bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza als gezond alternatief

bloemkoolpizzaIk vertelde het jullie hier al. Kort na mijn bevalling besliste ik de overtollige kilo’s niet langer te laten aanslepen en mij in te schrijven bij de ‘Weight Watchers’. We zijn ondertussen een goeie drie weken verder en al iets meer dan 3 kg lichter! Bijzonder moeilijk is het eigenlijk niet al verlang ik af en toe naar een dag dat ik niet moet afwegen en punten tellen. Maar ik weet, ooit komt dat terug. Om van de overtollige kilo’s af te raken, was vooral een wijziging in mijn eetpatroon noodzakelijk. Weinig tot geen snoep meer en gezonde voeding. En dat je tegenwoordig hele lekkere, maar toch gezonde dingen kunt maken bewijs ik jullie vandaag met de bloemkoolpizza! 

Bloemkoolwatteuh?!? U leest het goed: bloemkoolpizza! Wat er simpelweg op neer komt dat de bodem van de pizza gemaakt is van bloemkool. Meteen een gigantisch groot verschil in calorieën, waardoor pizza eten tijdens je dieet toch plots terug mogelijk wordt.

Je kan natuurlijk zelf zo een bodem in elkaar flansen, maar wanneer wij hier thuis kiezen voor pizza is dat meestal omdat we snel eten op tafel willen. Bijgevolg ondernam ik nog geen poging om de bodem zelf te maken. Wie weet komt dat nog wel. Echter, in de Albert Heijn verkopen ze kant-en-klare-bodems van Magioni.

De aller eerste pizza ging ik daarmee bedenkelijk aan de slag. Want hoe is bloemkool nu te verenigen met de rest van een pizza. Maar aangezien we alles over hebben voor dat dieet, ging ik er toch voor. Hoe je de pizza belegt is je eigen keuze. WW-gewijs koos ik natuurlijk voor iets minder calorierijke producten maar je kan je ook helemaal uitleven natuurlijk.

Recept voor een simpele bloemkoolpizza

Benodigdheden
 • Bloemkoolpizza uit de AH
 • Tomatenpulp voor pizzabodems
 • Paprika
 • Kerstomaatjes
 • Blokjes ham
 • Mozzarella (light)
 • Pizza-kruiden
Bereiding
 1. Bak de bodem 2 tot 4 minuten op voorhand af in een voorverwarmde oven van 220°.
 2. Beleg de bodem met de tomatenpulp. Wees niet zuinig met saus.
 3. Snij de paprika in reepjes en de kerstomaatjes middendoor. De Mozzarella snij je in plakjes.
 4. Beleg de pizza verder met de groentjes, de ham en de mozzarella. Met die laatste eindig ik.
 5. Werk af met kruiden naar smaak.
 6. Bak de volledige pizza nog eens 10 tot 12 minuten af in de oven op 220°.

Hier werd de pizza met smaak opgegeten en was iedereen het mee eens dat deze versie even goed smaakt als de echte. De bodem smaakt echt als deeg en dus niet gewoon als bloemkool. Ik ben helemaal voorstander. Naar het schijnt bestaat er ook bloemkoolrijst. Probeerde iemand dat al?

Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Comments

 1. Wij maakten deze vorige week! Echt super lekker, hé! We hebben ook de courgettebodems geprobeerd (zelfde merk, ook AH) en deze waren ook een succes! De kinderen dachten dat ze gewone pizza aan het eten waren dus het werd zelfs een maaltijd zonder complimenten 🙂 Dubbel succes 😀

 2. Lekker hé! Ik eet dat ook, ik wil geen kilo’s kwijt maar het valt me gewoon lichter en beter dan een gewone pizza (die ik uiteraard ook nog geregeld eet!)
  Nog een tip: bechamelsaus maken met bloemkool, plantaardige melk en edelgistvlokken. Ook superlekker, gezond en makkelijk.

  1. nu hoor ik het donderen in keulen 😉 edelgistvlokken? waar haal je dat?
   en ik moet zeggen het valt idd lichter en beter… niet zo een opgeblazen gevoel achteraf

 3. oooh die moet ik onthouden want hier zijn er deze winter ook wat kilootjes blijven plakken, en nu ik hierboven lees over courgettebodem ben ik precies nog grotere fan 😉

 4. Ik zou dat toch eens nakijken of dat wel degelijk minder caloriën zijn dan een gewone (homemade) pizzabodem . Die kant-en-klaar dingen zitten vol bewaarmiddelen en ander ongezond ding, dat het alle moeite teniet doet … pizzabodem maken is poepsimpel en dan weet je tenminste wat er in zit … bloemkoolrijst is trouwens gewoon geraspte bloemkool 🙂

   1. Ik ga echt niet posten dat ze minder doorwegen dan het origineel als het niet zo zou zijn… Allicht dat ik dat ben nagegaan. En dat ik voor kant en klaar kies is een bewuste keuze zoals je kan lezen in mijn blogbericht!!!

 5. het gaat juist om het verschil in chemische bewaarmiddelen en dergelijke en niet louter om het calorieverschil, want dat had ik wel degelijk gelezen ☺️, maar op het tijdsverschil kan ik je niet kloppen ?

  1. Het gaat hier om een dieet niet om het minste bewaarmiddelen in mijn voeding te hebben. Dat er al geen toegevoegde suikers inzitten is super en dat alleen al maakt dat ze op dieetvlak beter scoren. En als je ww kent dan weet je dat zij niet puur naar calorieën kijken maar rekening houden met suikers etc. Dat vers beter is weet ik ook wel, maar vers of ingekocht zal echt geen verschil op de weegschaal maken!

 6. Gisteren stond er bij ons chili con carne met bloemkoolrijst op het menu .
  Ik heb dat gewoon in de cutter gedaan, en dan (met redelijk wat olijfolie) opgebakken met verkruimelde bouillon – want rijst kook ik ook altijd in bouillon, haja ;).
  De zoon heeft het opgegeten, maar vindt echte rijst toch lekkerder.
  Waar ik hem wel mee om krijg, is met volgend receptje: http://www.lovelyhealthy.be/gebakken-bloemkool-nasi/
  een aanrader voor het hele gezin 🙂
  Overigens, bloemkoolrijst staat bij ons ook bekend als bloemkoolcouscous, want voor je het weet is dat echt dun gehakt 😉

  De pizza heb ik nog niet uitgeprobeerd, lijkt me wel de moeite waard.
  Veel plezier met uitproberen! ik hoor graag nieuwe receptjes van je.

 7. ooooh zalig, dat wil ik eens proberen met die bloemkoolbodem. Ik zag ze al in de ah, maar het sprak me nooit echt aan. maar als je zegt dat het lekker is, wil ik het zeker eens proberen! merci voor de tip!