Make it yourself

Couscous met rucola, zongedroogde tomaatjes en ham

Wat doe je met je zelfgemaakte gedroogde tomaatjes? Juist ja, je gebruikt ze bij het aperitief of verwerkt ze in een maaltijd. Geen inspiratie? Test dan eens dit recept uit met couscous, ham en gedroogde tomaatjes uit! Ik deed wat ingrediënten naar gevoel bij elkaar dus staar je niet blind op de hoeveelheden en doe zelf ook maar iets.couscous met rucola, zongedroogde tomaatjes en ham

Ingrediënten voor 2 personen

– 125 g couscous
– halve rode ui
– halve komkommer
– (zelfgemaakte) gedroogde tomaatjes
– een handvol rucola
– citroen
– gekookte ham in reepjes
– peper

10 MINUUTJES TIJD, MEER VRAAGT DIT RECEPT NIET.

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kommetje en schenk er kokend water over tot het onderstaat. Voeg eventueel een bouillonblokje bij. Dek af en laat wellen.
  2. Snijd de ui en komkommer in kleine blokjes. Hak de rucola fijn. Pers de citroen uit.
  3. Roer de couscous los en voeg er de ui, komkommer en rucola bij. Voeg gedroogde tomaatjes naar smaak toe (hier waren dat twee eetlepels.)
  4. Breng op smaak met het citroensap. Afhankelijk van je smaak kan je een halve tot een volledige citroen gebruiken.
  5. Voeg ten slotte de hamreepjes en de rucola bij.
  6. Kruid met peper.

Smakelijk!



2 Comments

  • Reply
    ElsS
    3 augustus 2016 at 11:03

    couscous is zalig om supersnelle maaltijden te bereiden, ik ben helemaal fan 🙂

  • Reply
    Lottes Anekdotes
    3 augustus 2016 at 19:29

    Zo simpel en toch ongetwijfeld superlekker. Ik ben grote fan van couscous 🙂

  • Leave a Reply