We hoorden allemaal wel al eens van Brasschaat, maar weten dat hier bijzonder veel te beleven valt? Dat wist ik niet echt. Tijdens een daguitstapje in juni werden wij dan ook bijzonder aangenaam verrast door deze bijzondere en groene plek in België. Brasschaat heeft alles wat je nodig hebt, wanneer je op zoek bent naar een kidsproof daginvulling. Er zijn heel veel kindvriendelijke activiteiten, want wij deden ze echt nog niet allemaal, die ook erg aangenaam zijn voor de grote koters van het gezelschap. Wij delen hier dus graag onze uitgetest tips om het meeste uit je bezoek te halen en te genieten van een onvergetelijke tijd met je kroost. Brasschaat als ideale plek voor een daguitstapje, al zijn zijn we er zeker van dat wij ons hier ook een weekendje hadden weten te amuseren. Klaar voor onze tips?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Toerisme Brasschaat en bevat ook enkele affiliate links, wat je niets kost maar wel ons werk steunt.

Waarom je eens naar Brasschaat moet

Brasschaat is niet alleen prachtig vanwege zijn groene omgeving, al is dat zeker een van de belangrijkste troeven. Ik was ontzettend verbaasd door hoe groen het er is en dat zorgt instant voor een soort van vakantiesfeer. Zalig! Daarnaast vind je hier ook een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin. Brasschaat heeft dan ook de perfecte mix van natuur, avontuur en ontspanning, zo oordeelden we na ons bezoek eraan. We sommen alvast de belangrijkste troeven eens op:

  • Natuur en avontuur: met uitgestrekte parken, bossen en natuurgebieden zoals de Mik en het Peerdsbos, kan je hier genieten van (kidsproof) wandelingen, picknicks en het verkennen van de prachtige omgeving. De vele speelplekken en sportieve uitdagingen zoals het Multimovepad maken het ook een erg fijne plek voor kinderen.
  • Kinderen welkom: je vindt hier heel wat horeca waar kinderen meer dan welkom zijn, met grote speelpleinen en een kindermenu.
  • Gezellige sfeer: er hangt hier een bijzonder vriendelijke en gastvrije sfeer wat van Brasschaat een aantrekkelijke plek maakt voor gezinnen. Het is een plek waar je je meteen thuis voelt en waar genoeg te ontdekken valt om eigenlijk meerdere dagen te vullen. Je hoort het nu al, wij keren sowieso graag nog eens terug.

5 x doen in Brasschaat met kinderen

#1 Het Multimovepad Brasschaat

Tijdens ons bezoek aan Brasschaat startten wij de dag met een bezoekje aan het Multimovepad van Brasschaat. Multimovepaden vind je over heel Vlaanderen en bieden een sportieve en speelse uitdaging aan kinderen. Ze zijn speciaal ontworpen om kinderen aan het bewegen te krijgen. Onze kinderen zijn er dan ook fan van waardoor het me de perfecte start van onze daguitstap leek. Het Multimovepad ligt in een erg groene omgeving. Je vindt hier onder meer een klimnet, duikelrek, apenbrug, heel wat evenwichtsparcours, … Hoogtepunt voor onze kinderen? Het gooien van dennenappels naar en door de wood spiritis. Ook het speelbos zelf werd erg goed onthaald.

Praktisch:
– Vertrekpunt: Elisalei, 2930 Brasschaat
– Gratis parkeren op straat
– Gratis toegankelijk tussen zonsopgang en -ondergang.
– Afstand: 1,83 km
– Dichtbij Oud Antwerpen waar je achteraf iets kan gaan drinken en/of eten.

#2 Kidsproof genieten bij Oud Antwerpen

Voor een heerlijke lunch, een lekkere koffie of een aperitiefje kun je terecht bij Oud Antwerpen. Dit kidsproof restaurant combineer je gemakkelijk met het multimovepad gezien de ingang van het pad aan Oud Antwerpen ligt. Je kan hier trouwens niet alleen lekker eten en drinken, er is ook een groot speelplein waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Onze kinderen vonden deze plek dan ook zalig. Er is bijgevolg ook een kindermenu wat het helemaal kidsproof maakt. En nog een extra troef van Oud Antwerpen? Ze hebben een ruim buitenterras, waardoor je hier eigenlijk uren kan vertoeven, terwijl de kinderen zich uitleven op hun speeltuin.

Praktisch:
– Adres: Elisalei 55, 2930 Brasschaat
Online reserveren mogelijk
– Openingsuren: ma – zo: 10u00 tot 20u30, do gesloten.

#3 Kinderboerderij Mikerf

Ik weet niet hoe het daar zit, maar hier scoren we altijd bij een bezoekje aan een kinderboerderij. Daarom mocht een bezoekje aan Kinderboerderij Mikerf in Brasschaat niet ontbreken. Wij waren erg aangenaam verrast, want Mikeerf ligt in de Mik, waardoor het perfect te combineren valt met een wandeling. Dan ga je dus eerst wandelen en is de beloning natuurlijk een bezoekje aan de kinderboerderij. Daarnaast is Mikerf een best grote kinderboerderij met veel plek en heel veel verschillende diertjes zoals geiten, varkens, konijnen, een paard, … Je leert hier ook alles over bijtjes in hun speciaal ingerichte zaal. Daarnaast biedt de boerderij heerlijke huisgemaakte ijsjes die perfect zijn voor een zomerse dag en is er een tof speelplein waar kindjes zich kunnen uitleven terwijl je zelf geniet op hun terras.

Praktisch:
– Adres: Mikhof 25, 2930 Brasschaat
– Vrij te bezoeken
– Openingsuren: van di t.e.m. zo van 10u30 tot 17u30
– In de herfst/winter kunnen de openingsuren afwijken.

#4 Wandeltocht in de Mik

Eigenlijk had ik deze tip moeten delen voor de tip van de kinderboerderij, want wandelen vinden kinderen nu éénmaal niet altijd fijn. Toch raad ik het aan omdat de Mik een bijzonder groene plek is en dit prachtige natuurgebied diverse wandelroutes heeft die geschikt zijn voor gezinnen. Wij gingen zelf random op verkenning, maar je kan ook een zoektocht volgen, wat het natuurlijk vaak makkelijker maakt voor die korte kinderbeentjes. Info en route zijn hier te downloaden. Het makkelijkste om de Mik te verkennen is sowieso door het adres van de kinderboerderij in te geven en je daar te parkeren.

#5 De Melkerij in het Peerdsbos

Safe the best for last, zeggen ze vaak. Ik sluit onze 5 x doen in Brasschaat dan ook graag af met onze ultieme tip: de Melkerij in het Peedsbos. Deze plek is een zaligheid. We besloten last minute om hier nog even langs te gaan, want anders hadden we het zeker gecombineerd met het verkennen van het Peerdsbos. Maar zelfs als je geen nood hebt aan een wandeling mag de Melkerij niet ontbreken op je must – do lijstje. Dit restaurant, te midden van het Peerdsbos, is de perfecte plek voor zowel lunch, koffie als diner.

De grootste troeven van de Melkerij in Brasschaat zijn natuurlijk:

  • hun ligging, te midden van al dat groen;
  • het zeer grote buitenterras dat bijzonder gezellig is ingericht;
  • een gigantische speeltuin die geschikt is voor zowel jonge als oudere kinderen.

De kans dat je kinderen hier lang aan tafel zitten, is klein. Het speelplein is echt een zalige plek voor kinderen en waar ze sowieso elk hoekje willen verkennen. De pannenkoeken zijn er trouwens heerlijk en ik keur de koffietjes ook helemaal goed! Sowieso urenlang speelplezier verzekerd en een glimlach op ieders gezicht.

Praktisch:
– Adres: Bredabaan (Plataandreef) 93, 2930 Brasschaat
– Openingsuren: van ma t.e.m. zo: vanaf 10u00 tot 22u00
– Extra info via hun website

Waarom er geen weekendje weg van maken?

Brasschaat biedt zoveel te beleven dat een enkele dag vaak niet genoeg is. Overweeg om er een weekendje weg van te maken, zodat je nog meer prachtige plekken kan ontdekken. Via de website van Beleef Brasschaat ontdek je sowieso nog meer activiteiten die je op je lijstje kan bijvoegen. En om het je helemaal makkelijk te maken, selecteerden we ook nog een aantal kidsproof verblijfadresjes uit.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk dan even hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.