Ja kijk, ‘t is simpel, ik krijg bijna wekelijks de vraag of ik tips kan geven over een kidsproof restaurant in het Gentse. Moest Chicago Café in zone 9000 liggen, dan was dat geen probleem. Helaas ligt Chicago Café in Brussel. ‘t Is te zeggen helaas. Het is een kei coole plek, een kidsproof restaurant met lekker eten en een gezellige sfeer. Ben je in Brussel, dan moet je er gewoon eens heen. Wie weet openen ze ooit een vestiging in Gent, dat zou zeer welgekomen zijn. Tot zo lang trekken we dan maar naar Brussel. Waarom we zo fan zijn van Chicago Café in Brussel? Dat ontdek je in dit artikel.

Waarom moet je eens met je gezin naar Chicago Café in Brussel?

Kindvriendelijkheid op z’n best

Het Chicago Café ligt in het hartje van Brussel en staat gekend om z’n uitzonderlijk kindvriendelijke benadering. Met een speciaal ingerichte speelhoek kunnen kleine koters zich vermaken terwijl ouders in alle rust genieten van een heerlijke kop koffie. De speelhoek is in niks te vergelijken met een krijspaleis, wat alleen maar voor extra pluspunten zorgt. Een cool vliegtuig, een retro auto, strips, … met andere woorden meer dan genoeg entertainment om zelf van alle heerlijkheden in het Chicago Café te genieten.

Een menu voor iedereen

Een van de grootste uitdagingen bij het uit eten gaan met een gezin is het vinden van een menu dat aan ieders wensen voldoet. Het Chicago Café got your back. Er is een uitgebreide brunch en lunchkaart waarbij er ook voldoende aan kinderen is gedacht. Er zijn ook heel wat vegetarische opties en het menu bevat hier en daar wat internationale links. Het eten (en de koffie!) is er trouwens zo lekker dat je er ook perfect naartoe kan zonder kinderen.

Chicago Café, dat staat gelijk aan een ontspannen sfeer

De ongedwongen en vriendelijke sfeer in het Chicago Café maakt het de perfecte plek voor iedereen. Ondanks de speelhoek heb je geen last van schreeuwende kinderen in de zaak. Toen ik er was, was het op een random schooldag maar waren er best veel kinderen. Tegen de middag zat de zaak helemaal vol en desondanks was de sfeer er heerlijk relax. Het interieur is warm en uitnodigend, met een serieuze portie retro en dat maakt het een bijzondere fijne plek om te vertoeven. Dat de bediening ook nog is enthousiast en super vriendelijk is, maakt het helemaal af.

Centrale locatie

Gelegen in het bruisende hart van Brussel, is het Chicago Café gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, wat het een ideale keuze maakt voor een familie-uitje in de stad. Na een bezoek aan het café kun je gemakkelijk de nabijgelegen bezienswaardigheden van Brussel verkennen, zoals het mooie stadscentrum of Manneken Pis. Er zijn parkeergarages in de buurt als je met de auto komt. Maar wij raden aan om de trein richting Brussel te nemen. Dan stap je af in Brussel Centraal en sta je op nog geen kwartiertje in het Chicago Café.

Powered by GetYourGuide

Praktisch Chicago Café Brussels:

  • Elke dag open: 9u – 17u00
  • Vlaamsesteenweg 45, 1000 Brussel
  • Toegankelijk met een buggy
  • Ververstafel en kinderstoelen aanwezig
  • Reserveren vooraf kan niet, wil je zeker zijn van een plekje dan kan je best vroeg komen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.