reismicrobe instagram behind the feed

Behind the feed: Reismicrobe

reismicrobe instagram behind the feedLiesellove staat onlosmakelijk verbonden met social media. Zeker sinds ik mijn opleiding heb afgerond en eindelijk weet welke richting ik uit wil met mijn professionele carrière. Dat ik tonnen inspiratie haal uit Instagram, dat wisten jullie al. De liefde voor het platform is niet altijd even groot geweest. Wie me hier al een tijdje volgt, weet dat wel. Maar sinds dit jaar smijt ik me terug helemaal en met plezier in de wondere wereld van Instagram. En omdat het niet altijd over jezelf moet gaan, breng ik deze zomer met regelmaat het verhaal van anderen hun Instagram. Behind the feed, omdat we allemaal nieuwsgierig zijn en een Instagram-account natuurlijk meer is dan enkel de foto’s. Deze week is het de beurt aan Reismicrobe.

De feed van Nies leerde ik iets meer dan een jaar geleden kennen, toen ik Nies in real life ontmoette. Als je beiden dezelfde passie hebt, met name reizen, moet er wel een connectie zijn. Dankzij haar feed droom ik vaak weg maar durf ik ook doelen in mijn leven concretiseren.

Wanneer ben je gestart met instagram en wat wil jij er laten zien?

Goh, ik weet zelfs al niet meer wanneer ik gestart ben haha! Ik ben beginnen bloggen in 2014 en even later met m’n Instagram gestart dus dat zal nu ook wel 4 jaar geleden zijn. Bij mij ga je vooral ‘reizen met kinderen’ foto’s aantreffen. Vakantiefoto’s die je gaan verlekkeren op je volgende uitje met het gezin. Foto’s die je je koffers willen doen pakken.

Hoe ga je te werk bij het maken van nieuwe content en hoeveel tijd besteed jij eraan?

Mijn content maak ik vooral op reis natuurlijk omdat ik vooral foto’s wil delen over het reizen met kindjes. Voor mij is het dus bijvoorbeeld vaak niet eenvoudig om tussen reizen door genoeg foto’s te blijven posten. Dan gaan we regelmatig op uitstap en probeer ik daar ook weer toffe foto’s van te maken.

De tijd die ik hier aan besteed is niet gigantisch veel, ik doe het vooral ’tussendoor’. Ik ben geen hele goeie fotograaf, ik doe het wel heel graag en zal wel op zoek gaan naar de beste plekjes of de ‘mooiste hoek’, maar verder lig ik er niet al te veel van wakker. Ik zal wel proberen van elke uitstap of elk dorpje een paar goede foto’s te hebben!

En yep, m’n echtgenoot moet er soms aan geloven om foto’s te nemen van mij en onze zoon. Sorry!

Heb je een bepaald doel met je account? En zo ja, hoe pak je dat dan aan?

Met Reismicrobe wil ik echt andere gezinnen inspireren om méér van de wereld te zien. Ik wil tonen dat je je reiskriebels niet moet opbergen vanaf dat er kindjes komen. Je kan blijven reizen en heus niet enkel een dagje naar zee of een week in een vakantiepark.

Dat wil ik dus laten zien op mijn Instagram, ook een reden dat ik voor de hasthag #globetrottendegezinnen heb gekozen, zodat andere gezinnen ook hun reisfoto’s onder die hashtag kunnen posten en we geïnspireerd worden door elkaar.

Ontmoette je al mensen uit de Instagramwereld? Heb je Instagramvrienden?

Ja hoor! Ik ontmoet twee soorten Instagrammers: de reisbloggers en de mamabloggers. Die eerste op bv. persreizen en die laatste op bv. een event. Met sommige van hen babbel ik wekelijks en dat is super fijn. Je eigen vrienden weten vaak maar half met wat je bezig bent en dan is het heel fijn om een klankbord te vinden bij gelijkgestemden want er komt vaak veel op je af.

Waarom ben je fan van Instagram?

Op één of andere manier voelt Instagram intiemer aan als andere social media kanalen. De interactie ligt er ook veel hoger, zeker sinds Stories er zijn. Daar krijg ik elke dag ongelooflijk veel berichtjes en vragen en dat drijft je. Onlangs hadden we een heerlijke dag op reis en stuurden een aantal volgers hoe ze het zalig vonden om Morris zo te zien genieten en te zien lachen. Dat voelde echt als zo’n compliment aan voor mij als mama!

Instagram voelt voor mij ook als een echte community, je komt steeds dezelfde mensen tegen, volgt elkaar en je ziet bijna letterlijk elkaars kinderen opgroeien. Zalig vind ik dat, er is altijd wel iemand die hetzelfde mee maakt als jij. Zo voel je je niet alleen.

Krijg je soms kritiek op Instagram en hoe ga je daar mee om?

Wel, eigenlijk zelden! Ik moet echt diep nadenken. Een tijdje geleden stuurde iemand me wel eens, eerder uit bezorgdheid maar ik vond het toch niet leuk, dat ze vond dat ik per se alles wilde doen. En een goeie mama, én toegewijde blogger, én een bloeiende eigen zaak én én én … Dat ik minder moest willen.

Dat voelde niet goed want ik wil dat inderdaad allemaal en ik wil dat ook nog eens allemaal goed doen maar ik zie daar geen graten in. Het één is veel belangrijker voor mij als het ander (mama zijn staat op nummer 1 en daar moet alles voor wijken).

Wat ik soms moeilijker vind dan eventuele kritiek, is weten dat er bijvoorbeeld achter mijn rug dingen over mij gezegd worden. Ik zou niet weten wat hoor, maar ik ben daar soms wel bang voor. Zo woon ik in een klein dorpje en daar krijg ik wel eens opmerkingen: “Ah ge zijt weer op reis… Ik zal het wel weer allemaal goed kunnen volgen zeker…”. Dat vind ik moeilijker dan kritiek krijgen van onbekenden.

Welke do’s en don’t’s raad je aan? Wat is je ultieme tip?

Instagram is in mijn ogen vooral tweerichtingsverkeer. Je kan niet verwachten dat je account gaat groeien als jij op de achterbank gaat zitten afwachten. Het is belangrijk dat je in gesprek gaat met je volgers.

Voor de rest is een do zeker: don’t overthink it… Helaas doe ik dat zelf wel eens waardoor ik bepaalde foto’s niet post maar ik wil daar vanaf. Gewoon posten wat je leuk vindt, proberen er een beetje eenheid in te krijgen en dan ben je vaak al een eind weg.

Daarnaast is authenticiteit voor mij heel belangrijk op Instagram. The good & the bad. Zo deel ik ook onze mindere momentjes op reis, want het is niet alleen maar gezellig.

Welke drie accounts vind je zelf ongelooflijk inspirerend (en ja, je moet echt kiezen) en waarom?

Oh my! Te moeilijk. Ik ga gewoon de accounts noemen die ik zelf echt regelmatig ga zoeken, zonder dat ze per se in mijn feed zijn verschenen (thanks algoritme!).

@saltinourhair Dit is een jong Nederlands koppel, die van reizen hun beroep gemaakt hebben. Ik volg ze vooral kei hard voor hun ONGELOOFLIJKE foto’s. Ik sta er elke keer versteld van. Wauwie!

@thebucketlistfamily Dé bekendste reisblog-familie van the universe, zij hebben onlangs hun derde kindje gekregen en reizen samen de wereld rond. Héél inspirerend.

@liesellove Jaaaaaaaaa echt wel! Dit ben jij zelf. Jij kan niet ontbreken want hallo! Je blijft reizen met 3 kindjes, zelfs all the way to Australia. Er komt een vierde aan en ik weet dat je dit gewoon gaat blijven doen. Voorbeeld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.