behind the feed allthingsfreya

Behind the feed: allthingsfreya

Liesellove staat onlosmakelijk verbonden met social media. Zeker sinds ik mijn opleiding heb afgerond en eindelijk weet welke richting ik uit wil met mijn professionele carrière. Dat ik tonnen inspiratie haal uit Instagram, dat wisten jullie al. De liefde voor het platform is niet altijd even groot geweest. Wie me hier al een tijdje volgt, weet dat wel. Maar sinds dit jaar smijt ik me terug helemaal en met plezier in de wondere wereld van Instagram. En omdat het niet altijd over jezelf moet gaan, bracht ik deze zomer met regelmaat het verhaal van anderen hun Instagram. Het plan was enkel tijdens de zomer dit te doen. Omdat behind the feed toch een erg leuke rubriek is, besloot ik gewoon af en toe zo tussendoor een verhaal te brengen van een andere Instagrammer. Niet op vaste dagen, niet elke week maar met regelmaat. Vandaag is het de beurt aan allthingsfreya.

Wanneer ben je gestart met instagram en wat wil jij er laten zien?

De eerste foto heb ik gepost in 2012, wat een verschil met nu! Veel foto’sdie ik toen deelde zou ik nu enkel tonen in stories, voor mij het grootste verschil. Toen ik zwanger was van Sem begon ik andere mommy-to-be’s te volgen, en dat is blijven duren. Wat is er leuker dan foto’s maken en tonen van je kinderen? Waar het hart van vol is, het is sterker dan mezelf!

Hoe ga je te werk bij het maken van nieuwe content en hoeveel tijd besteed jij eraan?

Ik doe alles op buikgevoel en denk er meestal echt niet bij na! Het nabewerken van de foto’s daar steek ik wel wat tijd in, want dat doe ik gewoon graag. Altijd al gedaan. (Via VSCO of photoshop.) Soms gaat dat snel en zonder tekstje, en soms is het tekstje bij de foto even belangrijk als de foto zelf; daar kan ik wel veel tijd insteken. Herschrijven, nalezen, nog eens nalezen, …

Heb je een bepaald doel met je account? En zo ja, hoe pak je dat dan aan?

Ik zie het in de eerste plaats als een foto-dagboek, maar sinds de komst van Mano is er toch wel wat veranderd. Het is geen doel op zich, maar ik merk dat ik door #manosschisisverhaal te delen, er veel verhalen en emoties bovenkomen bij mijn (vaak ook nieuwe) volgers. Terwijl ik enkele maanden geleden nog zelf op zoek ging naar baby’s met een schisis op instagram, en hun mama’s in privé-berichtjes vragen stelde en leerde kennen is het nu in de omgekeerde richting beginnen werken. Het is ongelofelijk hoeveel steun ik krijg, maar ook hoeveel mensen door zijn/ons verhaal geraakt zijn en er kracht uit halen. En niet enkel mensen die zelf in aanraking komen met schisis, dat is voor mij heel bijzonder.

Dus ook al is het geen doel op zich, ik ga ons verhaal blijven delen en onze positiviteit doorgeven aan anderen, dat is en blijft fantastisch en maakt me heel trots.

Ontmoette je al mensen uit de Instagramwereld? Heb je Instagramvrienden?

Tot nu toe nog niet! Vooral door de drukte en de snelheid van het dagelijkse leven. Ik vind het al moeilijk om op regelmatige basis de vrienden en kennissen uit de offline wereld te zien en contacten te onderhouden. Maar zeg nooit nooit natuurlijk!

Waarom ben je fan van Instagram?

De combinatie van zelf mooie foto’s maken en delen, het kunnen vertellen van een verhaal en de connecties met anderen die je daardoor kan maken maakt het echt een fijne warme plek. En natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig en is het gewoon leuk om de levens en bezigheden van anderen te volgen

Krijg je soms kritiek op Instagram en hoe ga je daar mee om?

Tot nu toe nog niet, hopelijk blijft dat zo! Met onze professionele account @antilliaansefeesten krijgen we hier wel mee te maken, in het begin kon ik me dit echt persoonlijk aantrekken, je werkt zo hard voor iets en door 1 stomme opmerking van “een vreemde” trek je plots alles in twijfel. Ik probeer er nu gewoon rustig onder te blijven. Ik bekijk geval per geval, soms gaan we een gesprek aan, soms is het beter om het gewoon te laten bij wat het is.

Welke do’s en don’t’s raad je aan? Wat is je ultieme tip?

Blijf jezelf en volg je buikgevoel, niet enkel op instagram maar ook in het “echte” leven.

Welke drie accounts vind je zelf ongelooflijk inspirerend (en ja je moet echt kiezen) en waarom?

Zo moeilijk om te kiezen! Ik zet even drie ‘nieuwe’ accounts in de kijker die me inspireren en die leuk zijn om te volgen! Go and follow!
•Jolien van @newyoungmomintown ! Ik voelde meteen een connectie met haar, ook zij toont haar zoontje Léon (die geboren werd met downsyndroom) en hun avontuur, som ook haar onzekerheden, met veel trots en dat vind ik geweldig! De lieve Léon en zijn prachtmama en papa zullen velen inspireren en ontroeren! De liefde spat eraf!
•Ilse en Auke (én Sophia) van @digitalnomadtravelfamily, omdat zij gewoon doen waar zovelen over dromen. Ze verkochten hun huis, hun auto, “al” hun spullen, trekken de wereld rond terwijl ze locatie-onafhankelijk werken en hun dochtertje de wereld laten zien. Het is niet iets dat ik zelf zou willen (of kunnen….), maar ik bewonder het wel! Safe travels!
@petitpourri

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.