Breien, niet enkel voor bomma’s!

Wie net zoals ik fan is van Instagram, kon er de afgelopen weken niet naast kijken. Breien is hip, mede dankzij de fantastische boeken van Jules & Julie. Omdat naaien met een verse baby niet altijd zo evident is, breien uit de luie zetel kan en je geen opruimwerk hebt, was ook ik snel verkocht. 
Als beginner koos ik voor enkele eenvoudige projecten: mutsen en sjaals. Voor mezelf vraagt dat enige tijd maar mini-man vraagt nog niet zoveel wol en dus ook niet zoveel tijd. 
Ik breide voor mijn kleine man de muts ‘Jules en Julie’ in een grijs wolletje dat ik kocht bij Veritas. 

Als beginner miste ik natuurlijk in maat, want eens bijna af besefte ik dat ik de zes maanden aan het maken was. Maar ah beter te groot dan te klein, niet waar? Mits een kleine ingreep is de muts nu al draagbaar. Al denk je bij temperaturen van 15 graden en meer niet echt aan een wollen muts! 😉 

Om effectief in de muts te passen zal hij eerst nog wat moeten groeien maar hé ik ben zot content met mijn eerste breisel en dat is uiteindelijk het enige wat telt. Ondertussen ben ik naast de sjaal voor mezelf ook bezig aan een groter project: de ‘Bilboa’ uit ‘Jules & Julie voor groot en klein.’ Ook hier ging ik de mist in qua maat. Ik breide veel te groot en mocht dus herbeginnen. Zie het als een goeie leerschool! 😉 
Patroon: ‘Jules & Julie’ uit ‘Jules & Julie’ 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 reacties