Een half jaar geleden bedacht ik een plan. Ik maak de kleren voor de communie van mijn metekindje zelf. Mijn zus vond het een goed idee. Een tijd later werd ik echter zwanger. Zwanger met alles erop en eraan: misselijkheid, overgeven, vermoeidheid en hormonen die een eigen leven gingen leiden. Ik kon alleen nog maar denken: “Waarom heb ik ooit dat voorstel gedaan?”
Six months ago, a was thinking about a plan. Making the clothes of my sisters boy for his communion. However, some time later, I became pregnant. Nausea, vomiting, fatigue, … I could only think: “What was I thinking?” 
Maar toen kon ik me inschrijven voor een workshop bij Zonen 09. Het was mijn redding en mijn duwtje in de rug om terug aan het naaien te gaan. Ik maakte er de Cisse uit een oranje gabardinestof. Sharon hielp me tot een hoger niveau van afwerking, met doorlopende paspel en al!
 
Luckily I was able to register for a workshop at ‘Zonen 09‘. I made the ‘Cisse’ and Sharon (from Zonen 09) helped me to a higher standard of finish. 
communie
Voor de pasbeurt had ik enige stress. Stel u voor dat mijn perfect gelukte broek niet zou passen en ik het alleen opnieuw zou moeten maken? Maar gelukkig voor mij zit hij als gegoten! Alsof Cisse als het ware voor Lucas gemaakt is!
The pant fits like a glove, as the pattern was specially created for Lucas! 
Restte mij nog het hemdje. Het tweede deel van de communie – outfiet. Ook daarvoor koos ik voor een Zonen-09-patroon: de Theo. Na het opnemen van zijn maten maakte ik een 122, die ik verlengde, met perfect doorlopende print, zelfs op het borstzakje. Maar geluk stond deze keer niet aan mijn kant. Het hemdje kon gewoon niet dicht. Domper, want ik zag mij die perfectie niet opnieuw herhalen. Maar, voor je metekindje doe je alles…
The shirt is also a pattern from ‘Zonen 09’: ‘Theo’. The first one that I made was really to small. I didn’t see myself repeat the perfection of it, but for Lucas, I do anything! 
Ik maakte de Theo twee maten groter en dat creëerde de perfecte outfit! Voor het hemdje koos Lucas samen met zijn mama de autostof, die ik hier al eens gebruikte. Weinig origineel misschien maar het kind wou zo graag opnieuw die stof, dat niemand het erg vond om niet origineel te zijn! ;-)
I made the shirt two sizes larger and created the perfect outfit. I already used the fabric, but he really wanted it again. Not original but hey, the kid is happy with it! 
communie
Op de foto’s is het misschien minder goed zichtbaar maar de print loopt mooi door, zowel aan de sluiting als aan het borstzakje. De schoenen, kousen en trui werden door mama geshopt. En zo kon ik gisteren terecht een fiere meter zijn op zijn eerste communie!
A perfect outfit, for a perfect boy, for a perfect day!
Stof:
Patroon:
Broek: Cisse – Zonen 09
Hemd: Theo – Zonen 09

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

48 reacties

  1. doorzettingsvermogen kan je het inderdaad noemen… alles werd gemaakt in de periode dat ik nog kotsmisselijk was en die naaimachine eigenlijk kon vervloeken, dus ja trots ;-)

  1. yup ik denk het ook, perfecte patronen om iets prachtigs mee te maken want als de basis al goed zit kan er niet veel fout lopen hé ;-) (tenzij verkeerd opmeten)

  2. Je doet mee schrik krijgen!! Ik knipte maat 92 small voor die van ons. Normaal draagt hij 80/86 maar ik verlang al zo lang om eens een Theo te maken dat ik niet langer kon/wou wachten om het te proberen. Ik dacht 'dat is vast nog aan de ruime kant' maar nu krijg ik schrik… Omdat jij 2 maten groter moest nemen na opmeten. En dat laatste deed ik natuurlijk weer niet he…

 1. Schoon gerief, perfect gerief! De keuze van een meter is toch zo belangrijk, de ouders van jou petekind wisten wel wie ze kozen ;)

 2. Mooi!!! Daar kan je met recht fier op zijn!!
  Ik zal je morgen missen op Simsalabim!! Ben je een volgende editie er weer bij, of valt dat rondom de bevalling?? Hoewel met zo'n heel klein babytje zo van huis af……..

  1. Een september baby dus…. Onze jongste is ook van september en wat heb ik toen een geluk gehad met heel mooi nazomer weer!!! Ik hoop dat je dat ook treft!!
   Anders toch maar een keer online bestellen of er een uitje van maken om de stofjes te voelen……

 3. Wat mooi zeg! Hier ligt hetzelfde plan: Cisse short bijna klaar (ik stikte en tornde de tailleband al 3x , ben ik de enige die dat zo moeilijk vindt om dat netjes te krijgen langs buiten én langs binnen?) en een Theo is geknipt.
  En proficiat met de foto's, ze zijn top!

 4. Wow Lies, wat een schoon geheel; de maaksels, dat prachtige petekind en schitterende foto's en dat allemaal voortgedreven door misselijkheid ;). Wat mogen we verwachten als ge u goed voelt?

  1. Awel, ondertussen ben ik in topvorm en rolt er van alles van onder de machine :) donderdag twee prachtige jurken al zeg ik het zelf en straks hopelijk schoon doopsuikergerief ;)