Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Mijn brief aan Sinterklaas

29 november 2017
sinterklaas

Mijn brief aan Sinterklaas

29 november 2017

sinterklaasLieve Sint,

Dit jaar kreeg je mijn kinderen hun wensen al via de ouderwetse maar traditionele manier: een brief vol met prentjes van wat zij dromen. Ik weet, Sinterklaas is een kinderfeest, maar toch schrijf ook ik u een brief. Want wij moeders kunnen af en toe wel wat extra aandacht gebruiken. Kunt u naast de wensen van mijn kinderen, ook mijn wensen (en allicht die van alle andere moeders) vervullen, allerliefste Sinterklaas?

 1. Tijd. Lieve Sint, ik slaap, zoals vele moeders, te weinig. En ik weet, in mijn geval, is het mijn eigen schuld. Maar kunt u er gewoon niet voor zorgen dat er iets meer tijd is zodat ook mijn tweede wens in vervulling kan gaan.
 2. Slaap. Graag ononderbroken slaap en dat het hele jaar lang.
 3. Gezondheid. Kwestie van die slaap te waarborgen, waarborgt u beter ook onze gezondheid. En dan vooral die van de kindjes. Want zijn zij ziek, dan mogen wij die heerlijke slaap sowieso vergeten. Dus ja, denk maar aan die gezondheid.
 4. Strak in het pak. Help je ons dit jaar strak in het pak te krijgen? En dan bedoel ik niet met zo een body shape ding, maar gewoon, die extra kilootjes die blijven plakken er gewoon vlotjes vanaf!
 5. Een kabouter. Graag een mannetje of vrouwtje (we gaan niet discrimineren) die alle kruimels en overige troep van op de vloer onmiddellijk opruimt. Een extra troef is als hij of zij ondertussen ook nog het stof afdoet, de ramen lapt en de was doet. Nu al eeuwige dankbaarheid!
 6. Luisterende kinderen. Echt waar Sinterklaas, van mij mogen mijn kinderen wel eens tegenspreken. Maar zorg jij er dit jaar voor dat ik geen 10 keer op een dag hetzelfde moet zeggen?
 7. Zon. Graag komend jaar zo snel mogelijk lente, zoveel mogelijk zon en een prachtige nazomer. Het leven is zoveel makkelijker als die kinderen in de tuin kunnen ravotten. Zij blij = mama blij = iedereen blij.
 8. Timing. Timing is everything. Receptjes die uitgeschreven zijn om in 15 minuten klaar te maken, graag ook effectief kunnen klaarmaken in 15 minuten. Overslapen, daar doen we niet meer aan mee hé? Want ah ja, onze kinderen slapen dit jaar door, toch?!?
 9. Capsule Wardrobe. Lieve Sint, ik wil niet materialistisch zijn. Maar het wordt echt eens tijd dat ik terug aan mijn eigen kleerkast denk. Uitpuilen moet ie niet doen, maar kleren die gewoon altijd draagbaar zijn en bij elkaar passen. Liefst ook zonder snot, spuug en/of etensresten please!
 10. Seks. Verslik u niet Sinterklaas, we bedoelen wel degelijk met onze eigen partner. Jij zorgt er gewoon voor dat alle omstandigheden een heel jaar goed zitten: doorslapende en gezonde kinderen, veel zon want dan is iedereen blij, lekker maaltijden want ah ja de liefde van de man gaat door de maag en doe ineens ook al de rest. Dan zijn wij content, niet vermoeid en relaxed. Niet alleen wij moeders zullen u dankbaar zijn.

Dus lieve Sint, doe je dit jaar voor ons moeders een extraatje? Ik kan niet wachten tot 6 december! Alvast een dikke merci!

11 Comments

 • Tamara 29 november 2017 at 12:19

  Wat een geweldige brief! Ik heb geen kinderen, maar toch zou ik ongeveer net dezelfde brief maken, denk ik. Het is een beetje wat iedereen nodig heeft, deze dagen.

 • Silke 29 november 2017 at 14:25

  LOL
  ik schrijf DEZELFDE BRIEF jong !! van punt 1 tot en met punt 10!
  zalig

 • Kelly 29 november 2017 at 15:21

  Haha, echt geweldig! Heb toch een paar keer moeten glimlachen! 🙂

 • Lut 29 november 2017 at 18:31

  ???
  PS Kan je bij jouw brief ook een kaartje steken met mijn adres erop aub?

 • Marjolein@flaflinko 29 november 2017 at 18:37

  Dat lijstje is bijna een exacte kopie van wat ik zou vragen aan de Sint 😉

 • Marjolein 29 november 2017 at 22:28

  Zelfs mensen zonder kinderen, glimlachen bij zo’n brief! Zalig geschreven zoals alleen jij dat kan. Hopelijk brengt de Sint toch enkele puntjes in je schoentje.

  • Liesellove 29 november 2017 at 22:30

   Oh wat lief Marjolein! Dank je! 🙂

 • Jess 29 november 2017 at 23:28

  Haha love it

 • Lieve 30 november 2017 at 07:46

  Zo’n mooie brief zal de Sint niet naast zich neer kunnen leggen!

 • Vincent 30 november 2017 at 20:46

  Wat mooi! Een talentvol schrijftalent!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×