beauty - rituelen gelaatsverzorgingEnkele weken terug blogde ik over mijn beauty-rituelen. ‘t Is te zeggen, over rituelen die eigenlijk niet echt bestaan. Ik ben eerder een beauty-leek maar voel naarmate ik ouder word dat het tijd is voor verandering. Zeker door Saar te leren kennen besef ik dat gewoon wassen met water en af en toe een crème niet voldoende is wil je je huid jong en gezond houden. Dat jullie massaal reageerden, had ik niet verwacht. Ik dacht dat ik eerder de uitzondering op de regel ben. Maar ik ben duidelijk niet de enige mama die weinig tot geen tijd vind om uit te zoeken wat de huid nodig heeft. Samen met Saar wil ik daar verandering in brengen. Gaan jullie die uitdaging mee aan?

De komende weken brengen Saar en ik samen een mini-blog-reeks over haalbare beauty – rituelen voor elke mama. Wat je nodig hebt, hoe je alles moet aanpakken en voor tips moet je bij Saar zijn. Alles wat ik ondertussen weet, heeft Saar mij geleerd. Ik breng hier vooral mijn eigen ervaringen en houd jullie op de hoogte hoe ik zelf met de uitdagingen omga. Het ultieme doel is natuurlijk om een routine te creëren die ik, en jullie natuurlijk, kan volhouden. Geen kinderen en tijdsgebrek meer als excuus. Gewoon doen!

Wat je mag verwachten van deze reeks?
 • Een haalbare basis-skincare voor het gezicht
 • Extra verzorging van het gezicht met tips om o.a. acné aan te pakken
 • Basis make-up
 • Make-up voor een avondje uit
 • Huidverzorging
Doen jullie mee?

De uitdaging is om mee te doen, week per week. Wij delen onze ervaring en tips, allé Saar dan vooral haha, en jullie proberen deze zelf toe te passen. Het komt erop neer dat in die weken we een extra efforke van jullie verwachten. Na elke week zal je echter merken dat dit alles goed meevalt en we echt een routine samenstelden die haalbaar is voor elke mama! En geen nood, heb je morgen nog geen tijd om de basisbenodigdheden te halen, val dan gewoon later in. Gebruik het echter niet als excuus om niet mee te doen.

De eerste week basis-skincare voor het gezicht vraagt echt niet veel tijd. Ik maakte er alvast een kort filmpje van en zal de komende week een videodagboek bijhouden. Volgende week kunnen jullie dat hier komen bekijken. In dat filmen ben ik wel nog een echte amateur dus verwacht geen flashy hippe filmpjes, haha. Blog je zelf over je ervaringen en/of maak je zelf een filmpje? Laat het ons dan even weten. Post je iets op Instagram of op Stories, tag ons dan en gebruik de #mombeautyunplugged.

Maar er is meer want in het najaar organiseren Saar en ik een mini-event waar we vooral jullie als mama’s in de watten willen leggen. Veel meer kunnen we daar niet over zeggen. Wie weet kan jij er ook bij zijn! Het enige wat je daarvoor moet doen, is ons laten weten dat je de komende weken met ons meedoet. Je kan dat doen via dit formulier. Geen nood, we gaan jullie achteraf niet bestoken met mails en/of spam. En ook de mama’s die er nu niet in slagen deze beauty-rituelen op te starten, zijn meer dan welkom.

Rest me enkel jullie door te sturen naar de blog van nietzomaarsaar om alle praktische tips te krijgen over de basis-skincare voor het gezicht!

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 reacties

 1. Haha! Zalig :) Ik heb ook geen ritueel, enkel sporadisch wat nivea (uit zo’n blauwe pot) smeren. Ik bak ook helemaal niets van ‘mezelf opmaken behalve met wat lippenstift tekenen’ dus ben benieuwd!

  1. De tips van Saar zijn echt goed te doen! En als je het filmpje bekijkt, die basisverzorging ‘s morgens en ‘s avonds duurt echt niet lang! Ik denk dat ik nu langer bezig was om een deftig filmpje te krijgen dan effectief de routine ;-)

 2. Kei leuk! Ik volg. Misschien kan het nog handig zijn even kort op te lijsten wat er precies nodig is om te kunnen volgen.. En wat is de functie van het rozenwater? Bedankt!

  1. het rozenwater neemt ook nog de laatset restjes weg en kalmeert de huid! bij Saar vind je een uitgebreidere uitleg over hoe en wat en wat je nodig hebt :-) ik gebruik dat micellair water als reiniging, daarna rozenwater en dan een dagcrème!

 3. Oh wat leuk! Ik ben geen mama en merk dat ik het ook moeilijk heb om de tips om te zetten in de praktijk en er echt een routine van te maken. Sommige dingen lukken al beter dan andere, voor mij een simpele was bv de gezichtsscrub in de douche te zetten. Ideaal om terwijl ik douche om de paar dagen toch eens te gebruiken ipv aan de lavabo

 4. I’m in al is het schuchter want geen grote rituelen hier en over mijn ikje vertel ik meestal niet echt veel. Dubbele challenge dus maar de erste foto staat op IG ?

 5. Misschien wel eens de moment om er bij stil te staan. 31 ondertussen en er tot nu toe amper mee bezig geweest. Wel eens met iets begonnen, maar nog nooit volgehouden uitgezonderd tijdens de pubertijd met die vervelende puistjes. Ik volg het even mee.

 6. Ik startte na het zien van jou filmpje ijverig met de basis. En ik moet al één richtlijn meegeven: niet teveel gebruiken. Want zo ben ik dan, ijverig.