badmutsen pimpen Als je het nu tof vindt of niet: badmutsen zijn steeds vaker verplicht in zwembaden. On-dingen die je moeilijk over je hoofd krijgt en meestal ook nog eens spuuglelijk. Sommige dingen waren vroeger echt beter. Check de vintage badmutsen bijvoorbeeld eens op Pinterest. Deze zomer bedacht ik samen met Maison Slash achter de perfecte oplossing! 

Met enkele eenvoudige, en vooral ook goedkope, ingrepen maak je van die saaie badmuts een vrolijk exemplaar. Klaar in een mum van tijd, handigheid niet nodig en je kids zijn er vast dol op. Wist je trouwens dat een badmuts perfect dienst kan doen om je eigen gekke pruik te maken?

badmutsen pimpen

De snelle gepimpte badmuts voor ‘onhandigaards’

Wat heb je nodig?

 • Badmuts(en)
 • Voor geprepareerde stoffen bloemetjes/hartjes/gelijkewelkevorm
 • Secondelijm

Hoemaakjeda?

 1. Neem je badmuts en het versier-materiaal. Experimenteer even met het patroon dat je wil aanbrengen op de badmuts. Ga je voor zottigheid of eerder voor iets stylish?
 2. Breng wat druppels secondelijm op je versier-materiaal aan en kleef die op de badmuts. Zuinig zijn met je lijm is geen goed idee. Je neemt er best een keukenpapiertje bij, waarmee je het bloemetje/hartje/gelijkewelkevorm even kan aandrukken op de badmuts. Ge kunt dat ook met u vingers doen maar de kans dat je vingers blijven plakken is dan groot.
 3. Ff’kes laten drogen en klaar is je gepimpte badmuts.

badmutsen pimpen

De versie die je nooit meer kapot krijgt

Wat heb je nodig?

 • Badmuts(en)
 • Voor geprepareerde stoffen bloemetjes/hartjes/gelijkwelkevorm
 • Naaimachine
 • Speldjes
 • Naaigaren

Hoemaakjeda?

 1. Net zoals bij de snelle versie, puzzel je even met je versier-materiaal. Tevreden van je patroon? Speld dit dan vast op je badmuts.
 2. Haal de naaimachine boven en stik het patroon vast. Gebruik daarvoor een kleine zigzagsteek van 0,5. Vergeet niet te hechten! Opgelet: soms is het een beetje zoeken hoe je het beste stikt maar met het nodige geduld kom je er wel.
 3. Hupsa: zwemmen maar!

badmutsen pimpen

De ik-speel-op-safe versie

Wat heb je nodig?

 • Badmuts
 • Speldje die als basis kan dienen voor een broche
 • Stof(jes) & vilt
 • Knopen
 • Lijmpistool, textiellijm, naaimachine & naald & draad

Hoemaakjeda?

 1. Online vind je eindeloos veel tutorials om zelf een stoffen broche te maken. Mme Zsazsa schreef ooit een geweldige handleiding om een bloemenbroche te maken. Liever een vlindertje? Volg dan de werkwijze van Emma en Mona om een origami-vlinder te naaien. De vlinder naai je vast aan het speldje met naald en draad.
 2. Neem je badmuts, bevestig de broche op de gewenste plaats en zwemmen maar. Die badmutsen kunnen trouwens tegen een stootje waardoor het speldje je badmuts niet snel beschadigd. Ben je de broche beu, dan haal je deze er af en ziet niemand dat je ooit het zotte idee had om je badmuts te pimpen. De ik-speel-op-safe-versie dus!

badmutsen pimpen badmutsen pimpen

De verkleed-pruik

Wat heb je nodig?

 • Badmuts
 • Oude kranten
 • Stevige, dubbelzijdige goed klevende tape
 • Schaar

Hoemaakjeda?

 1. Knip de kranten in repen van 2 à 3 cm breed.
 2. Bekleef de badmuts met dubbelzijdig tape. Zet daarvoor de badmuts bij een proefpersoon of een bal op. Anders springt de tape los als je de badmuts later aantrekt.
 3. Wil je krullend haar? Krul de repen dan met een schaar, zoals je lint voor een pakje krult.
 4. Plak het krantenpapier-haar op de mits. Begin onderaan en werk zo naar het midden. Zorg dat de repen elkaar voldoende overlappen zodat je een mooi gevulde pruik krijgt.

badmutsen pimpen

Deze blogpost schreef ik oorspronkelijk voor Maison Slash, een geweldig online tijdschrift voor ouders die net dat ietsje meer willen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties

 1. Haha geweldig om te lezen ? Ik herinner me nog het onding alsof het gisteren was… talkpoeder er in gieten want anders kreeg je dat rubber nooit meer van elkaar ? En ik had vroeger superlang haar dus wat een gedoe om dat er in te krijgen!

 2. Hihi wat leuk, ik moest vroeger altijd een badmuts op met wedstrijdzwemmen, heb het gek genoeg nooit erg gevonden dat ze zo der uit zien. Maar deze zijn stiekem wel veeeeel leuker.