Volgende week nog één weekje school en dan is het alweer krokusvakantie. De tijd gaat snel, bijzonder snel. In de meeste scholen betekent die week voorafgaand aan de krokus ook tijd om carnaval te vieren. Als ouder durf je dit al eens te vergeten tot je de avond voordien een mailtje ontvangt met de melding dat je kinderen de volgende dag in verkleed-kleding naar school mogen komen. Bij deze bent u dus nu al gewaarschuwd en kunt u dit weekend op zoek haar naar de perfecte outfit. Of doe zoals hier en maak er zelf eentje. 

carnaval kostuum naaien

Naai zelf een drakenstaart en je kind is meteen dolenthousiast. Er zijn heel wat tutorials online te vinden maar deze van Hello, Wonderfull vond ik gewoon meer dan geslaagd!

carnaval kostuum naaien

Als een spiegeleitje naar school gaan, is helemaal niet moeilijk. Dat bewijst de tutorial van My Poppet Makes! Veel heb je niet nodig en super origineel ben je zeker wel!

carnaval

Dat je niet persé een naaimachine nodig hebt bewijst deze foto. Je gebruikt simpelweg witte ducktape en in één twee drie creëer je een skelet. Enkel wat zwarte kleding uit de kast halen en klaar is kees. Zalig toch?

carnaval indiaan

Een oud t-shirt uit papa zijn kast, een beetje knip- en knutselwerk en je hebt zo de perfecte indianenoutfit. Met textielstiften of flockfolie maak je het geheel helemaal af. Meer uitleg over hoe je dit alles doet, vind je hier!

carnaval kostuum zelf naaien

U herkent misschien het meisje op de foto? ‘t Is inderdaad mijn dochter. Vorig jaar vond ik haar outfit zo geslaagd dat ik ze durf te vermelden in deze inspiratie-post. Het geheel was echt niet moeilijk te maken en heeft daarna nog voor uren speelplezier gezorgd!

Zijn jullie al voorbereid op carnaval? Gaan jullie voor DIY of kopen jullie gewoon iets in de winkel? En wat vinden jullie van carnaval: een go of een no go?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

  1. ik ga dit weekend ook achter mijn machine kruipen. Mijn zoon is fan van de pyjamahelden dus ik maak voor hem gekko, want dat bestaat hier in België niet