bullet journalVoor jullie denken, die van Liesellove heeft het in haren bol, vandaag schrijf ik inderdaad over bullet journaling. Maar daar waar de titel doet vermoeden dat ik jullie eens haarfijn zal vertellen hoe dat moet, ga ik dat niet doen. Ik vertel jullie wel over mijn vorderingen en over een nieuw boek die ik ontdekte, getiteld: ‘Bullet Journaling, zo doe je dat!’

Eerst en vooral dat boek. Meestal sta ik weigerachtig tegenover dergelijke boeken. Als je al bezig bent, wat kan je dan nog leren uit een beginnersboek? En kan je al die info ook niet ergens online vinden? Waarschijnlijk is dat in het laatste geval wel zo maar dan moet je allicht uren en uren vertoeven op Pinterest en Internet. Het antwoord op de eerste vraag is tegen mijn verwachtingen in, vele positiever dan ik kon voorspellen.

In het boek ‘Bullet Journaling, zo doe je dat!‘ kom je inderdaad heel wat te weten over de basisbeginselen. Een korte uitleg over hoe je het opzet, hoe het werkt en wat je er standaard ongeveer mee kan doen. Helemaal geen ervaring? Dan kom je al aardig op weg met dit boekje. Hier was er echter al enigszins ervaring. Maar ook voor zij die dus al hun eerste voetstappen zetten in bullet journaling is dit een aanrader. Tenminste dat vind ik toch.

Zo kreeg ik meer een idee over hoe je nu omgaat met bijvoorbeeld een jaar, – maand, – week – en dagoverzicht. Maar ook over hoe je nog meer structuur in je bullet journal kan aanbrengen zodat je makkelijk alles kan terugvinden. Haal de washi-tape en kleurtjes maar boven, als je van plan bent dit boekje te lezen. Maar er is meer, veel meer!

Als beginnende BuJu-houder was ik vooral bezig met de standaard elementen die een bullet journal bevatten. Niks mis mee, maar ik voelde wel dat er meer mogelijkheden zijn. Alleen, veel goesting om dat allemaal zelf uit te zoeken op internet had ik niet. Mijn tijd is dezer dagen kostbaar, zeer kostbaar! Enorm enthousiast was ik dan ook om te merken dat in dit boekje allerlei tips en ideeën zijn opgenomen omtrent de doelen die je jezelf kan stellen en hoe je ze kan opvolgen via lijstjes en trackers. Maar echt op een inspirerende manier waardoor ik ook effectief goesting krijg om dit te gaan bijhouden!

Na het lezen ervan kreeg ik heel wat ideeën over hoe ik het komende schooljaar kan gaan verwerken in mijn bullet journal alsook hoe ik mijn toekomstdromen erin kan verwerken. En hoe ik ook elementen uit mijn leven kan gaan tracken waarop ik moet letten, bijvoorbeeld voldoende slaap nemen en water drinken. De grootste tip voor mezelf was echter een kort stukje tekst over de eetgewoonten van je kinderen hoe je deze kan bijhouden. Nadat ons verlof gedaan is maak ik daar dus werk van. (En logischerwijs zal ik hier dan allicht ook wel een update brengen.)

Bullet journal

Verder krijg je nog heel wat tips over hoe je fouten in je bullet journal kan aanpakken, waardoor de de drempel om in mijn schoon nieuw schrift te beginnen, toch al kleiner wordt! En massa’s ideeën en voorbeelden om creatief aan de slag te gaan, als je dat wenst tenminste. Want de schrijfster van dit boek, Lona Aalders, benadrukt dat je niet persé creatief moet zijn om met een Bullet Journal te starten. Iedereen die dus nog twijfelt: aanschaffen die handel!

Mijn eigen gebruik van mijn bullet journal was de laatste weken wat minder. Als je zoals ik thuis bent, heb je niet altijd de neiging dat ding te gebruiken. Maar al snel merkte ik bij mezelf terug op dat ik verviel in oude gewoontes. Dus sinds vorige week maak ik terug actief gebruik van mij BuJo. Nog niet dagelijks omdat sommige dagen gewoon niet interessant genoeg zijn om te plannen. Maar toch terug meer en meer. Zo worden mijn dagen toch terug productiever, ondanks een huilende baby en helpt het mij om mijn tijd online te laten verminderen. Nog steeds dus alleen maar voordelen… Na ons verlof ga ik er terug helemaal voor en dan kom ik jullie vertellen welke trackers en lijstjes ik komend schooljaar ga gebruiken!

To be continued…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties

 1. Ik heb dat dus echt al een paar keer geprobeerd, een bullet journal… Maar ik ben blijkbaar toch echt van de digitale agenda en helemaal niet van to do lijstjes enz. Vind de digitale ook handig want we hebben nu 1 agenda die vriendlief ook kan zien.

  1. ik volg jou. Ik snap het hele bullet journalling hype niet. Waarom zou je iets op papier zetten, wat je fysiek moet meesleuren of je kan het niet gebruiken, waar pagina’s vol zijn, waar boekjes vol raken/kwijt raken, waar teveel wijzigingen zorgen dat alles onoverzichtelijk wordt en dat je moet beginnen overschrijven, … Vreselijk lijkt me dat, en dat terwijl er perfecte apps bestaan die op alle devices synchroniseren, offline beschikbaar zijn, deelbaar zijn met meerdere gebruikers, je herinneringen sturen als je dat wil, …

   Ik kan er echt niet bij. Echt niet

   1. haha! ik ben héél digitaal! maar vond nooit dat wat werkte voor mij! dit werkt dus wel (voor mij). Ik heb eindelijk één plaats waar ik alles in kwijt kwam en alles ook dadelijk in terug kan vinden. En vooral het helpt om niet met 100 dingen tegelijk bezig te zijn, daar ben ik nog het meeste dankbaar voor! En natuurlijk, een BuJo is niet alleen een agenda, het is misschien dat dat ik zo geweldig vind :-)

 2. Dit lijkt mij wel een goed en handig boek. Bedankt voor de tip!
  Ik ben 1/5/17 begonnen met een BuJo maar blijf het gevoel hebben dat ik nog veel kan leren.

 3. Veel succes ermee. Hier ook al geprobeerd maar ik heb het dan niet voorhanden op momenten dat ik het nodig heb en als ik eens op de gsm begin in te geven, is het om zeep :-) Lang leve de noties op de gsm, altijd dicht bij hand

 4. Oh, dat ziet er een leuk boek uit! Ik las enkele weken geleden de Bullet Journal handleiding van Kelly Deriemaeker en vond dat ook een geweldige aanrader. Het is eigenlijk zoals je schrijft: superhandig dat alle info in één boekje staat, en dat je niet honderden sites moet gaan lezen. Tijd is inderdaad kostbaar, maar we vertellen er dan niet bij dat we uren op pinterest en instagram zitten te kijken naar al die mooie versieringen en letters :-)

 5. Merci voor de tip! Ik probeer al zo lang een bujo bij te houden maar vind precies de juiste manier niet om alles te ordenen… Hoewel ik duidelijk overtuigd ben van de voordelen van een bujo, dus ik schaf mij dat boek ook aan. Hopelijk brengt dat hier orde en rust!