34 weken ver en dat betekent dat ik in volle voorbereiding ben. Omdat baby vier er wel heel graag wou bij zijn maar we daar niet helemaal op voorzien waren, moet ik dezer dagen sommige dingen zelfs terug helemaal nieuw (of tweedehands aanschaffen.) Heel véél spulletjes deden wij namelijk na kleine Céleste al weg. Sommigen zelfs net voor we ontdekten dat ik zwanger ben. Na drie kinderen weet ik echter goed wat ik wil en niet wil. Daarom nog even een kort lijstje van mijn Baby Essentials.

Stokke Stoel met Newborn set.

baby essentialsBij de komst van Axelle vond ik de Newborn set nog een overbodige luxe. Vanaf kind twee moest ik echter mijn mening bijsturen. De Tripp Trapp vond ik altijd al geweldig, omdat die meegroeit en zelfs op volwassen leeftijd nog gebruikt kan worden. De Newborn set is echter kei handig om dat kleine baby’tje mee aan tafel te schuiven. Vanaf twee kinderen moet je namelijk met alles en iedereen rekening houden. Net zo handig als je niet snel tussendoor moet eten maar je kleintje bij je aan tafel hebt. Had ik het op voorhand geweten, dan hadden we dit ook voor Axelle gehad.

Draagdoek/zak

Busselton Jetty

Zonder draagdoek/zak was ik in mijn moederlijk leven niet ver gekomen. Dus ook bij baby vier wil ik regelmatig gaan dragen. Het is heerlijk om je kleintje zo dicht bij je te hebben en tegelijkertijd je handen vrij te hebben. Die handen vrij hebben is vooral ook handig als je voor andere kinderen dient te zorgen. Een buggy is dan wel handig, een draagdoek/zak is alles. Je hebt heel veel keuze. Let er vooral op dat je een ergonomische keuze maakt en laat je desnoods begeleiden door een draagconsulent.

Wist je trouwens dat je ook grotere kindjes kan dragen? In Australië testte ik de Tula – draagzak voor toddlers uit. Die kan je gebruiken tot 27 kg.  Sindsdien draag ik onze grotere kinderen veel meer, al ben ik daar nu aan het einde van mijn zwangerschap niet meer echt aan toe. Een review enkel en alleen over het dragen van grotere kinderen komt er trouwens binnenkort aan.

Wipper

Deze moet ik mezelf zeker aanschaffen want vooral bij Céleste was de wipper van Babybjörn echt onmisbaar. Ze lag niet graag in haar park, werd in het begin ook niet zo graag gedragen en huilde veel. De wipper bracht vaak troost en zorgde er vooral voor dat ik ook eens rustig kon eten of in de zetel zitten. Weliswaar door met mijn voet de wipper te weigen maar hé een moeder kan perfect twee dingen tegelijk he.

Reisbedje

Bunbury Australië

Een reisbedje is uitermate handig als je net zoals ons met regelmaat op stap gaat. We hebben hier ondertussen drie versies: het klassieke, sorry lompe, reisbed, een travel cot van Deryan en het bedje van Aeromoov. De klassieke versie kan ik eigenlijk echt niet meer aanraden. Te zwaar, te lomp, te onhandig om op te zetten en af te breken. De Travel Cot en de Aeromoov zijn echter wel absolute aanraders. Ben je erg avontuurlijk dan is de Travel Cot echt ideaal. Het bedje van Aeromoov is dan weer ideaal als je veel weg gaat maar het bedje niet pakweg in je trekrugzak moet passen. Naast bed dient het ook perfect als park. In Australië hebben we deze uitvoerig getest en ook daar komt nog wel eens een uitgebreid verslag over.

Autostoel

Je kan gewoon niet zonder als je met de auto reist. Bij Céleste hadden we voor het eerste en vaste autostoel die je al vanaf het begin gebruiken kan. De Axissfix plus om specifieker te zijn. Kleintjes rijden vanaf het begin mee tegen de rijrichting in. En die houding gaan we trouwens zo lang mogelijk aanhouden want die is veel veiliger dan met de rijrichting mee. De stoel groeit trouwens mee tot 4 jaar.

De klassieke autostoel voor baby’s heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Zo kan je je kindje al vasthespen binnenshuis wat zeker in de winter handig kan zijn. Voor de vierde baby moeten we trouwens nog even uitzoeken hoe we dat met al die autostoelen trouwens gaan doen. Want vier kinderen in een auto, dat is nog een ander verhaal…

Cheeky Wipes

Ik blogde ooit al eens over mijn ontdekking van de Cheeky Wipes. Het zijn billendoekjes die je zelf moet wassen, ecologisch toch veel meer verantwoord zijn en vooral niks van schadelijke stoffen bevatten voor de babybilletjes. Sinds Axelle gebruiken we ze dagelijks. Gewone babydoekjes gebruiken we daardoor niet meer zo heel vaak. Vooral op verplaatsing en dan kiezen we tegenwoordig voor Waterwipes, die geen schadelijke stoffen bevatten.

Babybedje

Kamer Céleste

Het kind moet ergens slapen natuurlijk. Op dat vlak hebben we geluk want alle babybedjes hadden we hier nog staan. Je kan kiezen voor eerst een klein wiegje, een co-sleeper of een gewoon bedje. In ons geval hebben we een oud ziekenhuisbedje staan dat als het open staat perfect op hoogte komt van ons bed. Daardoor dient het een beetje als co-sleeper, al is het dat niet echt helemaal. Een echte co-sleeper heb ik zelf nooit gemist maar dat is echt een persoonlijke keuze denk ik.

Buggy

baby essentials

Ondanks het feit dat ik heel erg fan ben van dragen is een buggy net zo handig. Met vier kinderen die allemaal nog graag zitten wordt het straks nog een belevenis om met alle vier op pad te gaan. Wordt vervolgd…

Wat extra handig is voor in de buggy trouwens (of voor in de autostoel) is de Air Layer van Aeromoov. Dat zorgt ervoor dat je kindje niet gaat zweten in de buggy en/of autostoel. Zeker tijdens hete zomermaanden zoals we ze de afgelopen periode gekend hebben is dit super handig.

Tetradoeken

welkom céleste geboorte

Niet dat ik geen tetradoeken meer liggen heb maar dit mag gewoon niet ontbreken op een baby essentials lijst. Ik ben fan van de grote varianten die je ook als inbakerdoeken kan gebruiken. Ik gebruik ze nog steeds voor de oudsten hier ook. Ze zijn handig, praktisch en mooi. Voor de nieuwe baby worden er allicht nog enkele nieuwe exemplaren aangeschaft.

Inbakerdoek

Ik ben fan van inbakeren. Bij Axelle ontdekte ik de wondere wereld ervan en sinds dat moment heb ik het bij al mijn baby’s gebruikt. ‘t Zal nu dus niet anders zijn. Ik heb een traditionele doek maar ook een soort slaapzakje. Als baby vier er is, zien jullie die zeker wel verschijnen in mijn stories op Instagram.

Dit zijn alvast mijn baby Essentials. Wat vinden jullie sowieso onmisbaar? Want ik ben allicht zaken vergeten. Ik blogde ook eerder over de baby-uitzet. Binnenkort pas ik dat bericht nog eens aan want sommige zaken zie ik ondertussen alweer anders. Of hoe dat per kind toch een beetje kan veranderen he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

  1. “Omdat baby vier er wel heel graag wou bij zijn maar we daar niet helemaal op voorzien waren”, ik dacht effe dat je al bevallen was :D Dat ziekenhuisbedje is echt prachtig, jammer dat er hier geen derde meer komt hihi.

  2. Zo eens met jouw lijst! Wel benieuwd naar jouw auto nu :) Wij kochten een budgetvriendelijke dacia met het oog op het vervoeren van 5 gezinsleden + extra passagiers of een extra spruit.