De eerste schooldag zit er alweer op. Sommige ouders lieten waarschijnlijk wel een traantje, vele anderen waren vooral blij dat we die 2 maanden vakantie toch maar weer overleefd hebben. Vanaf vandaag keren we dus terug naar onze routine. Maar laten we eerlijk zijn, die routine zorgt soms ook voor de nodige stress. Iedereen op tijd klaar krijgen en dan ook nog eens voor die eerste schoolbel veilig en wel afleveren… Het is niet altijd evident. Bovendien moeten we ook nog eens denken aan die brooddozen.

We willen natuurlijk niks liever dan dat onze kindjes die brooddoos flink leeg eten. Maar hier is dat niet altijd een evidentie. Voor heel wat beleg en groentjes trekken ze hier hun neus op. Tenzij ik het een beetje creatief aanpak. Dan eten ze plots wel alles… Herkenbaar?

Misschien lukt het niet elke dag om er iets anders van te maken. Maar we voorzien alvast een eenvoudig receptje met Passendale Classic Bio waar kinderen sowieso enthousiast van worden, wanneer ze hun brooddozen openen. Passendale wordt gemaakt in een duurzame kaasmakerij in het West-Vlaamse dorpje Passendale en dat op ambachtelijke manier. Voor de productie van de Passendale Classic Bio gebruiken ze 100% Belgische Bio melk. En wat nog belangrijker is: ze gebruiken geen kleurstoffen, bewaarmiddelen en additieven!

Brooddozen-feest

Brooddozen Passendale Classic Bio

Passendale bio

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Snij de komkommer in schijfjes en de radijzen en kerstomaatjes middendoor.
  2. Leg enkele sneetjes Passendale Classic Bio op elkaar en snij deze ook in blokjes. Vierkanten, rechthoeken, … het maakt niet uit. Als ze straks maar op een stokje passen.
  3. Snij de korsten van het brood af. Wat overblijft snij je net zoals de kaas in blokjes.
  4. Rijg alles op satéstokjes: radijs, brood, kaas, komkommer, tomaat, kaas, brood, radijs, …

Brooddozen Passendale Classic Bio Brooddozen Passendale Classic Bio

Maak verschillende stokjes als je deze volledig wil gebruiker ter vervanging van de inhoud van de brooddozen. Ik koos ervoor om in elke brooddoos twee stokjes te steken, aangevuld met de klassieke boterham. Het werkte alvast wel want deze avond waren de brooddozen leeg. Ik maakte deze stokjes trouwens deze ochtend op een kwartiertje klaar. Zeker haalbaar dus om de brooddozen met regelmaat met deze stokjes te vullen.

** Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met I love Cheese. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie