slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamer

Binnenkijken in de slaapkamer van Axelle + give-away

slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamerNog voor kleine Céleste te wereld kwam, werkten we de slaapkamer van grote zus af. Dat werd hoogtijd. Het kind startte ooit met een tijdelijke kamer die snel, snel afgewerkt werd. Omdat broer zijn slaap niet kon vinden op zijn kamer, werden kamers geswitcht. Hierdoor kwam Axelle terecht in een grote kamer met veel te kleine meubeltjes. Na Baptiste zijn slaapkamer was het dus hoogtijd om haar kamer aan te pakken.

slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamer

Héél veel werk hadden we eigenlijk niet meer. De slaapkamer werd geschilderd en behangen nog voor ik beviel van Baptiste. Het behang is van Ferm Living en zie je tegenwoordig vaak verschijnen. Ik ben er nog steeds verliefd op. Doordat het niet specifiek op kinderen is gericht, kan de slaapkamer gewoon meegroeien. Nieuwe meubels en accessoires en hups een nieuwe kamer zonder zware ingrepen. Tijdloos, noemen ze dat. (Hopelijk vindt Axelle dat ook als ze een jaar of 12 is, haha.)

slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamer slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamer slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamer

Het bed, een ikea-hack van het KURA-bed, maakte manlief al meer dan een jaar geleden. Uiteindelijk is het gewoon een dakje toevoegen en een lap stof op maat knippen en omzomen. Axelle is helemaal fan van haar huis-bed. Het is lekker knus, biedt veel geborgenheid en is ook nog eens supercool om in te spelen. U gelooft ons zeker en vast als we zeggen dat we gescoord hebben met dit bed? De bedoeling is dat er ooit nog een lampje in komt. En de witte panelen nog wat meer aangekleed worden. Wederom tijdloos, want de stof kan je makkelijk vervangen door een nieuwe lap of gewoon weglaten!

slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamer slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamer slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamer

Ook het bureautje hadden we hier gewoon nog staan, net zoals het krukje. En in aankleding van een slaapkamer kruipt echt geen tijd. Zeker niet als je zoals mij een voorraad decoratiemateriaal hebt staan. Om de aankleding helemaal bij Axelle haar wereld te laten aansluiten, plaatste ik glazen potjes met stiften en potloden op haar bureau. Wederom scoren want zij doet niks liever dan tekenen en knutselen. De glazen potjes zijn trouwens gerecupereerd. Ook maken? Bewaar gewoon de glazen potten van confituur of groenten en versier met washi-tape. That’s it!

U vraagt zich nu allicht af waarom het dan zo lang duurde voor dat kind haar kamer kreeg. Wel, het was vooral een kwestie van alle meubels op haar slaapkamer te installeren. Nog wat spullen te vinden om aan de muur te hangen. En last but not least, een geschikte kleerkast te vinden. Eerlijk? Ik viel achterover van de prijzen toen ik op zoek ging naar eentje. Voor zelfs de eenvoudigste, witte kasten mag je al snel heel wat centen boven halen. Dat zij een grote slaapkamer heeft en die kast dus wel wat meer mag hebben, helpt daar natuurlijk niet bij.

slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamerslaapkamer interieur wooninrichting kinderkamerslaapkamer interieur wooninrichting kinderkamer

Daarom gingen we op zoek in tweedehandswinkels naar een mooie kast. Na een halve dag zoeken hadden we al keuze te over en reden we uiteindelijk met een exemplaar naar huis. Opschuren, stofvrij maken en schilderen was het enige wat we nog moesten doen. Het kind mocht zelf het kleur kiezen, mits wat bijsturing weliswaar van mama, en zo heeft ook grote zus een blikvanger op haar kamer. En dat voor nog geen €200. Let trouwens op de details van de kast: de mooie rondingen, de spiegel en de ijsjes-handgrepen! Geweldig he?

slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamer slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamer

Verder kochten we nog een Tomado-rekje dat we vulden met oude Tiny-boekjes, speelgoed en tweedehands spulletjes. De zetel hadden we hier nog staan en dateert nog van mijn studententijd. Met foto’s maakte ik de kamer wat persoonlijker. En eindelijk kon ik ook de spulletjes van haar geboortekaartje een plaats geven. Net zoals de boom die nu eindelijk een nieuwe functie krijgt.

Mama blij met haar slaapkamer, zij ook blij, iedereen blij! En omdat we nog steeds zin hebben in een feestje om te vieren dat deze blog 4 jaar bestaat, geven we wederom iets weg. We hebben hier thuis nog drie posters liggen van Rapunzel. Met plezier schenken we die weg. 1 exemplaar hier, twee exemplaren op Instagram. Laat onderstaand gewoon een berichtje na en volgende maandag maken we de winnaar bekend.

Rest me enkel nog de winnaar van de badcape bekend te maken. Proficiat Annelies, jij wint! Neem je even contact met me op?

Benieuwd wat jullie van de slaapkamer van Axelle vinden!?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

28 reacties

  1. Wat een prachtige kamer, indertijd tijdloos en mooi voor elke leeftijd. Aangezien er hier de komende tijd nog wat babybezoekjes op de planning staan, zou zo een mooie poster altijd welkom zijn 🙂

  2. De dochters slapen ook op een tijdelijk ingerichte slaapkamer, zonder decoratie want dat had niet zo’n prioriteit. De verhuis naar het nieuwe huis komt dichter, decoratie hebben we evenwel nog steeds niet, dus zou wel van pas komen!

  3. Ik vind het een supermooie kamer! Echt geslaagd! Ps: je mag mij overslaan voor de rapunzel poster (2 zonen, geen dochter enal) , wou gewoon laten weten dat ik fan ben van haar kamer 🙂

  4. Mijn oudste dochter wordt op 8 juni 6 jaar. Ze heeft heel lange blonde haren en ze spaart lekker verder want ze wil ze net zo lang als Rapunzel 🙂 ! Met andere woorden: deze poster zou ze fantastisch vinden en zou een mooi plekje krijgen op haar kamertje.

  5. Mijn oudeste dochter wordt over 2 weken 6 jaar. Ze heeft ondertussen heel lange blonde haren, maar ze wil nog lekker verder sparen want ze wil haar vlecht zo lang als Rapunzel 😉 ! Met andere woorden: deze poster is haar op het lijf geschreven en zou een heel mooie glimlach op haar gezicht doen verschijnen.

  6. Heel mooie kamer, amai, sjiek zeg! Ons dochtertje van vijf haar kamer moet nog helemaal ingericht worden. Die mooie poster zou haar zeker blij maken.

  7. Wat een mooie kamer voor Axelle! Die poster zou ook mooi passen op de kamer van mijn dochter. Ik doe dus ook mee!

  8. Ik vind ze echt prachtig! Die kleerkast steekt echt mijn ogen uit. Wij legden de jongste sinds een kleine maand ook in een groot bed en toen verkocht ik de babykamer. Moest dan ook op zoek naar een kleerkast voor de kleren van 2 kinderen in kwijt te kunnen en heb ook lang tweedehands gezocht. Uiteindelijk dan toch bij Leenbakker nieuw gekocht, haha. Was nog goedkoper dan 2ehands, en ja, ze moet wel geen 5 keer in en uit elkaar gevezen worden, dus de kwaliteit zal best nog wel meevallen. Maar de details van die kamer van Axelle, vind ik echt super! Hier ziet de slaapkamer er heel wat rommeliger uit 😉

  9. Mooie kamer! Met die toffe poster zou ik mijn nichtje heel blij kunnen maken; ze heeft pas een nieuw kamertje gekregen en dat kan nog wat aankleding gebruiken !