U weet het misschien nog wel, mijn post over vliegen met een peuter.
Voor vertrek had ik daar toch wel wat zorgen over.
“Hoe pak je dat aan?” 
“Wat als ze niet wil stil zitten en hysterisch wordt?” 
“Wat met de oortjes?”
 

Naast al het opzoekwerk kreeg ik massaal reacties van jullie en ook heel wat bruikbare tips. Vliegen met een peuter moest kunnen meevallen. Nu de trip erop zit, kijk ik graag even terug naar hoe het effectief alle tips waren.

Vliegen met een peuter: de realiteit

Axelle, tjah, een geboren reizigster…
Geen enkel probleem te melden i.v.m. de vliegtuigreis. Mijn voorbereiding leverde dus een kalme, relaxe reis op, want vollen bak in de overtuiging dat het zonder die voorbereiding moeilijker was gelopen.

Tip 1: voor het aan boord gaan lieten we Axelle telkens de luchthaven zelf verkennen: al kruipende, al stappende of al vliegend op onze armen. Net voor het aan boord gaan ging ze dan de draagzak in. Van dat ding ben ik geweldig content. Alle moeders die ook van plan zijn te vliegen met hun kleine ukkepuk: ga voor de draagzak. Je hebt je handen vrij voor paspoortcontrole en handbagage en je kleintje wordt relax. Draagzak en vliegen met een peuter gaan hand in hand dus.
vliegen met een peuter
Die draagzak is trouwens mijn tip 2. Het heeft ons echt geholpen op de reis makkelijker te maken. Het in slaap vallen ging makkelijker en gaf mezelf het geruststellende gevoel dat als ze niet wou slapen ik nog toertjes met haar op het vliegtuig kon lopen…

Al het entertainment-materiaal dat ik meenam was niet nodig. Ze had voldoende aan eten. Bijgevolg tip 3: zorg voor lekkers. De gouden tip die ik kreeg: de doosjes van de Hema met rozijnen in… Dat heeft hier gescoord en niet alleen op het vliegtuig zelf.

vliegen met een peuter
Natuurlijk heeft Axelle ook wel gespeeld op het vliegtuig. Ik had allerlei leuks mee (en had dit allemaal ingepakt.) Maar Axelle was zo gefascineerd door haar nieuwe omgeving dat ze vooral daar op ontdekkingstocht ging. In nood hadden we nieuwe boekjes mee, stickers en een nieuw speelgoedje. Tip 4: zorg voor genoeg entertainment, beter te veel dan te weinig.
De moeilijkste momenten, met name opstijgen en dalen, verliepen hier behoorlijk vlot gezien Axelle meestal sliep op die momenten. Slechts één keer heeft ze het opstijgen effectief meegemaakt. De fopspeen en het eten van rozijnen werkte hier perfect. Drinken heeft ze niet moeten doen maar kan wel een goeie tip zijn voor kindjes die geen fopspeen hebben.
En als laatste: wees zelf relax en voorbereid. Dan kan er niks mislopen bij het vliegen met een peuter… ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties

  1. En hoe was de reis zelf? Voor mij geen baby's meer, maar er zullen vast wel mama's jouw tips kunnen gebruiken (en toch ook wel wat van toepassing op grotere kinderen, buiten de fopspeen en draagzak dan ;)

  2. Ik vroeg me af, gewoon uit nieuwsgierigheid : hoe doe je dat dan op de moment dat je je moet vastgespen ?
    En ik vraag me nog iets af : heb je nog van die wereldkaartstof in je shopje ? ( ik vind ze niet maar ik kijk er misschen over ) Ik heb daar ineens ' een plan ' mee !

    1. Je krijgt een extra gordel die je om die van jezelf moet doen en dan rond je kindje. In de meeste gevallen sliep Axelle en ging dat vlot. 1 keer was ze wakker en dat vastgespen vond ze minder fijn maar met genoeg gekke bekken van ons lukte het wel. De stof is er nog http://www.liesellove.be/Wereld als je niet voldoende kan bestellen laat het dan weten… meestal ligt er nog een restje ;-)