Wie me een beetje kent, weet dat ik ongelooflijk fan ben van Oostende. Is het omdat ik er geboren ben? Geen idee… maar de laatste jaren trekken wij regelmatig eens een dagje naar de koningin der badsteden. Want naast de zee, werkt Oostende al jaren aan allerlei activiteiten om een bezoek aan de stad meer dan de moeite waard te maken. Zo is er bijvoorbeeld het kunstproject “The Chystal Ship”. Een levensgrote kunstroute door de stad, die je elke dag opnieuw kan bezoeken.Toen we in de Krokusvakantie een dagje naar daar trokken, hadden we echter geen tijd voor deze kunstroute. Want momenteel loopt er nog een fantastische kunstroute door de stad, die van “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.”

Dit kunstproject verspreidt zich over verschillende museale locaties in Oostende en is ook te vinden op lekken die hiervoor doorgaans niet gebruikt worden, maar wel de hartslag van de stad laten voelen. Het vlot wordt in de tentoonstelling gebruikt als metafoor voor de essentie van kunst en de kunstenaar. Het is dan ok een zeer dankbaar symbool dat gebruikt kan worden in allerlei interpretaties.

Wij dus op pad, met kroost en al, omdat we niet vies zijn van een culturele uitdaging met de kindjes. Al viel die uitdaging best goed mee want met een beetje moeite, neem je je kinderen zo mee op sleeptouw bij al die bijzondere en prachtige werken. Omdat de tentoonstelling zich verspreidt over Oostende is het trouwens niet mogelijk alles te zien op één dag. Wij proberen dus nog een keertje terug te gaan. Maar het is de moeite, echt waar… (Je hoeft trouwens niet steeds een nieuw ticket te kopen. Goed bewaren dus die handel.)

Wie trouwens fan is van lekker eten of iemand kent die hiervan houdt, denk dan eens aan de Rest”O”Cheque. Een cadeaubon waarmee je in heel wat restaurants in Oostende kunt gaan eten. Zelfs in het meest kindvriendelijke: Jilles Burger, waar er echt veel plaats is voor de kindjes om te spelen.

Meer info over wat er in Oostende te doen is vind je op hun website. De tentoonstelling van “Het Vlot” loopt nog t.e.m. 15 april 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. Het is jaren geleden dat ik nog eens in Oostende was, maar deze zomer trekken we er voor een weekje vakantie naartoe. We logeren in een appartementje van vayamundo. Ik kijk er nu al heel erg naar uit.