behind the feed nietzomaarsaar

Behind the feed: nietzomaarsaar

behind the feed nietzomaarsaarLiesellove staat onlosmakelijk verbonden met social media. Zeker sinds ik mijn opleiding heb afgerond en eindelijk weet welke richting ik uit wil met mijn professionele carrière. Dat ik tonnen inspiratie haal uit Instagram, dat wisten jullie al. De liefde voor het platform is niet altijd even groot geweest. Wie me hier al een tijdje volgt, weet dat wel. Maar sinds dit jaar smijt ik me terug helemaal en met plezier in de wondere wereld van Instagram. En omdat het niet altijd over jezelf moet gaan, bracht ik deze zomer met regelmaat het verhaal van anderen hun Instagram. Het plan was enkel tijdens de zomer dit te doen. Omdat behind the feed toch een erg leuke rubriek is, besloot ik gewoon af en toe zo tussendoor een verhaal te brengen van een andere Instagrammer. Niet op vaste dagen, niet elke week maar met regelmaat. Vandaag is het de beurt aan mijn Instagram-bestie: nietzomaarsaar. Saar leerde ik via de online wereld kennen en al snel was er een grote klik. De eerset keer dat we elkaar zagen zat direct helemaal goed. Ze woont aan de andere kant van het land anders zaten we elke week voor de koffie bij elkaar. Zelden voelt iemand mij zo goed aan als zij. Bovendien is ze een beauty-krak die dat voor mama’s zoals ik allemaal wat duidelijker maakt. Hier zijn haar antwoorden…

Wanneer ben je gestart met instagram en wat wil jij er laten zien?

Ik ben oorspronkelijk gestart met instagram in 2011. Voor mij was het een foto bewerkingsprogramma. Ik ben er beginnen foto’s van mijn kinderen delen en dan plots ontstond daar het idee om te starten met mijn blog. Toen heb ik een nieuwe account gemaakt die geleidelijk aan gegroeid is tot wat die nu is.

Hoe ga je te werk bij het maken van nieuwe content en hoeveel tijd besteed jij eraan?

Ik merk vooral een verschil aan de kwaliteit van mijn foto’s. In het begin was ik duidelijk nogal snel tevreden. Eerst wat werken met de filters van instagram zelf en slechts enkele #’s. Nu probeer ik een variatie te leggen in waar mijn blog over gaat en een beetje van mijn persoonlijke leven. Er zit een patroontje in mijn feed. Beauty, selfie en kids en dat komt altijd een beetje terug. Voornamelijk omdat ik naast andere beautyblogs ook wel graag mamablogs volg. Die realistische verhalen delen en iets minder dat ‘picture perfect’-verhaal. Ik voel mij zelf ook vaak door hen gesteund wanneer ik een persoonlijke mening deel over de kinderen. Zelf probeer ik altijd dezelfde filter te gebruiken binnen de VSCO app op mijn foto’s te bewerken. Vaak kleur ik de huid wat bij of maak ik de foto’s een beetje blauwer mochten ze te bleek zijn.

Heb je een bepaald doel met je account? En zo ja, hoe pak je dat dan aan?

Ik ben mijn blog gestart om eigenlijk mensen te inspireren of om te helpen. Ik ben altijd blij met leuke reacties eigenlijk of als mij om tips wordt gevraagd. Zowel over het vinden van de geschikte skincare als over de kinderen eigenlijk.

Ontmoette je al mensen uit de Instagramwereld? Heb je Instagramvrienden?

Absoluut, ik heb al veel fijne mensen beter leren kennen zo. Ik ga geregeld naar events over beauty en dan zijn er ook mamablogsters. Bij beiden zijn er enkele die ik zo goed als wekelijks hoor en waar ik vaak mee afspreek. Dat schept duidelijk wel een band. Ik merk vooral wanneer ik eens het persoonlijke domein betreed en wat info deel over moeilijke dagen bij de kinderen dat ik snel gesteund word. Dat vind ik zo fijn aan het medium.

Waarom ben je fan van Instagram?

Ik vind het zo een leuke app. Ik volg natuurlijk veel gelijkaardige profielen en dan vind je vaak dezelfde dingen mooi. Het is inspirerend maar ook die stories vind ik zelf heel leuk om te bekijken tussendoor of om zelf te delen.

Krijg je soms kritiek op Instagram en hoe ga je daar mee om?

Dat valt al bij al nogal mee. Ik denk dat vooral mijn naaste omgeving en goede vrienden het niet altijd even goed begrijpen. Dat ik me daar mee kan bezig houden. Af en toe krijg ik daarover al wel eens een iets giftigere opmerking maar ik moet zeggen dat ik dan altijd denk aan het kostbare gegeven van “tijd”.

Welke do’s en don’t’s raad je aan? Wat is je ultieme tip?

Ik zou zeggen, blijf trouw aan jezelf. Dat is misschien echt een cliché maar soms denk ik dat het nog te vaak vergeten wordt. Probeer je eigen stijl te zoeken en deel enkel foto’s omdat jij ze mooi vindt. Niet altijd rekening houden met dat vakje. Ik zelf beperk me daarom ook niet enkel tot ‘beauty’.

Welke drie accounts vind je zelf ongelooflijk inspirerend (en ja je moet echt kiezen) en waarom?

Ik vind dat niet makkelijk kiezen. Ik vind zoveel profielen inspirerend. Maar als ik echt moet kiezen dan ga ik voor:
  • Liene: Ik vind haar make-uplooks altijd on point, haar fashion outfits zijn supermooi en inspirerend en dat ze ook mama is is natuurlijk een keimooie bijkomstigheid. Ik vind haar echt een natural beauty.
  •  Claire: Ze woont momenteel 18 maanden in New York. Leuke, mooie foto’s en ik ben fan van haar “ik leef nu” mentaliteit. Ik ga dan ook vaak haar wekelijkse vlogs bekijken. Ik had het zelf nooit gedurfd denk ik misschien net daarmee. Ik krijg heel veel energie van haar vlogs.
  • Kowaleen:Fan van haar lichte interieur, strakke outfits en mooie foto’s. Ik blijf toch altijd een lichte voorkeur hebben voor lichte foto’s.
  • Bonus account: Liesellove, echt waar! Ik geniet van je mooie creaties en naaisels. Doet me zo zin krijgen om mijn naaimachine van onder het stof te halen. Je kindjes zijn ook zo superschattig en zeker nu lieve Estelle er bij is gekomen. Het plaatjes is compleet! Ik heb zoveel bewondering voor je denkwijze en levenswijze Lies! (Lies: Merci, lieve Saar!!!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Comment