Sinds de opening van ‘Villages Nature Paris’ hoor ik niks anders dan goed over dit park. Als trouwe ‘Center-Parcs-ganger‘ kon een bezoekje dan ook niet uitblijven. We planden dit de laatste week van januari in en hadden daardoor direct iets om naar uit te kijken. De timing was echter een twijfelgeval: uiteindelijk kozen we voor een midweekje al was de verleiding voor een weekend best groot. Waarom? Simpelweg omdat ‘Villages Nature Paris’ net naast Disneyland ligt. Een bezoek brengen aan was dan ook héél erg verleidelijk.

De afgelopen maanden waren echter zwaar, te zwaar. Er was bijgevolg vooral nood aan rust en tot onszelf komen. Disneyland is natuurlijk fantastisch leuk, maar rust ga je er nu niet snel vinden. Een midweek dan maar en oh wat deed die deugd. Want wat het park belooft, komt ook echt uit. Ondanks de vele recreatiemogelijkheden heerst er in het park een enorme rust. Veel natuur en heerlijke cottages.

Accomodatie

Wij verbleven in een ‘Cocoon Vip Cottage’. Je krijgt net dat tikkeltje extra luxe wanneer je de huisjes vergelijkt met de goedkopere accomodaties. Voor ons is dit het echter meer dan waard. Het grootste pluspunt aan deze huisjes is het gigantische grote bubbelbad. Je kan er uren in verdwijnen en van genieten. Vooral in de winterperiode is dit dus een echte aanrader. Dat ons huisje dichtbij alle activiteiten lag was voor ons extra handig. Kleine beentjes stappen namelijk niet altijd even graag .

Aqualagon

Center Parcs staat gekend om zijn toffe subtropische zwembaden. Maar met deze ‘Aqualagon’ overtreffen ze zichzelf. Het is één van de grootste subtropische zwembaden in Europa waarbij je maar liefst uit 7 glijbanen kan kiezen. Axelle was razend enthousiast al moesten we haar wel uitleggen dat slechts één van de 7 reeds voor haar haalbaar was. Ik moet zelfs toegeven dat ik op sommige glijbanen zelf een beetje schrik had en ze ook niet allemaal aandurfde. Zo paste ik voor de Rocket, een glijbaan waarbij letterlijk de grond van onder je voeten verdwijnt. Baptiste werd dan weer helemaal gek in het kindergedeelte en samen genoten we van hun heerlijk buitenzwembad.

In het ‘Aqualagon’ vind je ook het ‘Deep Nature Spa’ maar daar pasten we deze keer voor. Als ouder moet je soms ook eens kiezen hé… en het bubbelbad in ons huisje maakte dat verlies trouwens meer dan goed.

Bellevie Farm

Hoe indrukwekkend hun zwembad ook is. Het is de ‘Bellevie Farm’ die ons het meest liet genieten. Een prachtige boerderij waar Axelle en Baptiste gefascineerd rond liepen. Bovendien bieden ze er allerlei workshops aan. De ene al meer boerderij-gerelateerd dan de andere. Brood bakken, tuinieren en pony’s verzorgen bijvoorbeeld. Axelle haar voorkeur ging echter uit naar het maken van een knuffel. (Beste entertainer ooit trouwens!) De kers op de taart is de binnenspeeltuin in het ‘Bellevie Farm’. Een rustige binnenspeeltuin weliswaar waar het ook voor de ouders aangenaam vertoeven is. “Spelen maar kindjes, Santé mama en papa!”

Forest of Legends

Al op de eerste dag ontdekten we het ‘Forest of Ledgens’. Een prachtige speeltuin tussen de bomen. De pracht van deze speeltuin kan je je eigenlijk niet voorstellen als je ze niet gezien hebt. Dit is echt een speeltuin next level. Spijtig voor de kindjes dat het de andere dagen van de vakantie ijskoud weer was, anders hadden we hier heel wat meer uren gespendeerd.

Lakeside Promenade

Je hebt het ondertussen misschien al door? ‘Villages Nature Paris’ is niet volgens de traditionele manier gebouwd. Het subtropisch zwembad kreeg zijn eigen onderkomen, ‘Lakeside Promenade’ ligt aan het meer en het ‘Bellevie Farm’ en het ‘Forest of Legends’ liggen dan weer aan de andere kant van dit meer. Het ‘Lakeside Promenade’ herbergt allerlei restaurantjes, winkeltjes en activiteiten zoals een escape room, klimmuur, bowling en een gamezaal. Mooie ingerichte panden netjes naast elkaar, met veel smaak en sfeer ingericht.

Je vindt er enkele heerlijke restaurantjes. Althans dat denken wij toch. Omdat het grootste deel van onze familie nog – 6 jaar is kozen wij steeds voor ‘Vapiano’, een Italiaans restaurant. Erg kindvriendelijk en heerlijke gerechten. Een aanrader! Omdat ik tijdens onze midweek geveld werd door buikgriep, gingen we er trouwens ook een keertje afhalen. Ik ziek in bed, de anderen toch lekker eten.

Parijs

‘Villages Nature Paris’ ligt aan de rand van Parijs. Wil je dus een dagje Parijs gaan bezoeken dan is dit perfect mogelijk. Je kan transfers en bezoeken regelen aan de receptie of doe zoals wij en rij zelf naar Parijs. Bijgevolg kuierden we ook een dagje rond door de heerlijke straten van Parijs, because Paris is always a good idea!

We genoten erg van dit midweekje ook al werd ik halverwege ziek. De rust was meer dan welkom en heeft ons bijzonder veel deugd gedaan. Voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. Oooh deze staat al op mijn lijst sinds de aankondiging dat het zou gebouwd worden :D In 2020 gaat het ons eindelijk lukken, dan zijn de kindjes 3 en 5 en gaan ze er meer aan hebben dan nu (vooral ook aan disneyland). Ik tel al af!