Back to school
·

Back to school

Back To SchoolBack To School Vandaag zag ik op mijn Instagram-feed tientallen foto’s passeren van kindjes die terug naar school trokken. En in de afgelopen dagen las ik hier en daar ook al blogberichten over de boekentas, ochtend- en avondroutines en ga zo maar door. Hier verloopt dat nieuwe schooljaar iets minder georganiseerd en gestructureerd. Zelfs alle mails van school las ik nog niet. *schaterlach*

Het is misschien doordat we nog maar net terug zijn van reis of doordat Axelle deze zomer opvang had in haar eigen school. Dat ze bij dezelfde juf zit speelt misschien ook mee. En uiteindelijk was er deze vakantie niet zo heel veel anders voor mij. Twee weken verlof, de rest bleef verlopen onder een strikte organisatie.

Hier was het dus niet vroeger opstaan dan anders. Zoals elke dag werden boterhammen gesmeerd en zo gaat dat komende weken en maanden gewoon door. Het enige wat anders was: grootouders die vroeg werden opgetrommeld om hun oudste kleinkind bij juf af te zetten. Ik zit daar niet mee maar voel me wel een vreemde eend in de vijver van mama’s. Iedereen zie ik verlof nemen terwijl ik er behoorlijk koeltjes onder blijf. Ben ik nu raar? Soit, hier wordt verlof liever gespendeerd aan de dagen dat de kids ook thuis zijn. Ik ben namelijk niet gezegd met zoveel verlof dat ik alle vakantieperiodes kan overbruggen. Back to school Back To School

Op nog een ander vlak ben ik geen typische moeder, of misschien weer wel en durven we dat gewoon niet toe te geven. Hier werd namelijk niet alles nieuw gekocht voor 1 september. Ze gaat nog met dezelfde rugzak, brooddoos en waterfles naar school. Bovendien heeft een kleuter nog niet echt veel bijzonderheden nodig. Thuis echter kunnen we wel wat materialen gebruiken want Axelle haar creativiteit wordt op school nogal gestimuleerd. Extra fijn dus dat ik vandaag na schooltijd haar kon belonen met een pakje van Stabilo. Thuis schooltje kunnen spelen vindt zij nu al overheerlijk en dan komen pennen en potloden altijd goed van pas. Dat ze ergonomisch zijn is extra mooi meegenomen. Al moet ik toegeven dat vooral de bellenblazer hier gigantisch scoorde.

Hoe verliep bij jullie de eerste schooldag? Zijn jullie net zoals ik behoorlijk kalm onder de hele situatie of nemen jullie verlof om de kids zelf naar school te brengen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties

 1. Haha, net als jij! Zelfde juf, zelfde boekentas, geen nieuwe kleren, niet vroeger op, weinig anders dan anders. Zelfs geen voor-foto 😉 Gewoon blij voor haar dat ze terug naar school mag!

 2. Hier wel vroeger opstaan, maar dat is het dan ook zowat. De oudste kreeg een nieuwe boekentas en haar ‘oude’ exemplaar ging naar de jongere zus. Het jongste zoontje kreeg al met de feestdagen vorig jaar een boekentasje om nu als instappertje te kunnen starten. En voor de rest werd alles nagekeken op nog bruikbaar of niet. Dus hier gingen ook ‘oude’ brooddozen en drinkbussen mee. Ik heb het geluk van een thuisblijfmama te zijn, dus ik kon hen zelf brengen en halen.

 3. Oef, ik ben blij dat ik niet de enige ben! Al die ouders die vandaag verlof namen. Ik sta zelf in het onderwijs en kon dat natuurlijk niet doen, maar ik weet niet of ik het anders wel zou doen. Hier ging de oudste dochter naar de 2e kleuterklas en werd ze zoals altijd om kwart over 7 afgezet in de opvang. Als eerste en bijna enige kindje hoorde ik achteraf, maar ze was deze ochtend al heel enthousiast en na school nog minstens even veel!

 4. Leuk te lezen weeral! Wij nemen wel verlof maar eigenlijk vooral om te vieren dat school terug gestart is , dan gaan mijn man en ik elk jaar volgens ritueel gezellig samen ontbijten en met de de vespa door Antwerpen rijden. Zo gezellig. En omdat ik verlof neem kan ik ze de eerste dag wel zelf mee afzetten en ophalen, anders moet ik nog zo lang wachten om de verhalen te horen. 🙂

 5. Ik had wel verlof, net zoals de voorbije 5 weken (ouderschapsverlof) en heb daar ontzettend van genoten. De combinatie van de kinderen weg te doen en op tijd te gaan halen en lekker gaan lunchen met een goede vriendin, maakte dat ik niet op keek tegen 1 september…

 6. ik neem alleen verlof voor de ‘speciale’ eerste schooldagen. Zoals mila die vorig jaar naar het eerste leerjaar ging en nena de eerste keer naar school ging. Dit jaar deed ik het dus ook niet. Enkel mila kreeg een nieuwe tas omdat de andere te klein was. Al de rest wordt hier gebruikt tot het stuk is. Er is niets mis met een brooddoos die 3 jaar oud is en een waterfles die 2 jaar is. Is het niet stuk, dan krijgen ze geen nieuwe. Te zot voor woorden vind ik het anders 🙂

 7. ik ben 2 maanden ziek geweest vlak voor de vakantie, dus veel vakantie nemen, kon ik gewoon niet maken. maar goed, we hebben die periode wel goed kunnen overbruggen door afwisselend verlof te nemen, opvang via mijn werk, een paar dagen naar omi, … en dan de laatste week samen weg.

  de eerste schooldag? het was meteen spellennamiddag, dus ik hoefde me al vast niet schuldig te voelen dat ik geen nieuw kleedje naaide en de zoon niet strak in het pak stak. ik ben ze uitzonderlijk wel gaan afzetten (ik hoef daar geen verlof voor te nemen, gewoon wat langer werken op een ander moment), zo dat eerste leerjaar, een nieuwe speelplaats, dat wou ik wel even meedoen. Maar ik had mijn rug nog niet gedraaid of ze waren al verdwenen, zomaar zonder kus. Mama totaal overbodig:
  het leven zoals het is: “de werkende mama” deel 596

 8. Blij dat er nog werkende mama’s zijn. In onze vriendenkring geen enkele die voltijds werken, en twintig dagen verlof combineren ….

 9. Hier een beetje van beide. Onze fruitdoosjes zijn al in gebruik vanaf de eerste groentenpap en de brooddoos en drinkbeker van de oudste gingen na 4 jaar naar de kleinste die er ook al haar 3de schooljaar mee doet. Oudste dochter gebruikte 3,5 jaar haar kleuterboekentas en vervoerde er al 3 jaar haar tekenspullen in, terwijl ook haar grote boekentas net z’n 4de schooljaar inging. Enzovoort.
  Ik had dit jaar amper verlof en dus leven we al sinds 1 augustus op schoolritme.
  Maar… voor mijn dochters is 1 september een van dé hoogdagen van ’t jaar dus wilde ik hen die dag graag zelf brengen en halen en de nieuwe jurkjes hingen klaar tot de school de dresscode ‘sportief’ meedeelde dus dat worden nu de verjaardagsjurkjes.