Been there, done that!

Moeder zijn van twee… voor sommigen een uitdaging, als ik al die eerdere verhalen mag geloven, maar hier, hier wordt de moederliefde makkelijk verdeeld.

Een bijzonder grote aanpassing vind ik het niet, al kom ik daar misschien nog op terug als ik ga werken. Het klopt dat een tweede kind extra tijd vraagt maar dat kon ik wel op voorhand bedenken… Op de één of andere manier gaat alles vlotter, sneller en lijk ik beter georganiseerd te zijn.

Dat wil niet zeggen dat we hier niet op problemen botsen en moeder Lies continu op een roze wolk zit. Blauw is hij ook niet, denk ik, maar soms vallen er wel liters water uit de lucht. Soms zomaar, soms omdat de vermoeidheid er een beetje in sluipt. Dat laatste is mijn eigen schuld, ik rust werkelijk te weinig maar al dat slapen, ik vind dat zo een tijdsverlies (behalve ’s nachts dan.)

Kind twee laat me bovendien sinds enkele dagen ook niet echt bijslapen overdag. Als ik het al zou willen, zou het dus niet lukken… Hij besliste recent om zo vaak mogelijk wakker te zijn. Een niet te stillen honger, werkelijk!

Zijn gedrag komt exact overéén met de beginnersweken van kind 1. Toen bleek verborgen reflux de spelbreker te zijn… En ook al is het nog vroeg in zijn ontwikkeling, er is een groot vermoeden dat dit weer de spelbreker zal zijn…
Maar;
Been there, done that…

Angst heb ik er niet voor, we zijn er gigantisch goed op voorbereid en passen nu al zoveel mogelijk verzachtende oplossingen toe. Medicatie is werkelijk de laatste stap… al hoop ik dat het niet nodig zal zijn. Morgen trekken we alvast naar de osteopaat die bij kind 1 wonderen verricht heeft!

So let’s do this…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Comments

  1. Lies, bij wie ga je dan? Ik overweeg sowieso eens te gaan met Ellie binnen enkele weken ter "controle", net zoals we bij de kinderarts langs moeten. Better safe than sorry 😉

    1. Eddy Lippens! Hij is erin gespecialiseerd en het is echt de moeite om tot hem te rijden (zoek eens op mijn blog, in 2013 schreef ik er ook over)… Je zit er echt niet lang binnen, het is een beetje een vreemde man maar hier heeft dat echt kei hard geholpen… ik ging sowieso ook ter routine gaan maar kijk nu zal het allicht geen routine zijn 😉

  2. Succes! Hier had kind 1 niks, maar kind 2 wel serieus reflux. Uiteindelijk is hij toch op medicatie geraakt, en pastte ik mijn dieet grondig aan (omdat zijn reflux onder andere werd uitgelokt door zijn koemelkallergie) en inmiddels heb ik een zalig kind :). De eerste maanden weende hij continue, maar nu is het een droom 🙂

  3. fijn wel dat je nu zoveel rustiger in het moederschap staat eh! ik had dat ook erg bij nena, waar ik bij mila nog een stresskip was 🙂 Courage met je ventje, hopelijk is medicatie niet nodig!

  4. Ik vond ook dat kind twee gewoon mee door ging, alle routine was er, ik moest me niet echt heel erg aanpassen. Ik merk nu nog steeds, na 10 jaar, dat bij kind twee alles 'go with the flow' is. Probeer toch af en toe bij te rusten, dat doe ik na al die jaren nog, en heb kan verdomd deugd doen.