Elvie trainer bekkenbodemspieren
·

Bekkenbodemspieren trainen met de Elvie Trainer

Vier kinderen groeiden negen maanden lang in mijn buik. Een magisch stukje natuur waar ik nog steeds over verbaasd ben. Een vrouwenlichaam is ongeloof sterk, zoveel is zeker. Maar vier zwangerschappen, dat betekent ook dat mijn lichaam toch verschillende keren op de proef werd gesteld. Er verandert zoveel wanneer je zwanger bent en al helemaal wanneer je bevallen bent.

In de media lijkt het dan soms wel alsof je direct je oude lichaam terug hebt, maar in realiteit is dat niet zo. Na Axelle, mijn oudste, viel het allemaal nog wel mee en was ik vrij snel min of meer de oude. Maar daarna kwamen nog drie kindjes en dat oude lichaam krijg ik allicht nooit meer terug. Ik heb me daarmee verzoend want wat ik in de plaats kreeg, is onbetaalbaar.

Sommige kwaaltjes zijn echter wel vervelend, terwijl je ze soms met eenvoudige ingrepen toch kunt oplossen. Het zal je niet verbazen als ik je vertel dat mijn bekkenbodemspieren verwoest werden door vier zwangerschappen. Gelukkig wist ik wel wat te doen, mede dankzij postnatale kine, en ging ik na elke zwangerschap aan de slag met oefeningen.

Maar, ik beken, bij nummertje vier vergat ik al eens vaker dan me lief was, deze oefeningen te doen. Simpelweg omdat er niet bepaald veel tijd overschiet en ik uiteindelijk fysiek ook op een andere manier op de proef werd gesteld. En zo bleven die spieren een stukje ongetraind terwijl ze eigenlijk heel belangrijk zijn. Geluk bij een ongeluk mocht ik de Elvie Trainer uittesten waardoor ik de situatie alsnog kon keren. Want inderdaad, het is nooit te laat om aan deze spieren te werken.

Elvie trainer bekkenbodemspieren

Wat is de Elvie Trainer?

Het is een kegel trainer die je kan gebruiken om sterkere bekkenbodemspieren te ontwikkelen, meer controle over de blaas te krijgen en in functie van post-nataal herstel.

Dankzij een app die je verwittigt wanneer je opnieuw moet trainen, voor je stevige (maar kortdurende) trainingen uit. Bij voorkeur train je 3 keer per week. Hierdoor kan je vrij snel resultaat opmerken.

De trainer komt in een mooie container, met extra cover en een oplader. Wanneer je dit wenst, kan je alles in een stijlvol doosje opbergen.

Hoe werkt De Elvie Trainer nu precies?

De Elvie Trainer maakt gebruik van een app. Wanneer je de training wil starten, verbind je de trainer met je smartphone (via bluetooth!) en breng je de trainer in. Je smartphone vertelt je welke oefeningen je moet uitvoeren en toont je achteraf een overzicht van de bereikte resultaten. Afhankelijk van je huidige niveau, kies je voor: beginner, gemiddeld of gevorderd.

Ik weet niet of ik ooit aan een gevorderd niveau kom, want de oefeningen zijn best stevig. Maar we blijven oefenen want met (3 x) enkele minuten per week een training uit te voeren, pak je deze spieren bijzonder goed aan.

Waarom trainen met de Elvie Trainer?

Bekkenbodemspieren spelen een belangrijke rol in je core stabiliteit, blaas controle en je intiem welbevinden. Problemen met deze zone komen super vaak voor (1/3 vrouwen) terwijl het een thema is dat we nauwelijks bespreken. Bovendien is dit een spiergroep waarvan we eigenlijk geen zichtbaar resultaat zien. Dankzij de Elvie Trainer krijg je een duidelijk zicht op de conditie van je bekkenbodemspieren alsook op de vorderingen die je maakt.

Tijdens de training van 5 minuten, focus je op een aantal zaken:

  • Tillen
  • Puls, waarbij je werkt aan de beweeglijkheid
  • Vasthouden, i.f.v. uithoudingsvermogen
  • Snelheid
  • Controle
  • Kracht.

Door bewust bezig te zijn met je bekkenbodemspieren, ga je ook overdag meer letten op wat je doet. Hierdoor wordt het effect van de trainer alleen maar versterkt. Met andere woorden; de Elvie Trainer levert echt een resultaat op wanneer je bekkenbodemspieren niet meer goed mee willen.

Bovendien ga je met de trainer sneller gefocust aan de slag dan wanneer je elke dag oefeningen moet doen, waarvan je dus niet eens zichtbaar resultaat ziet.

De Elvie Trainer is zowel online als bij de apotheek te verkrijgen. Het kost €199 en je krijgt 2 jaar garantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Comment

  1. Ik zag een foto en dacht: dit artikel moet ik gelezen hebben! Wat fijn dat er iemand eens iets over schrijft. Zag het laatst iets waarmee je zelfs spelletjes kon spelen en moest bedienen met… yip!
    Vraag me ook af als de meerderheid van de mannen dit al kent? Anders lag het vast regelmatig onder de Kerstboom… 😉