pregnant

De laatste weken fantaseert Axelle over een baby in haar buik. Eentje die ook in de buik van mama zit. Ja hoor, jullie lezen het goed. Familie Liesellove breidt nog één keertje uit. 30 april 2017 verwachten wij ons derde kindje. Voor mij is het een ware kinderdroom die uitkomt. Ik wou altijd al een groot gezin. Dezer dagen lijkt drie kinderen daarin een mooi compromis.

Deze keer ben ik trouwens niet misselijk van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Ik wist niet dat dit kon en geniet daar dan ook vollen bak van. Wat een verschil zeg met mijn vorige twee zwangerschappen. Deze keer is het alleen de vermoeidheid die extra pittig is. Dat komt allicht omdat baby twee hier nog maar een jaartje rond loopt.

En voor zij die het zich afvragen. Ja, ‘t is helemaal gepland en al. Een bewustere keuze dan de onze kan het niet geweest zijn. ‘t Komt snel na nummertje twee maar dat is helemaal zoals wij het willen. Dat het een bijzondere tijd wordt, dat moet ik jullie niet vertellen zeker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

46 reacties

 1. Wauw! Wat een prachtig nieuws en zo blij dat je niet misselijk bent. Geniet er dan maar van. Het zal inderdaad wel pittig zijn met je twee kindjes die er al rondlopen. Ookal hebben we beslist niet voor een derde te gaan, heb ik zoiets van ooohhhhhh … ;)

 2. Super nieuws! Ik ben in juni bevallen van nummertje 3, een meisje en het is elke dag opnieuw genieten, zeker als je grote broer en zus bezig ziet met kleine zus! ENJOY.
  (Mademoiselleakkemie.blogspot.com)

 3. Amai, hier moet ik echt op reageren. We kennen elkaar niet echt, maar ik volg je blog wel al een hele tijd, en lees dus ook af en toe mee over de ups en downs in gezinnen met jonge kinderen. Allemaal heel normaal, en kan er absoluut van meespreken, maar des te meer bewondering heb ik en een warme glimlach voor jullie bewuste keuze!!! Ik zou zeggen, ondanks de kwaaltjes en het feit dat het lastig is, geniet van deze bijzondere periode! ;-))

 4. Proficiat! Wel erg eigelijk dat je erbij moet zeggen dat het een bewuste keuze is….mijn zoontje zal in maart net 2 zijn als broer of zus moet geboren worden en ik kreeg ook al meermaals de vraag of het wel allemaal gepland was. Geniet van je zwangerschap!

 5. Gefeliciteerd!!!!! Geniet er maar dubbel en dik van! ;)
  En die ‘uitleg’ op het einde hoeft toch helemaal niet? Als jullie 3 kindjes willen dan doen jullie dat gewoon ongeacht of het nou gepland is of niet of blablabla. Geeneen die daar zaken mee heeft ;)

 6. WAAAAW! Proficiat!
  Wij zijn een nieuw samengesteld gezin met nu elk 1 kindje en ik hoop dat we ook ooit samen 3 kindjes hebben.
  Geniet van het niet misselijk zijn en dan maar een dutje extra af en toe.

 7. wat een geweldig mooi nieuws ! Van harte gefeliciteerd !
  Ik wens jou, en je familie, een hele mooie zwangerschap en een een wolk van een baby in april !

  Gerda

 8. Proficiat!! Een derde!! Goh, nu begint het hier weer te kriebelen:-) We hebben hier 2 schatten rondlopen, maar toch voelt het niet ‘af’…
  Geniet ervan!

 9. Proficiat! Zelf droom ik ook van een groot gezin. En inderdaad, zoals hierboven al gezegd, niemand heeft een verklaring nodig! Gewoon genieten, en ons af en toe mee laten genieten
  ?

 10. Super dikke proficiat!
  Je gaat dat goed doen! Het is soms pittig, zeker met karakterkopkes in huis (die van mij zijn dus ook geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken ;-)), maar het is oh zo zalig om ze bezig te zien en er zoveel liefde van te krijgen.
  Mocht het je lukken om te bevallen op de uitgerekende datum dan is hij/zij samen met mijn jongste jarig :-D

 11. Een dikke proficiat! En zo fijn dat je niet misselijk bent. Sterkte met de vermoeidheid. De combinatie met twee andere kindjes lijkt me inderdaad pittig!

 12. Wat een heerlijk nieuws! Gefeliciteerd, ook voor de rest van je gezin!
  Geniet van je prachtige gezin en een voorspoedige zwangerschap gewenst!

 13. Wat ben ik blij voor jullie. Probeer zoveel mogelijk te genieten (zal wel extra druk zijn).
  Ik ben zo blij omdat je deze keer veel rustiger, zelfbewuster bent dan vroeger: je kan het!!! En jullie hebben elkaar terug gevonden na de hectische periode van de webshop. Super ?
  Onze 3 zijn er in een tijdspanne van 35 maanden gekomen en ik heb me echt moeten verdedigen, zelfs tegen mijn werkgever.
  Ben jij nu ook al terug thuis ? Wordt heerlijk samen met je gezin.
  Op sommige momenten vraag je je zelf af waarom vb alle drie samen de windpokken, alle drie samen in het ziekenhuis met spuwen en diarree. En af en toe eens een ruzie. Was van 3 x 10 dagen jeugdbeweging (Lol),….
  Maar als je ziet hoe ze nu aan elkaar hangen en gelukkige volwassenen zijn, dan zeg je: we hebben het goed gedaan. De reden dat wij er geen 4 hebben , is om praktische redenen: de auto moest groter worden voor de extra autostoel, wat als het terug een jongen was (hartelijk welkom) want dan wordt de jongenskamer te klein, (en een baas die razend zou worden dat ik weer thuis was. Dat was niet sociaal tegenover mijn collega’s…)
  Dus: genieten genieten en nog eens genieten

 14. een superdikke proficiat gewenst! wij verwachten ondertussen ook nummer drie en was eerst uitgerekend voor 1 mei maar ondertussen bijgesteld naar 27 april….al wou ik dat ik ook kon zeggen dat ik deze keer niet misselijk geweest ben….het begint gelukkig eindelijk wat te beteren en de vermoeidheid begint ook wat beter te gaan. een mens leeft op hoop he :-)
  hier gelukkig nog niet te vaak de vraag gekregen of het wel gepland was, maar juist heel fijne reacties, gelukkig maar, want ik had me daar mentaal al wel op voorbereid.
  ik wens je nog een hele fijn zwangerschap! x

 15. Oh, wat een heerlijk nieuws! Van harte gefeliciteerd. En wat fijn dat je je deze keer wat beter voelt. Als je weet dat dit de allerlaatste keer is zou ik zeggen: beleef je zwangerschap intens en geniet van de kleine dingen die je soms oh zo snel weer vergeet… Ik schrik er soms van hoe hard ik mezelf herken in jou. In m’n hart is er ook de wens een 3e kindje te krijgen en àls het er komt – nummer 2 is nu 3 maanden – hoop ik er niet veel tijd tussen te laten. Jullie zullen een gezellig drukke familie hebben :-)