Zoals voor velen was het ook hier van dat: de allereerste schooldag. Nog nooit eerder hoefde ik een kind af te zetten op school. Mij inbeelden hoe dat verloopt, dat kon ik niet. Al het hele weekend vertelde Axelle over naar school gaan. Ze zag het compleet zitten, maar mama die zou ook naar school gaan, aldus Axelle. Ik voelde de narigheid al een beetje aankomen: voor haar en voor mij!
eerste schooldag

Gelukkig gaat Axelle naar een Freinetschool waar de opvang van de kindjes in de eigen klas doorgaat. Geen indrukwekkende toestanden op grote speelplaatsen met massa’s kinderen. Al zal dat kleine kasje voor haar allicht wel een hele indruk geweest zijn.

Om 8u30 leverden we haar af in de klas. Papa mogelijks nog zenuwachtiger dan mama… ‘t Kind zag het allemaal goed zitten tot ze besefte dat wij terug weg zouden gaan. De traantjes vloeiden, de mijne net niet… 
‘t Voelde onwezenlijk, onwerkelijk aan. We dropen af met een krop in de keel. De hele dag lang keek ik uit naar het moment dat ik haar terug mocht oppikken. De dag was opvallend rustig, te rustig… Straks ga ik dat peutergedoe nog missen zeg.
Toen we haar oppikten kregen we leuks te horen: ze deed het supergoed op haar eerste schooldag. Vandaag mocht ze zelfs al turnen en dat deed ze blijkbaar erg graag. Daar verschiet ik eigenlijk niet in met een wildebras van een dochter. Ze at ook al haar boterhammen op, inclusief de korstjes!
De kop eraf, het moeilijkste is voorbij, althans dat hoop ik toch! Hoe verliep bij jullie de eerste schooldag? Of de eerste dag na de vakantie? Kleine mie ligt alvast al eventjes in bed want doodmoe, dat was ze wel… ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

 1. Oh.
  Oh!
  Oooooh!
  Blij! Merci! xx

  En wat Axelle betreft: dat komt helemaal goed, loslaten moét, loslaten is eigenlijk ook gewoon plezant want kinderen winnen aan zelfstandigheid en jij aan wat meer vrijheid. Win-win!

 2. Ik ben blij voor jou dat het goed gegaan is! Er vloeiden bij mij en de oudste dochter ook tranen bij haar eerste schooldag en ze deed het goed. Ik ook :-).
  Na de krokus mag mijn jongste dochter naar school en ook nu hou ik mijn hartje weer vast. Zij gaat het minder moeilijk hebben dan ik, denk ik!?
  zus 3