Compagnie M: Julia Pattern Tour

Op de release van de Julia Sweater voor volwassen van Compagnie M. zat ik al een tijdje te wachten. Reuzecontent was ik dan ook toen bleek dat ik mee mocht testen. Ik koos voor de ‘eenvoudige’ versie die op nog geen uurtje in elkaar zit. 
Versie 1 naaide ik in een teststofje omdat ik de maat moeilijk kon inschatten. Het bleek echter een voltreffer te zijn en werd hier ondertussen, tussen alle wasbeurten door, bijna continu gedragen. 

I was already waiting a while for the release of the Julia Sweater for Adults. So when Marte asked me to test the pattern I didn’t have to think about it! Version 1 is made in one fabric and was ment to be a testcase. (because of the size) But it is a hit! 
Het tricootje dat ik gebruikte is een ultra-los-gevalletje waardoor de Julia een luchtig effect krijgt. Het stofje doet aan de vlindermouwen alle eer aan en omgekeerd doet het patroon alle eer aan het stofje. 
Perfecte match! 
De Julia werd volledig in hetzelfde stofje gemaakt. Daarom doorstikte ik de halsboord zo’n drie keer met een kleine zit-zag-steek en in slingerende bewegingen! 
Scheef is het nieuwe recht. Zeg dat ik het gezegd heb… 😉

Because I made the Julia Sweater in the same fabric, I stitched the neckline about three times with swaying movements. I love it so much! 
Versie 2 zult u nergens bespeuren. Het werd een misbaksel. Een misbaksel dat ik liefst in de verbrandingsoven gooi! Het was alsof ik maat 36 had gemaakt i.p.v. maat 40 en onder mijn armen zag ik alleen maar bultachtige toestanden.
Ik leerde er wel uit… 
De stofkeuze, die is cruciaal! 
Straffer nog: die is allesbepalend. 
Versie 2 werd gemaakt uit punta di roma: van die hele mooi, stevige punta di roma… Perfect voor van alles en nog wat maar de match tussen Julia en Punta is werkelijk waar een no go!!!
Version 2 was really a no go, all because of my fabric choice! The sweater was to small and really ugly. I learned that the fabric choice is everything. 
Mijn goesting in nog meer Julia’s nam echter niet af. 
We vergeten dus het misbaksel en presenteren u versie 2.1. Het punta di roma geval was gecombineerd met leer en dat laatste wou ik nog een keertje proberen, maar dan met gewone tricot. 
I made a new one, inspired on version 2. That version was combined with leather, so I used it again. Now with a normal jersey-fabric. The pictures are in black and white because it was terrible to make pictures… 
Time of the year… I know you’ll understand me! 
De foto’s zijn zwart/wit omdat je in kleur amper ziet waar het leer zit. Bijgevolg zie je ook niet dat ik met een kraagje werkte. 
Lang leve de winter… 
Lang leve het slechte licht… 
Last minute naaide ik nog een derde versie. Ik gebruikte de gouden lurex uit onze shop en kwam op het idee doordat tientallen klanten mij de vraag stelden of deze bruikbaar is voor een Julia. Ondertussen kan ik zeggen dat Julia en Lurex een match zijn… 😉 
Last minute, I sewed a third version with golden lurex. This time, no long sleeves and a finishing with elastic bias binding. I combined the lurex with plain cotton. The neckline is the high one but I’m in doubt. So what do you tink: adjusting it or not? 
Deze keer geen langen mouwen en een afwerking met elastisch biais. Over de hoge hals twijfel ik nog een beetje. Dus wat denken jullie: hals aanpassen of niet? 

Het goed getrainde oog ziet ook dat deze gecombineerd werd met katoen. Ik knipte gewoon 2 cm naadwaarde i.p.v. 1. Je ziet, het patroon biedt eindeloos veel mogelijkheden. Nog niet overtuigd? Ga dan eens bij Compagnie M. zelf kijken! 

Als je net zo een fan bent van de Julia Sweater als ik, dan heb je geluk want je kan nog even genieten van 10% korting op de aankoop. Gebruik daar de code: julia-women-launch
If you like de pattern as much as I do, then you’re lucky because you still can enjoy a 10% discount on the purchase of it! Use the code there: julia-women-launch

Stof:
Versie 1: Florence bij Liesellove
Versie 2: zwarte tricot bij Liesellove & zwart met gaatjes bij Liesellove
Versie 2: Gold bij Liesellove & Fretwork in White van Camelot bij Liesellove 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

38 reacties

  1. sommige punta is soepelvallend en dan gaat het wel… de korte versie die compagnie m zelf maakte (korte mouwen) is met een bedrukte punta van bij ons en daar werkt het wel, de basis punta van uit onze shop is te stevig dus het is vooral dat de stof soepeltjes moet zijn, als je begrijpt wat ik bedoel… mss kan je ook wel de mouwen aanpassen dat het minder vlindergehalte wordt ofzo

 1. Zoveel julia-inspiratie alweer! Gelukkig staat hier een bak met tricot waar zeker julia-materiaal tussenzit. Waar wacht ik eigenlijk nog op ?
  ps: Je derde versie is schitterend!

  1. Dat is een bijzonder goeie vraag waar ik een twijfelend antwoord op geef 😉 als het een te dikke, stugge stof is dan marcheert het gelijk niet… mss post ik nog het effect van mijn floptrui om te tonen wat ik bedoel 🙂 maar eerlijk? ik denk dat je het beste voor flodderige stofjes gaat en die zijn inderdaad meestal niet superdik

 2. Leuk, ik heb bijna dezelfde als de eerste in mijn kast hangen. Het is te zeggen, meestal geraakt die niet in mijn kast, daarvoor draag ik die te graag. Ann (Jace did it) heeft er ook zo een gemaakt, met het patroon dat ik voor mezelf uittekende. Zou grappige foto's opleveren, wij drie tesamen :p

  De laatste versie is ook een toffe, de halsuitsnijding kzn je op de foto's niet zo goed zien, maar mij lijkt die toch in orde.

 3. Toffe Julia's! Ik zou wel die zwart-witte eens in kleur willen zien; of is het een volledig zwarte Julia? En fan natuurlijk van dat glitterstofje 😉 Ik had die stof al op de webshop zien passeren, maar vroeg mij af of ze aangenaam is om dragen?

 4. Wauw, die zwarte vind ik wel heel tof! Ik mis nog een close-up van de eerste versie, dat zou nog wat meer inzicht geven in de pasvorm. Van zulke truien kun je wel een kast vol hebben!