kruippakje naaienIngewikkelde naaiconstructies, dat kan mijn brein tegenwoordig niet meer aan. Bovendien slaag ik er ook fysiek niet meer in uren aan één stuk te naaien. ‘t Zit allemaal wat in de weg, weet u wel. Gelukkig heb je voor het naaien van baby-stuff niet veel breins en tijd nodig, haha. Het kruippakje die ik u vandaag toon, werd vorige week al genaaid. Het tapijtje werd vandaag in minder dan 10 minuten gemaakt. Ik ben nog beperkt in mijn arm-bewegingen maar de stijfheid in mijn lichaam trekt wel langzaam weg. En voor zo’n tapijtje ben je echt niet lang bezig… 

kruippakje naaien kruippakje naaien

Ik loste het vakkundig op door een klein lapje bij te naaien.

Het kruippakje is dat van Kiind, weliswaar een beetje aangepast. Ik naaide geen bies aan en verlaagde de hals van het oorspronkelijk patroon. Omdat we rekenen op mooi weer deze zomer, koos ik deze keer ook voor korte mouwen en beentjes. Het stofje sloeg ik op de kop bij haar. Eigenlijk al tijden geleden maar het kleine lapje kwam dus nu van pas. De stof is héérlijk zacht. Helemaal babyproof dus!

Tijdens het knipproces liep het wel mis. ‘t Is te zeggen, in eerste instantie gooide ik het achterpand in de vuilbak. Ik had het pas door toen die vuilniszak al lang weg was. Ik kon uit het restje dat ik nog had, nog net één achterpand halen. Alleen tijdens het knippen aan de stofvouw had ik niet door dat mijn stof niet mooi dubbel lag. Gevolg: één beentje was niet volledig mee geknipt. Ik loste het vakkundig op door een klein lapje bij te naaien. Opgelost want ik ben er niet in geslaagd het duidelijk op foto te krijgen, haha.

tapijtje naaien

Ik knipte in no time een schapenvel uit en boorde de randjes af met de overlock.

En dan is er nog het tapijtje. Misschien herinnert u zich de stof nog van dit project? Ik was er zo verliefd op dat ik onmiddellijk twee meter van de stof kocht. Dat is eigenlijk best veel en neemt vooral veel plaats in mijn stoffenkast in. Toen ik naar Baptiste zijn tapijtje keek, wist ik echter wat te doen. Ik knipte in no time een schapenvel uit en boorde de randjes af met de overlock. In nog geen 10 minuten was de klus geklaard. Ideaal tapijtje voor op de babykamer, die inderdaad aangekleed wordt met roze tinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

  1. Ik ging eigenlijk geen blogs lezen vandaag, maar mijn aandacht was getrokken door “tapijtje”. Nooit gedacht dat iemand dat zelf zou naaien, maar het ziet er wel geweldig uit!

  2. Oooh dat ziet er zo snoezig uit! En ik ben content te lezen dat zelfs een ervaren naaister dat nog meemaakt, knippen waar je niet moet knippen en weggooien wat je niet moet weggooien. ;-)