Een daguitstap met kindjes naar Provinciedomein Bulskampveld staat gelijk aan een dagje vol plezier en verwondering. Bulskampveld ligt dichtbij de afrit Beernem op de E40 en is daardoor super vlot bereikbaar. Bovendien is er voor elk wat wils: je kan er prachtige wandelingen maken, sommige op verharde wegen. En voor de jongsten onder ons is er een geweldige speeltuin en een bijzondere expeditie. Voeg daar nog eens een lekkere ijsjeshoeve en een toffe brasserie aan toe en je hebt de perfecte ingrediënten voor een kidsproof daguitstap.

Expeditie Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld bestaat uit 5 coole / avontuurlijke expedities verspreid in de bossen van het Landschapspark Bulskampveld. Bij deze expedities denk je aan hindernissenparcours, klimmen en klauteren, speelnatuur, zintuiglijke spelletjes, … Je vindt de expedities in Wingene, Kruiskerke, Nieuwenhovebos, Maria-Aalter en dus in Bulskampveld Beernem. Breng je een bezoekje aan het provinciedomein dan pik je makkelijk deze expeditie mee. Kindjes vinden het sowieso geweldig.

Bij de expeditie in het provinciedomein oefen je op evenwicht en worden je zintuigen vollen bak aangesproken. Er is een super tof geluidentheater en je moet soms over grachten en boomstammen. Het zintuigenparcours is trouwens toegankelijk voor rolwagens en buggy’s. Om de expeditie te volgen, zoek je gewoon naar de gele stiertjes (vanaf parking Driekoningen).

Wandelen

Je kan prachtige wandelingen maken in het provinciedomein. Wij wandelen hier steeds volgens de routes op de app wandelknooppunt. Deze wandelingen zijn niet altijd mogelijk voor een buggy dus als het even kan, neem dan een draagzak mee. De kindjes wandelen hier makkelijk 5 kilometer, weliswaar met de juiste focus en uitdaging. Wij laten ze naar paddenstoelen zoeken, specifieke kleuren, paaltjes, … En er is natuurijk altijd de belofte dat ze na de wandeling zich helemaal kunnen uitleven op het speelplein.

Je kan ook de uitgestippelde wandelingen volgen, die op de website van West-Vlaanderen staan:

Speelplein Bulskampveld

In het midden van het Provinciedomein Bulskampveld vind je aan het kasteel en Urbancafé een geweldige speeltuin. Er is heel veel plek en er werd gedacht aan jong en nog iets jonger. De grote glijbaan trekt natuurlijk de aandacht en een extra pluspunt is het feit dat het speelplein dichtbij Urbancafé ligt. Zijn je kindjes nog te klein om vanaf afstand in het oog te houden? Dan zijn er ook picknicktafels en boomstronken waarop jij je kan neer vleien. Dat alles binnen het geweldige natuurlijke decor van Bulskampveld.

Extra troeven Provinciedomein Bulskampveld met kindjes

Een expeditie en een speelplein, dichtbij elkaar. Wat wil je nog meer? Of beter: wat willen kinderen nog meer? De kans is groot dat ze hierdoor al door het dolle heen zijn. Maar Bulskampveld heeft nog een aantal extra troeven. Zo is er een fantastische kruidentuin. Voor kleine bioloogjes is dit een waar paradijs. Bij de ‘waters’ in Bulskampveld spot je ook makkelijk de mooiste kikkers. En als kers op de taart kan je heerlijke hoeve-ijs vinden, net naast de Kruidtuin bij Hoeve Colpaert. En als laatste: er is ook een speelbos tussen de expeditie-route en het speelplein!

Wat denk je, zijn dat voldoende troeven om eens een dagje naar Bulskampveld met kindjes te trekken?

Praktisch

  • Adres: Bulskampveld 9 – 8730 Beernem
  • Gratis parkings: Parking Aanwijs (nabij de hondenloopweide) & Parking Driekoningen (nabij Urbancafé)
  • Eten & drinken bij Urbancafé
  • Ijsjes bij Hoeve Colpaert
  • Provinciedomein Bulskampveld is vrij toegankelijk
  • Plattegrond Bulskampveld

Wil je nog wat meer ontdekken van het schone West-Vlaanderen? Misschien is mijn blog over West-Vlaanderen dan wel iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

  1. Dankjewel voor de tip! Ik ga dat zeker onthouden voor de week vakantie dat ik samen met Tuur thuis ben. Want dan trekken wij er heel graag op uit :-)

  2. Ik word 45 dit jaar en heb er prachtige herinneringen aan zelfs als kind al.
    Nu zijn veel zaken wel nieuw, maar het blijft inderdaad een bezoekje waard!