“Birdy Blouse”

Een tijdje terug pinde ik deze tutorial!
Het leek mij een eenvoudig projectje. 
Ideaal om over mijn chiffon-schrik te komen.
Dankzij de uitleg werd dit topje in razendsnel tempo gemaakt!
Het grote voordeel: geen patroon overtekenen en uitknippen maar rechtstreeks op de stof verwerken. 
Tijdens de fotoshoot vergat ik te lachen, waarvoor mijn excuses…
Toch ben ik blij met het topje!

Ik koos voor een Chiffon-stofje uit de eigen shop! Ik koos het samen met mijn mama op een beurs! We waren op slag verliefd. Deze versie komt er dus zeker ook nog eens voor mama!

Een nieuw favoriet kledingstuk waar er ongetwijfeld nog vele van volgen… 
Het hielp me uit mijn naaidipje die toch wel twee weken duurde! 

Ik werkte de armsgaten en hals niet af met bias maar dat doe ik de volgende keer wel. 
Ik vind het nu eerder slordig afgewerkt maar allé perfect voor een testversie!

Had u ook al last van een naaidipje of dipje in het algemeen?
Wat hielp jouw er bovenop? Binnenkort blog ik erover dus alle verhalen zijn welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

35 Comments

 1. Ik heb vaak een dipje als mijn naaigerei weer overal verspreid ligt en ik geen overzicht meer heb. En dat gebeurt helaas regelmatig…Geef mij een verdiepingske voor mezelf en dat zal niet meer gebeuren 🙂 Maar goed, dat zit er hier thuis niet in.

 2. Heel mooi.
  Ik heb een naaidip gehad toen mijn mama overleed in maart. Ik had de fut niet om te naaien. Daar kwam dan verandering toen we in mei een very last minute weekendje vakantie genomen hadden, kort daarna ben ik weer gaan naaien

 3. Heel mooi! Ik heb soms ook wel eens van die naaidipjes. Zelfs als ik dan meer behoefte heb om eens in mijn zetel te zitten voel ik me slecht omdat ik niet aan het naaien ben. Tot een van de zonen dan iets vraagt. Zo een of ander snel klaar project doet altijd wonderen !

 4. Oh meid, ik denk dat elke naaisters wel eens een dipje heeft. Hier is het ook niet de eerste keer dat de machine echt 2 maanden stil staat. Maar eigenlijk is de moment na de dip het mooiste want dan komen er hier altijd meerdere zaken achter elkaar van onder de machine. Precies om het goed te maken. Ik begin wel altijd met easy projectjes of ik leg mezelf een deadline op zoals de pop die af moest zijn voor de dochter haar verjaardag. En jou kennende denk ik dat mee doen met een wedstrijd ofzo ook ideaal kan zijn om je weer in gang te zetten 😉 In ieder geval, blij dat je uit je naaidipje bent, het blousje is fantastisch mooi!

 5. Heel tof bloesje…
  en ja een dipje daar kunnen we van mee spreken, machien heeft hier 3 maanden stil gestaan en op de blog verschijnt er ook niet veel momenteel.Stilaan begint de zin te komen er terug te beginnen.

 6. Ik zit hier met een behoorlijke naaidip. We zijn verhuisd in december en heb voortaan een naaikamer. Vroeger naaide ik in de living en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Nu moet ik anders lopen en dat vraagt extra moeite. Ook door de zwangerschap heb ik minder zin om te naaien. In september begint het naaicafé terug, hopelijk neem ik dan de draad terug op. Groetjes !

 7. Heel mooi! Ben er meteen ook aan begonnen, maar bij mij viel het wat tegen, vooral aan de nek en het zakgevoel was er ook wel…
  Ik gebruikte een licht katoentje die ik dan volgens vingergevoel wat extra taille wegnam en een andere halsuitsnijding maakte.
  Nu wel tevreden, alleen mag het voor mij iets langer de volgende keer!
  Bedankt voor het ideetje! Tis de eerste keer dat ik iets naai voor mezelf, dus wil wel zeggen dat ik 'verliefd' werd op het modelleke 🙂
  x

 8. Hier is er ook een naaidipje en dat terwijl ik onlangs een prachtmachine kocht. Maar door terugkerende gezondheidsproblemen lukt het me heel moeilijk om het ene projectje na het andere af te werken. Hopelijk komt er snel beterschap want ik vind hier toch zoveel voldoening in.

  Je maakte een prachtig topje. Misschien is dat wel het geschikte stuk voor het stofke dat ik vandaag aan kreeg.

 9. Heel mooi! Ik zou die tutorial ook eens moeten proberen.
  En een naaidipje, soms denk ik dat ik meer dipjes dan productieve periodes heb 🙂 Bij mij komt het vooral door gebrek aan een eigen naaiplekje. Gelukkig komt de zin altijd weer terug.

 10. Tof topje!
  Hier geen last van naaidipjes, maar als dat wél zo is, is dat dan erg? Moet je niet gewoon dingen doen die je leuk vindt? En als je het even niet meer leuk vindt is dat toch geen ramp, wel? Hobby's komen en gaan, denk ik. En misschien krijg je er na een paar maanden weer wel zin in, wie weet.

 11. Ik maakte het topje ook net… Vind het wat raar aan de hals vooraan. Heb jij dat nog iets dieper omgezoomd ofzo? Het komt nogal hoog bij mij!
  Ik ga er iets over bloggen op biebiezonder.blogspot.be ;o)