Binnenkijken in de kamer van Céleste

Kamer CélesteHet stond al weken op het programma: bloggen over Céleste haar kamer. Maar daar waar ik bij Axelle en Baptiste reeds op vier maanden afscheid kon nemen van hun bedje naast het mijne, vond ik dat nu veel moeilijker. Het zal zijn dat dit mijn laatste baby is en ik elke fase net iets langer wil meemaken. Maar uiteindelijk maakte ze de verhuis dan toch. Bijgevolg kan ik jullie eindelijk haar afgewerkte kamertje tonen. Kijken jullie even mee?

In de eerste fase moesten we natuurlijk de muren aanpakken. ’t Is te zeggen: opa heeft dat gedaan. Ik wist vooraf wel dat ik iets met roze wou maar omdat ik er zelf de vinger niet kon opleggen, liet ik iemand van Colora langs komen. Na enig advies en het bekijken van verschillende stalen in de ruimte zelf, besloten we voor een zacht roze en een gebroken wit te gaan. Dat advies is een echte aanrader als je er zelf niet helemaal uitkomt. Zonder dat advies waren wij allicht voor een heel ander roze gegaan. Het schilderen zelf was een eitje voor mijn papa want de kamer is niet bijzonder groot.

Het uiteindelijke resultaat vind ik geweldig. Het roze is heel subtiel aanwezig en afhankelijk van waar je staat in de ruimte zie je het beter of lijkt het eerder op het gebroken wit. Precies zoals ik in gedachten had: tijdloos, mooi en meisjesachtig!

Kamer Céleste

Na het schilderen was het enkel nog een kwestie van inrichten. De kasten werden gerecupereerd van de oude babykamer van Axelle. Alle andere spulletjes verzamelde ik in het afgelopen jaar her en der. Je spot o.a. een rekje van Flying Tiger, een roze mand van Ferm Living en een gerecupereerd babymatrasje met eigen gemaakte hoes.

Het bedje is er eentje vanuit de ‘goeien ouden tijd’ en ja kleine Céleste slaapt daar effectief in. En voor wie het zich afvraagt: nope, deze komt niet te koop, haha. De Evian-bak kreeg ik van mijn lieve vriendin Evy, net zoals de naamposter van Céleste. Je moet je vrienden weten te kiezen he?!?


Alle knuffels en kussens zijn gekregen: ofwel als geboortecadeautje ofwel ooit eerder als cadeautjes voor broer en/of zus. ’t Is dat ons huis ontploft van die dingen, dus kon ik ze even goed hier een mooi plaatsje geven.

Net zoals de andere kinderkamers is dit er eentje gemaakt om mee te groeien. Als er straks grotere kasten in moeten komen, of een groter bed (help), dan kunnen we de ruimte makkelijk aanpassen zonder opnieuw ingrijpende werken te moeten uitvoeren. Dus ja, ik ben helemaal fan van dit kamertje. Net zoals ik houd van de andere twee kamers. En Céleste? Die is volgens mij ook super content…

Ik ben alvast benieuwd wat jullie ervan vinden!?!

 

P.s.: dit kamertje ligt aan de noordkant van ons huis waardoor het zelfs tijdens de daguren onmogelijk was om zonder extra licht foto’s te maken… dus oh, wat kijk ik uit naar de lente en de zomer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Comments

  1. Prachtig! Haar kamertje oogt erg rustig en ruim zo. Gaaf dat je van die “knalkleuren” erbij hebt gebruikt, zoals haar linnenkast. Ik denk dat Céleste inderdaad ook heel erg blij is met haar kamer!

  2. Sjiek dat je de kinderkamers zo afwerkt en uitdenkt. ‘k heb dat zelf nog niet gedaan. Door de verbouwingen die we vorig jaar uitvoerden en waar we nog altijd wachten op (een offerte voor) ingebouwde kasten, zijn de 2 jongenskamers enkel uitgerust met een bed momenteel. Ze doen er dan ook niets anders dan slapen.

    Ooit…ooit krijgt dat wel een betere inrichting, maar daar is toch geen haast bij eh? toch?

  3. Wat een heerlijk kamertje, maar moet eerlijk zeggen dat door het bedje zo neer te zetten ik ook een ziekenhuis gevoel krijg. Gek he, maar ik vind het wel heel tof, neen niet dat ziekenhuis gevoel dan he hihi 😉

  4. De kleuren en inrichting zijn prachtig! Maar bij het bedje dacht ik meteen dat het uit het ziekenhuis kwam, gaf me geen fijn gevoel. Maar ieder zijn ding, de wereld zou anders maar saai zijn ?