De Cocoon dress trok mijn aandacht op haar blog. Sindsdien plande ik hem te maken, alleen, ‘t kwam er niet van. Tot vandaag dan toch. Een dankbaar project want de jurk zit snel in elkaar en is toch net dat tikkeltje anders.Cocoon Dress Groovy Baby and mama Liesellove IMG_8534

Een maat kiezen, dat vond ik nog het moeilijkste van al. Meten, nakijken op bestaande jurken, deze keer deed ik het allemaal. Je kan echter merken dat ik daar toch nog niet zo vertrouwd mee ben want de jurk is een karrenvracht te groot. De lengte, iets langer dan voorgeschreven,  kan ermee door. ‘t Mag eigenlijk iets korter maar de jurk voorzie ik voor de eerste lentedagen. Tegen dan krijgt ze zeker en vast nog een groeischeut. ‘t Is de breedte van de jurk die niet goed zit: dus of ze moet nog veel kilootjes verdikken of ik moet hem vernauwen. Cocoon Dress Groovy Baby and mama Liesellove IMG_8547 IMG_8548Op de foto’s zie je ook haar onderhemdje piepen. De halsuitsnijding is dus ook nog niet helemaal wat het moet zijn. Voor een volgende versie zet ik dus op mijn lijstje: een twee jaar verlengen tot een goeie drie jaar, halsuitsnijding checken en wat extra naadwaarde toevoegen zodat ik hopelijk uitkom op een versie tussen 2 en 3 jaar. Of kan iemand mij DE tip der tips geven hoe ik uitkom op een perfecte maat voor dit patroon? 
IMG_8538Cocoon Dress Groovy Baby and mama Liesellove IMG_8556De stof past trouwens perfect bij het thema van ‘Kid’s Clothes Week’: ‘Toys’! Niet dat een sneeuwtijger een speeltje is maar Axelle doet niet liever dan tijgers en leeuwen na te doen. Al kon ik haar niet overtuigen om het voor de lens van de camera te doen. Maar ah, u kunt zich er zeker iets bij voorstellen?

Stof: Tricot Sneeuwtijger – Bambiblauw
Patroon: Cocoon Dress – Groovy Baby and Mama 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 reacties

 1. Ach, super lief en leuk! En mooi kleurtje voor haar huidje ook :)

  Volgens mij hoort die jurk zo, lekker bol, toch? Misschien alleen wat onder de mouwen versmallen… Naar mijn smaak dan ;)

 2. Bij mij was de jurk ook veeeeeel te groot. Volgens mij ligt het aan de instellingen bij het printen. Ik heb m eerst thuis zelf afgeprint. Daarna in het copycenter en daar hebben ze nogal gevloekt op de instellingen.

 3. Ik vind hem mooi, maar ook iets te wijd. De stof is er wel prachtig voor!
  De boord bovenaan vind ik niet storend. Een mooi hemdje met spaghettibandjes (noemen jullie in België dat ook zo?) is ook een oplossing. Staat ook meteen tof!

  1. In de handleiding staat dat jersey ook mag dus het ligt denk ik daar niet aan :)
   ze zit gewoon tussen twee maten in, waarbij drie dus in de breedte nog echt wel wat te breed is! nu aan het ‘rokgedeelte’ vind ik het zo erg niet, ‘t is bovenaan dat het ietsje strakker mag zitten, misschien dat ik dus gewoon nog wat ga vernauwen :-)

 4. Perfecte match de sneeuwtijger en de cocoon dress! De maat was bij mij ook het probleem: de 2 jaar was veel de kort en de mouwen veel te smal, de hals was wel prima.

  1. Ok, dan is het duidelijk voor de volgende keer: ik maak een twee jaar maar verruim de mouwen (want dat deed ik bij de drie ook al en nu is het perfect), ik verleng de twee jaar tot een drie en een beetje (want zelfs de drie is hier best kort) en dan zal de hals goed zijn ;-)

 5. Je zit in je froezel periode ;) De cocoon is hier ook al gepasseerd! Ik ben fan, ze staan er zo schattig mee. Het mag wat wijder vallen, vind ik. Maar ik maakte de bedenking ook over de hals en de lengte. Goed idee van dat paneeltje, het lijkt ervoor gemaakt!

 6. Hey, superknappe jurk! ze is er gweldig mooi mee. Ik maakte hem voor mijn dochter (zie instagram of flickr) en heb ook lang zitten knoeien met het overtekenen van het patroon, veel gemeten, hermeten en vergeleken met andere jurjes uit haar kast, Uiteindelijk maakte ik voor mijn dochter van 3 een cocoondress maat 2y, met mouwopeningen en mouwen maat 3y en een jurklengte maat 4y. En die past prima.
  Miet

 7. Zo mooi!!
  And once again ben je me een stap voor! Seriously … Are you in my head? Hihi … Of zal ik het maar houden op: Great minds think alike? ;) Ik knipte maat 6 jaar voor de 5 jarige dochter, maar dat lukt helaas niet uit mijn paneelstof (hier lag de koala klaar) :( maar nu ik zie dat het toch zo breed valt, misschien toch een maatje kleiner overtekenen voor mijn smalle 5 jarige? Ik ben ook niet zo van het meten! :0 anyway … Om maar te zeggen: de Cocoon Dress ligt hier klaar. En ik denk dat ik een eenvoudig A-lijn kleedje ga maken uit het koala paneel, dat past waarschijnlijk ook beter met de Liladress die ik al maakte voor de kleinste. :)

  1. grappig :)
   ik zit niet in je hoofd maar inderdaad great minds think alike :) ik denk een maatje kleiner moet allicht lukken maar wel denken aan de mouwen (anders te smal) en aan het verlengen onderaan (want anders is het echt KORT)

 8. Oh, kan je niet gewoon versmallen aan de stofvouw, en daar innemen wat er teveel is? Zo wordt de halslijn ook wat smaller… de jurk wordt smaller zonder de vorm van het model te wijzigen, de mouwen blijven passen… Hoeveel je moet versmallen zou ik meten vanaf de oksel tot het midden… en dan even checken met andere punten… ik weet niet of ik het duidelijk neerschrijf hier :p