brief aan mijn dochter van 3Lieve Axelle,

Drie jaar al. Drie onvergetelijke jaren. Drie jaren van veel lachen maar ook bezorgdheden en soms zelfs tranen. Maar vooral drie jaren dat wij mama en papa zijn. Wat we daar op voorhand over dachten en hoe we dachten te zijn als ouder, dat is toch enigszins anders gelopen. Maar we klagen niet, want je was het mooiste geschenk dat we ooit konden krijgen. Eentje waarvan we dachten dat het misschien wel nooit zou komen. Mama ontdekte je komst enkele dagen voor ze zelf allerlei onderzoeken zou moeten ondergaan. Je kan jezelf wel voorstellen hoe blij en opgelucht we waren. Ondertussen kunnen we je al lang niet meer missen en liggen we zowaar dagelijks in een deuk van het lachen. Je taaltje is overheerlijk en van je dansjes worden we spontaan blij.

Wanneer jij vraagt om in een kringetje te dansen, kunnen we geen neen zeggen. Jij bent daar zo blij mee en wij, wij dansen nog maar al te graag eens in een kringetje, vergetend dat we eigenlijk al volwassen zijn. Net zoals we met graagte al je kunstwerken ontvangen. Mama is op elk werk trots en komt op een dag zeker in de problemen want alles wat je maakt, wordt bijgehouden waardoor de kast nu al bijna te klein is. Maar die creativiteit van je wordt zo gekoesterd. Iets waar mama echt trots o is.

Lieve Axelle, je maakte van ons een beter mens: geduldiger en met onze voeten stevig op de grond. Je toonde ons wat echt belangrijk is en leerde ons te relativeren. Elke dag opnieuw geef je ons strijdkracht en vechtlust om in deze soms donkere wereld zoveel mogelijk roze wolken te laten opgaan.

Dankbaarheid is dus nog zachtjes uitgedrukt, als we het hebben over je komst in ons leven. Woorden schieten te kort. Maar hopelijk besef je, als je dit later leest, dat we je willen laten opgroeien in een warm gezin en je intens graag zien.

Gelukkige verjaardag lieve kleine meid!

Mama & papa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties