Toen ik 7 jaar terug begon met bloggen op Liesellove.be heb ik veel gedacht, maar alvast nooit dat ik laaiend enthousiast ging schrijven over een huishoudtoestel. Maar vandaag doe ik dat toch want ik ontdekte afgelopen week de steam mop van BLACK+DECKER en werd voor het eerst sinds lang dolenthousiast van huishoudelijke taken. Je moet namelijk weten dat ik alles behalve een huishoudelijk talent ben. Vraag het mijn moeder. Ze klaagt al jaren steen en been dat ze allesbehalve huishoudelijke wonderen op de wereld heeft gezet. I kid you not, haha. Maar toen kwam dus de steam mop in mijn leven.

Steam mop BLACK+DECKER

Steam mop als huishoudhack van het jaar!

De steam mop is een stoomreiniger en daar droomde ik al jaren van. Maar ik was altijd een beetje sceptisch en dacht dat het nooit zo efficiënt kon zijn als men beweerde. Dus negeerde ik dit huishoudtoestel en ploeterde ik verder met ambetante dweilen, tandenborstels en hoorde ik elk half jaar opnieuw dat het een schande is hoe je amper nog door mijn ramen kan kijken. (Wij wonen aan een spoorweg en drukke weg waardoor de ramen vooraan heel snel heel vuil zijn.)

Een aantal weken terug zag ik echter op Instagram Stories een huishoudgloriemoment met een stoomreiniger. En alsof het lot het besliste kon ik niet veel later een samenwerking met BLACK+DECKER aangaan waarmee ik de steam mop kon uittesten.

De steam mop stoomreiniger van BLACK+DECKER maakt alle oppervlakken in huis hygiënisch schoon met stoom dus. Deze steam mop met SteaMitt handschoen, doodt 99,9% van de bacteriën in huis zonder chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Gewoon water in het toestel doen, aan zetten en 15 seconden later kan je jezelf volledig uitleven met stoom.

Multifunctioneel is ie wel!

Je hebt verschillende standen zodat de hoeveelheid stoom automatisch wordt aangepast aan het oppervlak dat je gebruikt. En zoals ik al zei, dan is het eigenlijk gewoon gaan. Hardnekkigvuil en vet verwijder je dus zonder enig probleem. Zaken waar je anders kei lang voor moet schrobben, zijn nu in no time proper.

Ik testte ondertussen een aantal verschillende zaken uit want in het pakket komen allerlei extra’s zodat je meer dan alleen de vloer kan poetsen. Naast de vloer, die ik zonder strepen kon stomen, waste ik ruiten, poetste ik de voegen van de badkamertegels, ging ik aan de slag met de badkamerspiegel en het doucheraam, stoomde ik ons tapijt en de zetel en poetste ik de afvoer van de afwasbak en het toilet.

Allemaal met een zeer effectief resultaat en in no time. Vooral dat laatste maakt mij bijzonder vrolijk. Ik kan je verzekeren dat zelfs mijn mama verbaasd was. Ik die bijvoorbeeld ramen poets, daar moet normaal een klein mirakel voor gebeuren. En mijn moeder, een absoluut huishoudtalent (thx god, wat zou ik zonder haar doen haha), liet toch al eens vallen dat ze die stomer ook wel eens wil gebruiken. Onder het mom “weet jij anders hoeveel tijd mij dat kost?” Met andere woorden, als zij overtuigt is, dan zou iedereen dat moeten zijn.

Niet huishoudtalenten zijn voor eeuwig gered!

De verpakking + handleiding vertelt je dat deze stoomreiniger geschikt is voor het reinigen van alle gesloten oppervlakten zoals harde vloeren, tapijten, keukenwerkbladen, dampkappen, tegels, douchedeuren, spiegels, kranen, speelgoed en zelfs een BBQ of grill. In geval van ramen/spiegels etc. neem ik nog een doek ter hand om alles helemaal droog te maken. En omdat ik al heel vaak de vraag kreeg: ja, dat alles zonder strepen!

Oh ja, naast het feit dat je geen chemische producten gebruikt, komt dit toestel met de nodige microvezeldoeken die je gewoon kan wassen in de wasmachine. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat hij niet draadloos is en je dus even moet zoeken hoe je het beste met de kabel eraan omgaat. Maar dat is eigenlijk muggenzifterij want de voordelen zijn echt gigantisch.

Bij Bol.com betaal je momenteel €151,99 i.p.v. €189 voor de steam mop van BLACK+DECKER en dan krijg je het pakket met de stoomreiniger, de SteaMitt handschoen en alle extra’s. Waar wacht je nog op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. Moet je nog eerst stofzuigen voor je met de steammop door de keuken gaat? Ik ben op zoek naar een nieuwe stofzuiger en moest deze zuigen en stomen, zou dat de perfecte oplossing zijn voor een gematigd prijsje.