Blush by Homemade Mini Couture

Maanden geleden zag ik ergens op Facebook een geweldig schoon en schattig bloesje passeren. Zij wist mij het patroon te bezorgen. Maanden later ontdekte ik dat het in mijn eigenste bibliotheek ook te vinden was. Iets van teveel boeken, patronen en tijdschriften zeker? 
In de naailes ging ik aan de slag en kreeg professionele uitleg over hoe je een patroon moet verkleinen. En neen, dat is dus niet gewoon de naadwaarde weglaten… 😉 
Monts ago, I saw somewhere on Facebook a very cute sewing project. It’s the “Blush” of “Homemade Mini Couture.” Normally I don’t do it but now is just made a copy past! I learned how to reduce a pattern in sewing lessons, and no, that is not simply omit the seam value… 😉
Ik doe het niet vaak maar kopieerde dus letterlijk wat ik ooit op Facebook te zien kreeg. Wie mij op idee bracht weet ik niet meer. Dus originele bedenker van de combi van het stofje met dat patroon, laat van je horen als je dit leest. 
Heerlijke foto’s met perfect matchende zonnebril! Maar het was dat of geen foto’s… 😉 
Gelukkig wou ze hem ook even afdoen! 
I love the pictures even with the not exactly matching sunglasses. 😉
Ik vind de bambi’s super schattig en perfect voor deze leeftijd. Het kraagje werkte ik af met een zigzaglintje, de sluiting met perfect doorlopende print en kam snaps! Alle credits voor mijn naaileerkracht trouwens, die me dit jaar toch enkele kneepjes van het vak bijbracht zonder in een huilbui te moeten uitbarsten! 
I love the fabric, so cute! The collar is decorated with rickrack. Did you saw the closure, with perfect continuous print? 

Ik gebruikte geen biais om de hals af te werken maar knipte een klein belegje. Niet dat ik iets tegen die biais heb maar ik had er op dat moment gewoon geen bij me. 
Met de zomerse dagen kon ik deze morgen de outfit al fotograferen. Heerlijk zo een weertje… 
ook al is het misschien van korte duur.
Plots viel het Axelle in dat er misschien wel een tutje in haar zak zou kunnen zitten. Gelukkig was ze snel afgeleid door haar eigen schaduw en andere schatten op de grond! 😉 
Suddenly, Axelle was thinking that there might be a comforter in her pocket. But soon, she was distracted by her own shadow and other treasures on the ground! 😉 

Patroon: Blush uit Homemade Mini Couture. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

30 reacties

  1. In de naailes zou ik mij kunnen inhouden 😉 maar het is wel leuk om die kleine kneepjes te leren zodat als je thuis alleen aan het naaien bent de tranen niet hoeven te komen 😉 ben zelf ook content van de foto's 😉

 1. een tof bloesje en bij jou zijn het steentjes bij mij zijn het mieren, uren kan hij ernaar staren en dan verschiet mijn zoon ervan dat als hij met zijn vinger erop duwt de mier weg is.:-)

  1. ja hé, ik wou dat ze die in volwassen versie hadden, gelukkig heb ik sinds gisteren de gouden saltwatersandalen, die doen het ook wel goed hier voor mezelf 😉

 2. Ooooh wat een zalig bloesje! Moet je misschien eens vaker maken want ik vind het allesinds meer dan geslaagd! Misschien eens me de parrots uit je shop??? En die foto's zijn zo zalig!!

  1. Super 🙂 dat was het dus inderdaad, ik vond dat zo schoon dat ik dat persé ook wou 🙂 mooi gecombineerd met dat rokje ook, moet ik hier ook eens aan denken 😉

 3. Leuk patroontje zeg. Zag hem wel in t boek passeren (vd bieb 🙂 ), maar nu eens een 'echte' gezien. Stofje niet zo mijn ding, maar ze staat er goed mee, dat knap madammeke van je!
  (hoe is t nu met dr gezondheid? Inmiddels sterk genoeg om de bactieren beetje buiten te houden?)

  1. ze had gisteren koorts en we weten niet hoe dat komt maar eigenlijk is het beter sinds we op iets alternatiefs zijn overgestapt, nog wel verkoudheden hoor maar die evolueren niet meer naar luchtwegeninfecties en daar zijn wij al héél blij mee 🙂 nu nog een goeie zomer zoals van die dagen als gisteren en het komt helemaal goed 🙂 lief dat je het vraagt x

 4. Prachtig!
  Die staat hier ook op de planning 🙂
  Grappig dat ze rond die periode toch allemaal ongeveer dezelfde fascinatie hebben. Mijn zoon van 2 kan ook uren rondlopen met zijn zonnebril, spelen met steentjes en het staren naar zijn schaduw doet hij ook (de eerste keer dat hem dat opviel was hij wel kei-hard verschoten ocharme omdat dat 'ding' hem maar bleef volgen :p)

  1. Bij Axelle was het dus gisteren dat het haar voor de eerste keer opviel, ze stond verwonderd te kijken en te wijzen en toen zij bewoog, en de schaduw ook vond ze dat hilarisch 🙂

 5. Oh geweldig! Een pracht van een blouse! Die kleintjes staat ook werkelijk alles hè!
  Soms vind ik het echt jammer dat ze hier al weer zo groot worden…..