Weet jij nog dat ik een tijdje geleden sprak over het geven van feestjes en hoe ik dat dezer dagen liever in alle eenvoud doe? Veel mensen leken zich hierin wel te herkennen. De druk om van elk feest een half trouwfeest te maken, die is door social media wel erg groot geworden. Ik vond het dus een verademing om in alle eenvoud een heerlijk communiefeest te organiseren voor Baptiste.

Easy peasy food

Hij mocht voor zijn communiefeest zelf beslissen wat we die dag zouden eten. Het werd spaghetti, zijn lievelingseten en als dessert ijs en pannenkoeken. Veel eenvoudiger dan dat, kan het niet zijn he?!? Verder gingen we voor een uitgebreide aperitief en maakte ik een hapjestafel. Gebaseerd op het principe van een grazing table. Een grazing table is een goedgevulde borrelplek, vaak over de volledige tafel. Die vul je dan met lekkere & vaak ook gezonde hapjes zoals noten, olijven, crackers, vlees, kaas, snackgroenten, fruit, … Alles is mogelijk!

Ik koos ook hier natuurlijk voor een vereenvoudigde versie gezien we voor Baptiste zijn communiefeest alles zelf deden. Gewoon heel veel lekkers in kommetjes op de tafel en iedereen kon zichzelf gedurende de aperitief bedienen. Ook voor de drank bedachten we een zelfbedieningssysteem. Een oud gietijzeren mini-bad gevuld met water en ijs en daarin alle drankjes. Ideaal als je tijdens het feest zelf niet te veel werk wil hebben.

Decoratie

Decoratie klinkt direct zo bijzonder en ik ging toch voor eenvoudige feestjes, toch? Wel, ook op een bijzonder eenvoudige manier kan je de boel opfleuren. Ik kocht wat tulpen en verder hingen we enkele ballonnen en wat slingers op. Kaarsjes op tafel en klaar is kees. De decoratie fixten we dan ook op een kwartiertje tijd. Maar het kind was bijzonder content en meer moet dat eigenlijk niet zijn.

Zeg het met kaartjes

Bij een communie horen natuurlijk ook communiekaarten. In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat door Baptiste zijn beenbreuk in de Paasvakantie, er geen foto’s genomen werden van hem in zijn nieuwe outfit. Bijgevolg verstuurde ik geen communiekaarten maar achteraf is een bedankkaartje natuurlijk ook erg fijn. In normale omstandigheden probeer ik voor elke feestje dat we geven uitnodigingen te voorzien. Maar na al die jaren zonder feestjes, moeten we er terug een beetje inkomen. Want feestjes geven doen wij namelijk met plezier. In alle eenvoud weliswaar. Volgend feestje dat op de agenda staat is dat van Axelle. Zij wordt 9 jaar en eindelijk kunnen we haar verjaardag nog eens echt vieren.

Bedankjes

Voor de bedankjes zorgde ik voor een zeeppompje met zijn naam op. Enkel bij communiefeesten zorgen we daarvoor. Ook dat ging super eenvoudig. Zo eenvoudig zelfs dat ik de dag zelf nog de naampjes op de pompjes moest kleven. Dat deed ik met een labeltoestel dat hier al jaren in de kast staat. Eens team last minute, altijd team last minute.

Er werden die dag niet bijzonder veel foto’s gemaakt maar ik hoop dat je mij op mijn woord gelooft. Feestjes in alle eenvoud zijn fijn om voor te bereiden en de dag zelf geniet je zelf met je hele gezin gigantisch hard. Wie doet in de toekomst mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.