Berlijn met kinderenBerlijn met kinderen Berlijn met kinderen Berlijn met kinderen

Afgelopen dagen vulden we voor de helft met geplande activiteiten. De overige momenten kuierden we rond in het o zo typische Berlijn, soms met de bedoeling wat te shoppen. Maar laten we eerlijk zijn, shoppen met twee kleine uks als de onze, dat is niet altijd even evident. Bovendien ben ik als shopaholic wel wat gewoon waardoor Berlijn mij tot nu niet aanzette tot grote aankopen. Veel moois hoor maar weinig nieuws voor dit getrainde oog. Zo moet je niet persé ‘Bikini Berlin’ en ‘KaDeWe’ doen. Integendeel, wij vonden dat eigenlijk teleurstellend. Een bezoekje aan ‘What do you fancy love’ maakte onze dag wel helemaal goed. Overheerlijke taart, koffie en fruitshakes!

Waar we wel toffe winkels spotten was o.a. in het gebied Kreuzberg. De Bergmannstrasse daar is heel gezellig om vertoeven. Veel vintage in die buurt en een gigantisch aanbod aan lekker eten (en drinken.) En wat we ondertussen gewoon zijn van Berlijn, ook hier speelpleinen in overvloed.  Trouwens, de tofste winkels kom je eigenlijk op den bots tegen. Met kinderen is dat trouwens ook véle gemakkelijker: af en toe ne keer één winkel doen gaat net iets beter dan tientallen na elkaar. Berlijn met kinderen streetart Berlijn met kinderen streetartv Berlijn met kinderen Berlijn met kinderen

 Ich Bin Ein BerlineR!

Dag 7 spendeerden we aan het uitpluizen van de staaltjes streetart die Berlijn te bieden heeft. Pas op, met een dag heb je echt niet voldoende om alles te spotten. Eigenlijk komt het erop neer dat je in deze stad je ogen altijd wijd open moet hebben. ‘t Maakt Berlijn uniek, zeker in combinatie met de typische vervallen gebouwen. Ik houd er van dus wees maar zeker dat er eerstdaags nog een vol blogbericht over de straten van Berlijn volgt! IMG_7932 Berlijn met kinderenBerlijn met kinderen Berlijn met kinderen Berlijn met kinderen
Berlijn met kinderenSchermafbeelding 2016-08-21 om 21.38.39

Dag 9 vulden we met, hoe kan het ook anders, een bezoekje aan het Mauerpark en Berlijns bekendste vlooienmarkt. De combinatie van gigantisch mooi weer, lekker eten, leuke kraampjes en gezellige optredens maakte deze zondag perfect. Al moet ik toegeven dat die perfectie zwaar verstoord werd door een gigantische stortbui. De tweede vlooienmarkt die we gepland hadden, skipten we, om thuis een warm bad te nemen en daarna op het terras van ons appartement opnieuw te genieten van de avondzon!

Nog een kleine week te gaan en ik weet nu al dat ik Berlijn en zijn levensstijl zal missen. Want ik voel het, Ich Bin Ein Berliner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie