Wie hier op Liesellove al lang meeleest, weet dat er af en toe artikels de revue passeren gewijd aan de inrichting van de kamers van onze kinderen. Doorheen de jaren werden verschillende ruimtes (soms meermaals) omgetoverd tot een magische kinderplek. Er zijn dan ook vier kinderen die een plekje verdienen, ook al zijn er voorlopig maar 3 kamers. De afgelopen jaren was het op vlak van inrichting en verandering behoorlijk rustig, maar de nieuwe hobby/verzameling van Baptiste maakt dat mijn hersenen terug op volle toeren draaien. Hij is helemaal into het bouwen van Lego en ik denk erover hem een ‘bouwkamer’ te maken.

Hoezo een bouwkamer?

Misschien hoor jij het nu donderen in Keulen, want hallo, wat is dat nu een bouwkamer? Maar eigenlijk is het principe super eenvoudig. In een bouwkamer vind je natuurlijk alles wat een kind nodig heeft om te slapen, zijn/haar spullen en kleren op te bergen, ruimte om te chillen, … Maar je voorziet er ook specifiek een plek voor al het Lego-materiaal. Alle verschillende gekleurde Lego-blokjes, krijgen dan een eigen bak/schuif, er is plaats om te bouwen en de voltooide bouwprojecten kunnen mooi worden uitgestald. Het principe lijkt me geweldig en op Pinterest zag ik al super toffe voorbeelden.

Grote veranderingen

Op dit eigenste moment heeft Baptiste een super toffe kamer, al zeg ik het zelf, met héél erg veel ruimte. Maar de indeling en de kasten zijn niet praktisch als het aankomt op zijn ondertussen grote verzameling. Soms is hij dagen bezig met bouwen aan een stuk en dan kan hij het niet mooi uitstallen, zonde! En verder is er ook geen plek op zijn kamer waar hij rustig dat bouwproces, van soms wel dagen kan doorlopen. Daarom wil ik dus nog eens voor een grote verandering gaan.

Er bestaat zelfs een kans dat hij verhuist naar de speelkamer. Hoewel die kamer kleiner is, lijkt die op dit moment praktischer in te richten. Ik droom van een verhoogd bed met daaronder veel opbergruimte. Aan de andere kant van de ruimte een mooie bouwtafel met in de buurt zijn voorraadkast Lego en een bureau.

We maakten ook nog nooit echt werk van raamdecoratie en ook dat kan dan direct aangepakt worden. Ik twijfel nog wat tussen een houten jaloezie en raam lamellen. Alle ervaringen zijn dus meer dan welkom!

Wat mag dat dan kosten?

Ik weet het, wanneer je denkt aan grote veranderingen denk je direct aan een groot budget. Gelukkig zijn wij echter kei goed in bestaande meubels te hergebruiken. Zo maakten we bijvoorbeeld van een hoogslaper ooit al eens een kasteel-stapelbed en sowieso verhuizen de kasten hier regelmatig eens van kamer. Verder is het ook altijd een goed idee om in je omgeving eens te horen of niemand een tafeltje, kastje, … op overschot heeft staan. Met een likje verf of wat kleine aanpassingen heb je soms een héél cool meubelstuk. En natuurlijk zijn wij ook van tweedehands niet vies. Het is dus niet zo dat wij een groot budget voor die veranderingen voorzien. Interesse in die kostprijs? Laat het dan zeker over even weten.

Heb je zelf zo’n bouwkamer gemaakt voor je kind, voerde je een toffe meubelhack uit en/of heb je nog andere tips, laat dan zeker ook even van je horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.