Het is zomervakantie en dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat ook jij verlof hebt. Misschien heb je zoals ikzelf twee maanden verlof. De kans is groot dat je het met iets minder moet doen. Ik kom een andere keer terug op hoe ik het klaarspeelde om elke grote vakantie opnieuw 2 maanden verlof te kunnen nemen. Vandaag sta ik echter even stil bij onze zomerse routines / valies. Of jij nu effectief op verlof vertrekt, misschien wel met het vliegtuig naar een verre bestemming, of je maakt er het beste van vanuit je eigen huis: gezichts- en lichaamsverzorging blijft belangrijk. Ik zou zelfs durven stellen dat werken aan die lichaamsverzorging tijdens de zomer misschien net iets makkelijker is.

Hoezo een makkelijke lichaamsverzorging?

Ik snap het wel, de gefronste wenkbrauwen bij het lezen van het ‘makkelijke lichaamsverzorging’. Want als je een beetje op mij lijkt, dan vind je die gezichts- en lichaamsverzorging best een uitdaging. Ik ben namelijk van nature uit geen beauty-lover. Het is door mijn lieve vriendin Saar dat ik me ooit meer gaan verdiepen ben in het verzorgen van je huid. Ik ben haar daar absoluut dankbaar voor want zo leerde ik dat je geen beauty-lover hoeft te zijn om dit te kunnen doen. Het is vooral belangrijk een routine te ontwikkelen op vlak van lichaamsverzorging. Liefst zo eenvoudig mogelijk zodat je het zeker kan volhouden.

Net daarom vind ik de zomer ideaal om hieraan te werken. Oké, je moet in de zomer sowieso aan de slag met zonnecrème en dat maakt het soms wat uitdagender. Zeker als je niet alleen jezelf maar ook je kroost moet insmeren. Het belang voor je huid is ondertussen duidelijk. Ik moet trouwens extra smeren want door mijn chemo-behandeling is mijn huid ultra gevoelig voor zon. Eens je beseft hoe schadelijk de zon is voor je huid, gaat dat smeren trouwens vanzelf.

Een beauty routine kweken doe je zo…

Ik ben geen expert maar mijn tips om een beauty-routine haalbaar te maken zijn de volgende:

  • Investeer in producten die jij tof vindt en stal ze in het begin in je badkamer uit.
  • Zet een scrub in je douche en gebruik die twee keer per week. Opnieuw zorg dat je die scrub ziet staan!
  • Smeer je sowieso na elke douchebeurt in. Het is in de zomer misschien ook direct de moment zonnecrème aan te brengen, toch als je ‘s morgens een douche neemt.
  • Vergeet je regelmatig je lichaam in te smeren? Zorg dan dat je een kleine verpakking in je handtas stopt. Mij valt het beperkt insmeren mij op wanneer ik op een terras zit en dan naar mijn droge benen staar. ;-)
  • Voor de gelaatsverzorging begin je met enkele minimale stappen. Reinig je huid. Het liefst van al maak ik mijn huid schoon met een silicone reinigingstool in combinatie met een reinigende crème (of met micellair water). Die is herbruikbaar en tegelijkertijd masseer je er ook je huid mee. Gebruik daarna een dag- of nachtcrème, afhankelijk van het moment van reinigen. Soms maak ik tussen deze twee stappen nog gebruik van rozenwater, omdat dit mijn huid kalmeert en van een serum. Dit laatste is geen crème want het is veel geconcentreerder en het bevat actieve ingrediënten om specifieke huidproblemen aan te pakken. Bijvoorbeeld pigmentvlekken, puistjes en/of diepe rimpels.
  • Af en toe een gezichtsmaskertje aan het einde van de dag is een aanrader.

De beschreven stappen zijn best eenvoudig op te volgen. Het is een kwestie van producten kopen en gewoon met die nieuwe routine te starten. Eens je dat gewoon bent kan jij je nog meer verdiepen in de beauty-wereld als je dat wil. Maar het voornaamste is dat je vandaag nog start met die verzorging want we hebben echt maar één lichaam. Er goed zorg voor dragen is cruciaal.

Het spreekt voor zich dat de zomer het ideale moment is om deze routines op te bouwen, want we hebben vaak net iets meer tijd om hier aandacht voor te hebben. Door hier nu mee te starten, ben je helemaal geroutineerd op het moment dat de herfst start. Perfect momentje me-time dus in de zomer waar je vanaf nu geen excuus meer voor hebt om het niet te doen. ;-)

Benieuwd of jij tips hebt?!? Drop ze gerust even via een reactie onder dit bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.