Binnenkort wordt Axelle 2 jaar! Bijna niet te geloven hoe snel het gaat. Affain, daar gaan we nu niet bij stil staan. Wel bij een mogelijke feestoutfit. ‘t Is te zeggen…
Een jurk die moest dienen als outfit voor de uitnodiging van haar feest werd genaaid met een stofje waar ik instant liefde voor voelde. Want ja cactussen zijn de nieuwe flamingo’s of de nieuwe ananassen, nietwaar?
Een nieuw patroon werd gekozen: de Lotta Dress van Compagnie M, mits een kleine aanpassing bovenaan. Die zorgt er wel voor dat ik echt voor iets anders moet gaan dan body’s onder Axelle haar kleding… ;-)
Het naaien zelf verliep niet zonder slag of stoot. Ik weet niet wat er aan de hand was, ik vermoed een kleine maar zeer zware aanval van zwangerschapsdementie… Ik wou namelijk zakken, zakken met flapjes, u weet wel…
Maar euhum… wat ik ook deed, het overlockstiksel bleef altijd zichtbaar. M.a.w. die zakken trokken op niks. Bijgevolg knipte ik ze er gewoon terug af, (ja, ik was zelfs te tam om ze los te tornen) en stikte de zijnaden gewoon dicht. Wie die zakken er netjes in krijgt mag mij dat hier eens schoon komen uitleggen ze! Kandidaten?
Back to the party dress! Of toch niet…
Mijn ingeving om foto’s met een kroontje te trekken leidden niet tot het gewenste succesnummer om een prachtige uitnodigingsfoto te nemen. Onderstaande foto werd verkozen tot beste exemplaar…
Maar veel meer meewerken deed het kind niet! Can’t blame her… met een moeder die om de vijf botten foto’s wil trekken! ;-)
Axelle houdt bovendien niet van dingen op haar hoofd…
Andere dingen vindt ze dan wel weer heel leuk…
Waar leren ze dat toch?
Deze jurk zal het dus allicht niet worden ook al is hij wel meer dan geslaagd. Lekker luchtig met net dat extraatje door de mouwtjes en de halsafwerking.
Proficiat Ann, Lieveke en zus, nemen jullie contact met me op voor dat metertje Atelier Brunette?

Stof: Succulents bij Liesellove
Patroon: Lotta Dress by Compagnie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

49 reacties

 1. O maar dan scheelt ze niet veel met Ernest! Hij wordt er maandag 2 :-)
  Mooi kleedje, jammer van de zakjes. We wonen niet echt in elkaars buurt zeker, anders legde ik je dat met plezier eens uit.

 2. Leg er maar eentje klaar de 8e, ik leg het je met plezier uit :)
  Herkenbaar, het snot, de foto gewilligheid, … Schoon gerief, <3 dat stofje in die combinatie!

 3. mooi kleedje hoor, en iets op het hoofd is niet altijd simpel, maar zelf heb ik geen neuspeuteraars, weet wel dat ze dit op school of creche kunnen lkeren

 4. Ik ben helemaal fan van de neuspeuterfoto's!!!! Alvast een grote hieperdepiep …
  Het kleedje vind ik echt wel geslaagd hoor!

 5. Haha die foto's :-))
  Zelfde probleem met haar leeftijdsgenootje hier; het foto's nemen is momenteel een ramp!
  Ik vind het jurkje wel heel mooi en zeker feestoutfit-waardig
  Het doet mij eraan denken om ook aan mijn zoontje zijn feest-outfit te beginnen (nog iets op die lijst :-s)

  1. Op zich is het zeker feest-waardig maar ja ik wou een jurk voor de uitnodiging en een jurk voor het feest en dan wil ik nog zoveel… zoveel te doen, zo weinig tijd… allicht zooooo herkenbaar hé ;-)