Enkele maanden geleden kondigde ik hier reeds aan dat wij een weekendje op de Sprookjescamping in Overijssels Vechtdal gingen spenderen. Ondertussen ligt dat weekendje alweer meer dan drie weken achter ons. Tijd voor een verslagje dus. Het weer hadden we alvast mee en de kindjes waren dolenthousiast bij het idee dat we naar een sprookjescamping trokken, de Sprookjescamping!

Vrijdagavond na school vertrokken we richting Sprookjescamping. Het leek erop alsof iedereen dat weekend erop uit trok want we belandden van de ene file in de andere. Om geen tijd te verliezen aten we in de auto en genoten we af en toe van de rust die je als ouder verdient wanneer je kinderen een hele week naar school gingen. (Interpreteer als: wanneer de kindjes allemaal tegelijkertijd sliepen in de auto.) De file’s waren zo extreem dat we stilaan de zon zagen ondergaan. Gelukkig kregen we vooraf het telefoonnummer door van de receptie zodat we hen konden verwittigen dat we er allicht net niet op tijd zouden raken. Alles werd geregeld zodat we ter plaatse toch in ons huisje terecht konden.

Welcome to the sun lodge, let the fun begin!

Eens ter plaatse ontdekten we allemaal met even groot plezier ons huisje voor het komende weekend. Kamers werden verdeeld, alles werd geïnstalleerd en eindigen deden we met een uitgebreide aperitief voor de tv. Niet veel later doken we allemaal in ons bed en genoten we van een heerlijke nachtrust. Eentje in alle rust. Pas de volgende ochtend konden we echt beginnen met het ontdekken van de Sprookjescamping. En dat hebben we de rest van het weekend gedaan, inclusief omgeving.

Animatie

De Sprookjescamping verraadt natuurlijk al een beetje binnen welk thema je de animatie kan verwachten. Alles is opgebouwd rond sprookjesfiguren met, tijdens ons weekend, in de hoofdrol Hannah & Bumpie. We werden getrakteerd op theater, leuke spelletjes en een heuse theatershow. Ik moet je niet vertellen dat onze kindjes dat geweldig vonden zeker? Bovendien waren het niet enkele Axelle en Baptiste die er de tijd van hun leven hadden, ook de jongsten vonden het geweldig.

Er is dan ook een speciaal programma voorzien voor de allerkleinsten waardoor je ook hen al helemaal kan onderdompelen in het sprookjesavontuur. Céleste knutselde met plezier mee en Estelle deed haar eerste danspogingen. En oh ja, Bumpie wou ze wel heel graag een knuffel geven! Je hoeft trouwens geen schrik te hebben, als ouder mag je gewoon lekker meedoen.

De sprookjescamping

Op de Sprookjescamping kan je zowel terecht met eigen kampeermateriaal als voor het huren van een accommodatie. Wij verbleven in een Sun Lodge en konden daar op ons heerlijke terras het hele weekend door genieten van die zalige zomerzon. Bovendien was er héél dichtbij een speeltuintje, die wij vanop ons terras konden zien, waar de kindjes zich helemaal konden uitleven. En dat terwijl genoten van… Je komt ze trouwens overal op het domein tegen: speeltuintjes. Aan het zwembad is er ook een kleine binnenspeeltuin en een grote buitenspeeltuin. Ik hoef je niet te vertellen dat dit een ongelooflijke hit was?

Je leest het trouwens goed, er is ook een zwembad en dit zowel binnen als buiten. Omwille van het mooie weer spendeerden wij onze tijd aan het buitengedeelte. Alles wat ondiep is, is vlotjes bereikbaar voor de kleine kroost. Maar bijvoorbeeld het diepe zwembad en de grote glijbaan, zijn afgeschermd door een poortje. (Moest je het nog niet door hebben: de sprookjescamping is ongelooflijk kindvriendelijk en denkt echt aan alle leeftijden.)

De omgeving

De Sprookjescamping bevindt zich in Overijssels Vechtdal. Zoals we gewoon zijn van Nederland is ook deze streek erg mooi. We lieten het volledige weekend onze auto staan en verkenden te voet de streek. Moest je dat willen kan je trouwens fietsen huren. We trokken op zaterdag richting de Oldemeijer. De wandeling er naartoe is heerlijk rustig, door het groen. Ter plaatse leefden de kindjes zich uit op het strand. Toen wij er waren was er verder niemand maar ik vermoed dat er tijdens de zomer volop in het water gespeeld wordt. Op zondag verkenden we de volledige camping en trokken we naar de Elfenvijver. Er is daar in de buurt natuurlijk nog veel meer te doen. Plan je zelf een bezoekje aan de Sprookjescamping dan kan je op de website reeds allerhande kindvriendelijke activiteiten in de buurt ontdekken.

Praktisch

Vanuit Gent is het een drietal uurtjes rijden naar de Sprookjescamping, tenzij je zoals ons dus extreem veel file hebt. Door de vele mogelijkheden op de Sprookjescamping raad ik jullie aan eventjes uit te zoeken welke formule het beste bij jullie past. Wil je zoals ons verblijven in een accommodatie dan is de Sun Lodge een aanrader. Deze is geschikt voor zes personen.

Wij genoten trouwens van een geleverd ontbijt aan ons huisje, dat sowieso door een sprookjesfiguur gebracht wordt. Verder is er een kleine supermarkt op het domein, een snackbar en een restaurant. In dat laatste voorzien ze trouwens een speciaal kinderbuffet, waar de kindjes zelf mogen opscheppen. Ook hierover moet ik je niet vertellen wat voor een aanrader dat is zeker?!?

De animatie wordt het volledige seizoen voorzien, ook tijdens het laagseizoen. Dus geen schrik als je niet tijdens een piekmoment richting de camping trekt, er is altijd iets te doen voor je kleine spruit. Hun animatie richt zich trouwens op kindjes van 0 tot 10 jaar. Boeken is dus absoluut de moeite. De camping is open van begin april tot half september.

P.s.: vanaf november kan je meedoen met de Sprookjesclub! Ook zin in: check dan alle info via onderstaand filmpje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. Helaas had ik te hoge verwachtingen van deze camping.
    Ben afgelopen week een paar dagen geweest en moet eerlijk zeggen dat ik van tevoren nergens informatie over de geschikte leeftijden voor deze camping! Een vermelding dat het uitermate geschikt is voor kinderen t/m 4 jaar want als ze groter zijn is er niet echt heel veel te beleven hier, zeker als het buitenbad gesloten is!