een stukje lostornen in deze stof en die beschadigde de stof net niet, dus ik ga het niet meer aanpassen… maar ik weet het voor een volgende keer 😉

 • MultiVroon 17 september 2016 at 17:32

  Wat hier voor al is gezegd, jammer hè.

  Toch zou ik wel een blauw taiilestuk overwegen, deze “reparatie” van mij heeft er wat van weg. En dan niet tornen maat knippen natuurlijk, die extra cm verlies kan er ook nog wel bij 🙁

  http://multivroon.blogspot.nl/2013/01/zomerjurkje-wordt.html

  Dank voor de give away!

 • Eline Gardebroek 17 september 2016 at 17:53

  Wat leuk! Ik doe graag mee 🙂

 • Stefanie Tilburgs 17 september 2016 at 18:52

  Ik vind het een leuke stofjes en patroon. Ik zou hem zelf langer maken ☺. Welk patroon gebruikte je?

 • Goedele 17 september 2016 at 19:04

  Huisjurken moet een mens gelukkig ook hebben. Ziet er heerlijk comfortable uit en ik ben fan van de streepjes! Ik die graag mee met de giveaway.

 • Katrien 17 september 2016 at 19:11

  Streepjes zijn altijd leuk! Toch draagbaar!

 • Severine 17 september 2016 at 19:29

  Mooie huisjurk heb je er nu bij . Soms koop je iets dat dan thuisgekomen echt niet goed staat. Ik vind het best knap en tja ik ken je gevoel ik had hier nl ook zo een exemplaar hangen. Ik heb ze nadien verknipt voor een kinderjurkje zo probleem opgelost. Dus je kan nog zoveeeel kiezen of gewoon super comfo dragen hè

 • Hutse Pruts 17 september 2016 at 19:35

  Ik vind het zeker niet storend dat je lijfgedeelte wat korter is. Zo ziet het er heel trendy uit

 • majella 17 september 2016 at 19:48

  Streepjes zijn in!
  You rock girl.
  Ja. Borstnepen zijn idd maatwerk…. zelf aanpassen is niet eenvoudig (ik spreek uit ervaring)

 • vanmiek 17 september 2016 at 19:53

  Legging eronder en je hebt een zalig hippe pyjama!

 • Ellen 17 september 2016 at 21:24

  Ik snap helemaal wat je bedoeld met de minpuntjes van deze jurk.. Dan leer je weer wat geduldiger en verstandiger te zijn hè!

 • Marleen 17 september 2016 at 21:43

  Misschien niet je meesterwerk, maar inderdaad een mooie stof!

 • Mieke 17 september 2016 at 21:57

  Zou super zijn om te winnen ?

 • Kaat 17 september 2016 at 21:58

  Bekijk het als weer iets bijgeleerd waar je in de toekomst je voordeel zal uithalen. Overkomt me ook wel eens en ik ben meester in het aftrekken van breiwerkjes 🙂

 • Naaistaart 17 september 2016 at 22:58

  Hmm, ja, nee, snap je gevoel wel. Mooi stofje, mooi model, maar dat bovenlijfje, dat matched idd niet he. Maar denk niet dat jij een abnormaal bovenlijf hebt, ik ken niemand wiens boezem boven die bostnepen zou uitkomen… Maar, wel de moeite om het ooit eens opnieuw te maken met langer lijfje, want het kan erg mooi zijn, dat zie je wel!

 • m(i)e 18 september 2016 at 00:07

  Er klopt inderdaad iets niet aan dat patroon. En niet aan je lijf zoals bleek uit eerdere dingen die je maakte. Het is wel een schoon stofje.

 • withlovebyeva 18 september 2016 at 07:50

  Ik hou van streepjesjurkjes! Jammer dat het patroon je niet helemaal past, zeker als dat dan nog eens in een deadlinestress gebeurt 😉 Maar met een aangepast bovenstukjespatroon en daar misschien verticale strepen lijkt het idee mij een topper!

 • Caatje 18 september 2016 at 10:45

  Ik ben het niet met bovenstaande reacties eens. Het staat je superleuk en jij kan dit prima hebben met je mooie lange benen. Dit is gewoon een jeugdiger model. De H&M hangt vol met dit soort jurkjes, allemaal met een hogere taille. Alleen die borstnepen, die zou ik inderdaad een beetje omlaag brengen als dat kan.

 • CarlaK 18 september 2016 at 13:51

  Stof kan je nooit genoeg hebben,count me in !

 • Wendy 18 september 2016 at 14:39

  Goh, zo herkenbaar dat van die belegdelen. Ik heb dat ook altijd. Dacht al dat ik de enige was (haha).
  Ik vind jouw blog ook erg leuk trouwens. Lees het altijd met veel interesse.

  Enne….laat die raflecopter maar draaien….

  Gr. Wendy

 • Frullemieke 18 september 2016 at 16:14

  Niet leuk hé als het niet direct van de eerste keer past 😉
  Ik heb ook zo’n lang bovenlijf en dan ook nog eens lange benen (ik weet het, ik mag niet klagen haha ;-)) dus ik begrijp wat je bedoeld.
  het modelletjes zelf is wel heel leuk voor je, dus hup naar de volgende 🙂

 • Davina 18 september 2016 at 18:43

  Ik vind het ook best meevallen hoor, allen die borstnepen zouden mij ook storen. Maar laat je dat niet tegenhouden om het patroon nog een keer te maken, maar deze keer je expertise erbij houden 🙂

 • Katja 18 september 2016 at 19:10

  Er klopt inderdaad iets niet aan… Jammer, maar al doende leren wij he…

 • eva 18 september 2016 at 19:43

  Het is de lengte, inderdaad. Maar als huisjurk is dat toch supercomfortabel, niet? Ik zou dat dragen, zeker weten!

 • Els 18 september 2016 at 22:11

  Mooi stofje wel! En hier zijn zo’n huisjurken ook al voorgekomen en worden graag gedragen hoor 😉

 • lielebeesje 19 september 2016 at 10:03

  Oh, het idee was in ieder geval goed! Hadden we maar allemaal ellenlange benen in plaats van lange bovenlijven (allez, dat is bij mij toch zo).
  Als je er nog iets aan zou veranderen:
  – Ik zou het niet lostornen, gewoon ernaast knippen.
  – Ik zou voor colourblocking gaan, dus een band in een fel contrasterende kleur als oker of rood en niet blauw. Of zelfs twee kleuren, zo wat schuin willekeurig als je begrijpt wat ik bedoel.

 • Ivy 19 september 2016 at 10:36

  Spijtig dat je er niet echt tevreden over bent… Ik heb regelmatig hetzelfde probleem, dat het lijfje en de rok te kort zijn. Vandaar dat ik nog steeds naailes volg, om hulp te kunnen vragen bij de aanpassingen…

 • Miet Aertsen 19 september 2016 at 11:06

  fantasitsche stof en mooi model, maar ik deel je bezorgdheid, ik zie de taille ook liever lager 🙂

 • Jo-Lynn 19 september 2016 at 12:18

  Ik begrijp je twijfels wel, maar hé een thuiskleedje hoeft niet perfect te zijn he!

 • Els Van Deursen 19 september 2016 at 12:54

  toch een cute jurkje, ondanks … 🙂

 • Jozefien 19 september 2016 at 16:55

  Laten we het dan maart over die prachtige stof hebben. En ja, ik zou ermee naar kapitein winokio gaan ?

 • Barbara 19 september 2016 at 20:38

  ik denk dat ik niet veel meer kan zeggen dat al niet gezegd is, ik vind trouwens zelf ook dat naaien voor jezelf helemaal niet zo makkelijk is. Al die vormen maken het zoveel ingewikkelder… als je dan wel eens een echt succes hebt; is het anderzijds wel des te leuker! Er zijn misschien idd wel wat verbeteringetjes mogelijk aan deze jurk, maar ik snap je tegenzin om dat te doen, en waarom dan niet gewoon een heerlijk comfy thuis-jurk! Ik draag thuis soms de meest onflatterende en lelijke dingen, gewoon omdat ik ze niet wil wegdoen omdat ze net zo comfy zitten 😉 who cares dan he 😉 Niet dat dit zo erg is hoor, ik denk zelfs dat je er zo mee buiten kan. Iemand schreef het hierboven al, misschien met een skinny jeans of zo, lijkt me net heel tof?

 • Bieke Pype 20 september 2016 at 13:01

  Mja, het kleedje is idd een heel stuk te klein/ te kort. Spijtig, maar daardoor voel je je er natuurlijk niet zo goed in. Ik zou het weggeven aan iemand die minder lang is, want het is te mooi om ergens achterin je kast verzeild te raken!

 • Sara 20 september 2016 at 14:28

  Als ik iets voor mezelf maak is het precies altijd een zoektocht naar de juiste pasvorm, met vreemde borstnepen die ik maar niet tegoei krijg, rare verhoudingen. Maar ik vind het wel een mooi kleedje bij jou, misschien geen mega topper maar volgends mij wel draagbaar hoor.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×