bloggen

Bloggen, het hoe en het waarom?

bloggenWe zitten al ruimschoots over de helft van de uitdaging 40 dagen bloggen. Tot nu toe heb ik dagelijks gepost en ging dat relatief vlot. Maar sinds mijn kleine slippartij van afgelopen maandagavond heb ik het wat moeilijker. De fysieke pijn is spelbreker waardoor ik vandaag bijna wou skippen. Als bij toeval kwam ik echter op een blogpost terecht die opgedragen is aan de ‘Ik als blogger tag.’ Et voilà, subiet had ik terug inspiratie en goesting om vandaag alsnog wat te schrijven. Wil je dus wat meer te weten komen over Liesellove en het bloggen, dan is het nu de moment om te blijven lezen. 

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Inspiratie te over in mijn wereld. Sowieso zorgt het creatieve aspect in mijn levenvoor heel wat blogmateriaal. Uiteindelijk is de blog daaruit ook gestart: het tonen van mijn maaksels aan de wereld. Doordat ik het schrijven zelf zo leuk vond, ben ik steeds vaker andere thema’s gaan bijnemen waardoor ik nu een echte ‘Mama-blog’ ben. Ver moet ik het dan ook niet gaan zoeken. Elke dag is er wel iets in het leven van een mama, die een aanknoping kan vormen om over te schrijven. En weet ik het echt even niet, dan zijn er zoals nu toevallige artikels waar je op botst, de actualiteit of Pinterest die me weer verder op weg zetten.

Ondertussen heb ik trouwens een schriftje aangelegd met mogelijke thema’s waarover ik kan bloggen. Geloof me vrij, de lijst is al behoorlijk lang en wordt bovendien regelmatig aangevuld. De dag dat ik helemaal geen inspiratie niet meer heb, die zit er volgens mij dan ook nog niet echt aan te komen.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Simpel: ofwel ben ik aan het ontbijten, ofwel ben ik aan het snacken. Ontbijten omdat wanneer ik werk nieuwe berichten vaak geschreven worden ’s morgens vroeg, terwijl de kids nog slapen. Logischerwijs combineer ik dat dan met mijn ontbijt. Win, win noem ik dat. Schrijf ik niet vroeg in de ochtend, dan is dat meestal na kinderbedtijd. En tjah, dan durf ik mezelf al eens een koffietje te zetten met een chocolaatje of koekje erbij. En natuurlijk zijn er ook gewoon momenten dat ik niks eet of drink, zoals nu, omdat ik recht van tafel kom, haha.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Traditioneel in december, aangezien dat mijn favoriete maand is om lijstjes te maken over van alles en nog wat. Is er überhaupt iemand die het anders aanpakt?

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger hebt geleerd?

Dat wanneer je jezelf kwetsbaar opstelt, je er ook moet mee leren leven dat er soms heel harde reacties vallen. Reacties die je wel eens heel diep kunnen raken. Hier bewust mee omgaan, helpt om alles wat meer te kunnen relativeren. Toch kies ik er niet voor om dat kwetsbare weg te laten, want ondanks de soms harde reacties, kreeg ik in mijn blogverleden vooral héél veel lieve, warme en soms steunende reacties. Wanneer je bovendien een persoonlijk mailtje krijgt waarin mensen je danken voor je blogbericht, omdat het hen op de één of andere manier verder helpt, dan weet je weer waarom je er ook de mindere kantjes bijneemt.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

We vallen een beetje in herhaling: ’s morgens vroeg bij het ontbijt, of ’s avonds in de zetel. In de ideale wereld schrijf ik mijn berichten wel rustig in de voormiddag, als ik kinderloos ben en zeeën van tijd heb. Helaas, die ideale wereld heb ik nog niet gevonden, haha.

bloggen

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Ik heb mezelf nooit een doel voorop gesteld en wil dat vooral zo blijven doen. Of wacht, ik ben aan het liegen. (Shame on me.) Toen ik ooit met de blog startte hoopte ik natuurlijk wel op wat lezers want tjah, zeg nu zelf, bloggen zonder lezers is best triestig hé? Dat is dan misschien ook direct het antwoord op deze vraag: gewoon lezers blijven aantrekken en zo bezig blijven in de blogcommunity!

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

In de meeste gevallen niet, tenzij ik héél persoonlijke dingen schrijf. Soms vermeld ik dat er zelfs even bij. Zo blogde ik vorige week over borstvoeding en flesvoeding en het duurde wel even voor ik op publiceren durfde te drukken. Wat wel is, wanneer ik onzeker ben over een bericht, krijg ik vaak wel héél veel reacties, die die onzekerheid vanzelf oplossen! Mijn lezers zijn dus echt de besten!

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ja, best vaak tot héél vaak. Sommige bloggers zijn goeie vriendinnen van mij geworden, waardoor ik hen op zijn minst wekelijks hoor, maar dus vaak meer. Nooit had ik gedacht bij het opstarten van mijn blog dat ik daardoor goeie vriendinnen zou krijgen. Dus als je me vraagt wat ik het allerleukste voordeel vind van bloggen, dan is het wel de vriendschappen die ik heb opgebouwd!

En verder zijn er natuurlijk de blog-evenementen waar ik regelmatig nieuwe bloggers ontmoet, en dat is ook keer op keer heel erg fijn.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Stilte, radio, muziek, tv… I don’t care, haha.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Vooral op weekdagen denk ik dan, maar echt bij stilgestaan heb ik nog nooit gedaan. Dus het kan evenzeer in het weekend zijn. Sommige dingen lijken mij nu éénmaal niet belangrijk om bij te houden, haha.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Laten we even de beginjaren van mijn blog vergeten, maar verder ben ik eigenlijk op de gehele blog trots. Ik schrijf elke post met veel toewijding en ééntje eruit kiezen is gewoon te moeilijk. Als ik dan toch eentje moet kiezen is het die gericht aan Mevrouw Rutten omdat haar kabinet hierop gereageerd heeft. Weliswaar via e-mail, maar een reactie is een reactie!

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Een blog moet je niet starten om te starten. Vanaf er een moeten bijkomt, start je volgens mij beter niet. Ben je online op zoek naar een plaatsje om je creatief ei kwijt te kunnen en/of je persoonlijke verhalen, dan is bloggen misschien wel iets voor jouw.

Wie zou jij willen vragen deze ‘Ik als blogger tag’ ook in te vullen?

Ik vraag het niemand persoonlijk want niks vervelender dan te moeten reageren op een lange vragenlijst als je daar geen zin in hebt. Sla de vragenlijst misschien op, zodat wanneer je even geen inspiratie hebt maar toch graag iets wil schrijven, deze vragen uit je archief kan halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Comment