Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Boardx: de surfvakantie voor het volledige gezin

17 augustus 2019
BoardX Surfvakantie

Boardx: de surfvakantie voor het volledige gezin

17 augustus 2019

Sinds onze reis naar Australië was het een kleine droom van ons: leren surfen. Maar zoals dat gaat bij jonge gezinnen, vonden we na de geboorte van Estelle niet dadelijk tijd en verschoof het verlangen naar de achtergrond. Maar toen we ook in Jeffrey’s Bay in Zuid-Afrika ons hart verloren aan de surfersmentaliteit wisten we het zeker: dit moeten we ooit zelf kunnen. Kwam het dus even goed uit dat Maison Slash een surfvakantie organiseerde richting Montalivet. Daar organiseert BoardX al enkele jaren surfvakanties voor jongeren en sinds kort ook voor gezinnen.

Surfvakantie

Zonder al te veel verwachtingen trokken we dan ook de eerste week van juli naar het mooie Frankrijk. Ik was vergeten de surflessen te regelen dus het was best even spannend of ze het bij BoardX nog geregeld kregen. Gelukkig kregen we eens ter plaatse al vrij snel de bevestiging dat het oké was. En zo verdiepten we ons die week in de eerste stapjes der surfleven en dronken we vooral veel zeewater. (En Rosé om dat zeewater erna weg te spoelen.) Ik zou liegen als ik vertel dat leren surfen vlotjes gaat. Integendeel, in mijn geval betekende dat op dag twee al een mega bloeduitstorting en een gekneusde rib. Maar daar in dat water gebeurde er iets met mij waardoor ik ondanks alle pijn gewoon doorgezet heb.

Maar er was meer, veel meer. In BoardX zelf verbleven we in een tipi en kozen we voor half pension. En een extra troef: animatie voor de klein mannen zodat je alle ruimte hebt om surflessen te volgen. Want vanuit de zee je kinderen in het oog houden, is nogal moeilijk. We waren daar trouwens niet de enigen. Het tipi-resort was volledig uitgeboekt maar door het juist aantal tipi’s voelde het voor ons niet aan als massa. Net de ideale grote om elkaar te leren kennen en toch voldoende privacy te hebben. En dus dompelden we ons die week onder: in leren surfen, nieuwe mensen leren kennen en genieten.

Het is daar in Montalivet, door de surfvibe en de inspirerende gesprekken met andere bezoekers van het kamp, dat ik tot het besef kwam van wat ik nu eigenlijk wil met mijn leven. Jullie weten allemaal dat ik een gulzige ziel ben, die niet in een standaard gokje past en steeds vaker moeite kreeg met hoe we in deze maatschappij leven. Daar besefte ik echter voor het eerst dat het anders kan, dat het anders mag. In het water gebeurde er iets met mij dat ik zelden heb ervaren, ondanks alle pijn en het eindeloos moeten opnieuw proberen. Die week stond ik dan ook maar één keer recht op mijn plank maar het voelde als een overwinning op mezelf.

En de kindjes?

Vooraf besloten Stefaan en ik dat we op surfvakantie enkele Axelle en Baptiste gingen meenemen. Geloof me als ik vertel dat dit met een klein hartje was maar zo konden we even alle aandacht aan hen schenken, zo dachten we. De eerste avond was voor hen al het ijs gebroken door de kampdans en maakten ze bijster snel vriendjes. Als ze konden kiezen gingen ze liever naar de animatie dan mee met ons. En Baptiste zagen we het tweede deel van de vakantie bijna niet meer omdat hij continu met zijn eerste echte vriend optrok. Ze waren zelf nog te jong om te leren surfen maar bodyboarden ging al perfect. Maar wat zij bovenal onthouden van de vakantie is het samenspelen met hun nieuwe vriendjes en de lange avonden op.

En nu…

Na die week werd alles anders. Ik verloor mezelf elke dag een beetje meer, toen nog niet wetende wat daarvan de oorzaak was. Het voelt daardoor als erg dubbel aan: door die intense week beseffen waar je naartoe wil en nu tegengehouden worden door je eigen lichaam. Maar wat ik daar gevoeld en geleerd heb, neemt niemand me af. Of hoe een week zoveel kan doen met een mens… Evident wordt het zeker niet maar volgende week gaan we aan de kust op zoek naar een surfclub die ons aanspreekt. Vastberaden om koste wat het kost ooit te kunnen zeggen: “Ik surf. Ik adem surf. Ik ben surf.”

Waarboekikda?

Boardx is een beetje als kamp voor volwassenen. Ben je op zoek naar net dat ietsje anders, denk je zoals ik dat je het in het surfen kan vinden en leef je graag samen in groep? Boek dan asap je surfvakantie voor volgende zomer (en vergeet geen half pension bij te nemen!) De kindjes zie je mogelijks een volledige week niet want die zijn te druk bezig met nieuwe vrienden maken. Alle tijd dus voor surf en rosé!

Heb je trouwens wat meer nood aan rust? Je kan er ook een lodge huren die iets ruimen is en waar de ouders apart slapen. En er zijn ook een beperkt aantal plaatsen voor kamperen met eigen materiaal. Boek je bij BoardX dan mag je sowieso het surfmateriaal gebruiken. Lessen dien je wel extra bij te betalen.

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×