Sinds onze reis naar Australië was het een kleine droom van ons: leren surfen. Maar zoals dat gaat bij jonge gezinnen, vonden we na de geboorte van Estelle niet dadelijk tijd en verschoof het verlangen naar de achtergrond. Maar toen we ook in Jeffrey’s Bay in Zuid-Afrika ons hart verloren aan de surfersmentaliteit wisten we het zeker: dit moeten we ooit zelf kunnen. Kwam het dus even goed uit dat Maison Slash een surfvakantie organiseerde richting Montalivet. Daar organiseert BoardX al enkele jaren surfvakanties voor jongeren en sinds kort ook voor gezinnen.

Surfen it is

Zonder al te veel verwachtingen trokken we dan ook de eerste week van juli naar het mooie Frankrijk. Ik was vergeten de surflessen te regelen dus het was best even spannend of ze het bij BoardX nog geregeld kregen. Gelukkig weten ze daar dat je als ouder soms al eens vergeetachtig bent en kwam dat allemaal nog in orde. En zo verdiepten we ons die week in de eerste stapjes der surfleven en dronken we vooral veel zeewater. (En Rosé om dat zeewater erna weg te spoelen.) Ik zou liegen als ik vertel dat leren surfen vlotjes gaat. Integendeel, in mijn geval betekende dat op dag twee al een mega bloeduitstorting en een gekneusde rib. Maar daar in dat water gebeurde er iets met mij waardoor ik ondanks alle pijn gewoon kon doorzetten. Die week stond ik zelf ook maar één keer recht op mijn plank maar wat voelde dat aan als een overwinning op mezelf.

Surfen met kleine kindjes, kanda?!?

“Surfen met kleine kindjes, kanda?!?” ik hoor het je denken. Onze koters zijn daar natuurlijk nog te jong voor. Je moet namelijk erg goed kunnen zwemmen voor deze sport en bovendien is het niet geheel ongevaarlijk. Bodyboarden ging gelukkig wel al perfect en die van ons hebben eigenlijk niet veel meer nodig dan zand, zee en een emmertje of twee. Dat je daar niet de enige familie bent maakt dat er op het strand superveel vakantievriendjes zijn en je als ouders echt een chill gevoel hebt. Mogelijks moet je er wel bijnemen dat ze snode plannetjes uitvoeren en bijvoorbeeld lege flessen vullen met dode sardienen en die dan willen bewaren (in de tent!) als ware vakantietrofeeën.

Tipi-fun

BoardX dat is kamperen in een tipi-tent. Geen gesleurd met luchtmatrassen en veldbedden want voor de ouders staat er gewoon een heerlijk bed klaar en voor de kindjes voorzien zij zelf luchtmatrassen. Zijn de kindjes oud genoeg, dan kan je zelfs een mini tipi-tent voor hen bijhuren. Je doucht er onder de sterrenhemel (of onder het brandend zonnetje) en je schuift je voeten onder tafel. BoardX voorziet namelijk een half pension en ik kan je vertellen dat dit een heuse aanrader is. Wil je zelf koken, dan kan dit maar eerlijk is eerlijk: als mama/papa is het gewoon fijn dat je daar een week lang niet moet aan denken.

Het tipi-resort was tijdens ons verblijf volledig uitgeboekt maar toch heb je niet het gevoel dat je er terecht komt in de massa. Net de ideale grote om de andere gezinnen te leren kennen en toch voldoende privacy. Voor de kinderen is dit concept trouwens geweldig. Ze crossen rond op het domein, maken vriendjes, spelen op de trampoline, doen mee aan spelletjes, duiken in de kindertent of beleven avonturen waar ze de rest van het jaar gegarandeerd nog over spreken.

Animatie

Je voelt je een beetje als een 10-jarige wanneer je bij BoardX verblijft. En tot wat het doet vermoeden is dat niet negatief bedoeld. Deze familievakantie wordt aangepakt als een echt surfkamp met monitoren en al. Zij koken voor je, staan aan de bar, leren je surfen en zorgen voor een geweldige kampsfeer. De eerste avond breken ze het ijs met kampspelletjes voor de kinderen waardoor zelfs de meest verlegen exemplaren (check Axelle!) direct vriendjes maken en er is een dagelijkse kampdans.

Daarnaast voorzien ze animatie voor de kindjes. Knutselen, spelletjes spelen, bakken, … het kan er allemaal. Zorgvuldig uitgekozen momenten want wanneer jij surfles hebt, kunnen zij terecht bij de animatie. Extra troef dus want vanuit zee je kinderen in het oog houden is nogal moeilijk. De formule sloeg zo aan dat we Axelle en Baptiste gedurende de vakantie bijna niet zagen. Planden wij een middagje stadsbezoek in, dan smeekten zij of ze toch niet heel misschien naar de animatie mochten. Alsof dat nog niet voldoende is kan je er bijna dagelijks yoga volgen en ook hier zijn kinderen welkom.

Vergeet ik nog te vermelden dat er ‘s avonds aan de bar spelletjes gespeeld worden om bijvoorbeeld extra drankjes te winnen, om de banden te versterken en vooral om dikke fun te hebben. Voorzien ze een ouderavond waarbij jij uit eten kan en de moni’s voor jou, je kroost in bed stoppen (na een filmavond met bijhorende popcorn!) En gaan ze in op voorstellen van hun gasten; met z’n allen samen naar de zonsondergang gaan kijken en daar voorzien worden van drankjes, het kan!

Is dat niet te druk?

Klinkt mogelijks allemaal heel heftig en eerlijk is eerlijk; ben jij op zoek naar alleen-tijd met je gezin; dan is BoardX niks voor jou. Houd je zoals ons van een chille vibe, ontmoet je graag nieuwe mensen en ben je gebeten door de surfkriebel? Dan moet je absoluut bij BoardX zijn. Trouwens, ondanks de vele mogelijkheden daar is het echt wel heel chill daar. Je wil niet weten hoeveel dutjes ik er overdag gedaan heb. (Ahja! Kinderen bij de animatie of bij hun nieuwe vriendjes.) Uiteindelijk komt deze vakantie neer op surfen, plezier hebben aan de zee, lekker eten, samen zijn en chillen dus. Bovendien richt BoardX zich hiermee volledig op families waardoor er ‘s nachts geen geluidsoverlast is.

Extra mooi meegenomen zijn trouwens de inspirerende gesprekken die je er kan hebben met andere ouders. Omdat iedereen er om dezelfde reden komt vind je snel connectie met elkaar. En de kinderen ravotten allemaal samen tot ‘s avonds laat. Enig risico hieraan verbonden is de zwarte voetjes waarmee ze dan mogelijks hun bed inkruipen.

Waarboekikda?

Boardx is dus een beetje als kamp voor volwassenen. Ben je op zoek naar net dat ietsje anders, denk je zoals ik dat je het in het surfen kan vinden en leef je graag samen in groep? Boek dan asap je surfvakantie voor volgende zomer (en vergeet geen half pension bij te nemen!) De kindjes zie je mogelijks een volledige week niet want die zijn te druk bezig met nieuwe vrienden maken. Alle tijd dus voor surf en rosé!

Heb je trouwens wat meer nood aan rust? Je kan er ook een lodge huren die iets ruimen is en waar de ouders apart slapen. En er zijn ook een beperkt aantal plaatsen voor kamperen met eigen materiaal. Boek je bij BoardX dan mag je sowieso het surfmateriaal gebruiken. Lessen dien je wel extra bij te betalen.

Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. Bedankt om je verhaal te delen! Interessant om te lezen. Speciaal vraagje. Met welk fototoestel heb je jouw foto’s getrokken?