Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Digital Detox

14 november 2014

Digital Detox

14 november 2014
Afgelopen week deed ik aan ‘Digital Detox’.
Compleet ongepland…
Maar het deed des te meer ‘deugd.’

We trokken naar Duitsland voor enkele daagjes verlof.
Standaard staat onze MacBook, iPad & iPhone op onze bagagelijst, wetende dat op onze bestemming internet geen probleem is.

Na een kort nachtje (ik trok de avond voor mijn verlof naar de boekenborrel van Griet en naaide nog een winterjas voor Axelle) vertrokken we richting Biberach. Na 6 uurtjes reizen belandden we in een wereld van rust, warmte en heerlijk niks doen. Het was op dat moment dat ik besloot een dagje geen internet te raadplegen. Maar een dagje werd twee dagen en uiteindelijk maakte ik slechts 10 minuten gebruik van internet tijdens onze complete vakantie.

Ik miste hierdoor de blogtour van Compagnie M., waarvoor excuses lieve Marte, maar dat zal zowat het enige nadeel zijn geweest aan mijn digital detox!

Dag één was eigenlijk de moeilijkste. Ik had een beetje het gevoel dat ik van alles aan het missen was. Bovendien kwam ik in strijd met mezelf omtrent klantenservice. Echter, klanten konden terugvinden dat we in verlof zijn en uiteindelijk, wanneer een bakstenen winkel sluit doet die ook zijn deuren niet even snel in zijn verlof open om het één of andere te regelen.

De extra tijd die ik kreeg werd gespendeerd aan familie, eten, drinken, bezoekjes doen, slapen, nog meer slapen, veel slapen, lezen en slapen. Zei ik al slapen? Ow jeetje, wat heb ik dat veel geslapen.

De terugkeer naar de digitale wereld viel me uiteindelijk zwaarder dan het tijdelijk eruit stappen. Ik kon nog wel even verder teren op het rustige, kalme, bijna prikkelloze leventje die ik de afgelopen dagen heb geleid.

Ondanks de vele gemiste blogpost, de Facebookstatussen, de instagramfoto’s, de vele mails etc. bewezen de afgelopen dagen dat af en toe een digitale detox best goed kan zijn: des te meer energie om er tegenaan te vliegen. In de toekomst gaan we dan ook proberen het wat meer onder controle te houden.

Hoe ik dat ga doen? Dat is een goeie vraag… 😉
Dus tips over hoe om te gaan met social media zijn meer dan welkom!

Ik zweer het niet af want er zijn ook veel voordelen gekoppeld aan social media maar als je jaren geen dag zonder internet hebt gezeten, bijna een hartaanval krijgt als je internet het niet doet en het eerste wat je doet ‘s morgens social media checken is dan kan het echt geen kwaad om een beetje te minderen! 😉

Maar voor nu:
I’m back and here to stay! 😉

15 Comments

 • Stan nel 14 november 2014 at 16:03

  En als puntje bij paaltje komt, heb je eigenlijk niets gemist, hoor. Het enige belangrijke had je bij op vakantie! Nu kan je totally zen terug starten! x

  • Liesellove 14 november 2014 at 16:30

   Inderdaad… en we gaan proberen zo lang mogelijk zen te blijven… al merk ik dat ik snel in mijn oude gewoontes verval…

 • Edje 14 november 2014 at 16:04

  Good for you!! Zou ik ook eens moeten doen……

  Toen De Meneer en ik laatst allebei tegelijk meteen onze iPhone pakten toen we wakker werden, en elkaar niet eens fatsoenlijk goedemorgen hadden gewenst, viel het ons ook voor het eerst op dat het eigenlijk wel wat al te gortig aan het worden is….

  • Liesellove 14 november 2014 at 16:30

   misschien ook tijd dan voor een digital detox 😉

 • Danine 14 november 2014 at 16:44

  welcome back!! zag er daar prachtig uit! Ideale locatie voor een digitale detox!!

 • An Vande Velde 14 november 2014 at 17:00

  Zoals ik aan mijn kinderen altijd zeg 'alles met mate'… Probleem is dat we op internet zo veel zien dat we het gevoel hebben dat we mee moeten doen… Ik ben er zelfs van overtuigd dat je best af en toe eens ongelukkig wordt van de overdaad aan alles op het internet…,
  (En nu snel even fb checken ??)

  • Liesellove 14 november 2014 at 17:10

   Zoals wel vaker heb je gelijk 😉

 • Madelief 14 november 2014 at 17:41

  Wij klanten (Lies Eeckhout) wachten wel even hoor 🙂 Stiekem een beetje jaloers als ik jouw foto's zie…

  • Liesellove 14 november 2014 at 17:49

   Ondertussen wel alles zo goed als bijgewerkt 😉 verlof voorbij maar duizend keer meer energie 🙂 en ik kan je jaloersheid begrijpen 😉

 • Leuke Wereld 14 november 2014 at 17:45

  Ik ga dat ook eens doen, echt waar!

 • Twee emmerkes water 14 november 2014 at 17:57

  Eigenlijk zit ik enkel veel op de social media wanneer ik aan het werk ben. Da's zo net zoals de -tig coffee breaks die de collega's houden, dan switch ik ff naar m'n schermpje met blogs en fb 🙂
  Maar vind het wel moeilijker te missen dan vroeger merk ik
  Misschien toch ook eens een beetje afkicken 🙂

 • Bobby & Minouch 14 november 2014 at 18:47

  Don't look at creative things but be creative!

  • Liesellove 14 november 2014 at 18:51

   Yes… maar kijken bij een ander is zoooooo leuk 😉

 • Angélique 14 november 2014 at 20:43

  als wij op reis gaan moet die smarphone,tablet,laptop enz ook altijd mee en eigenlijk is het dan eens de moment om af te kicken van alle multi media en genieten van de gewone dingse des leven

 • Of many kinds 14 november 2014 at 20:57

  Hier gelijktijdig een weekje vakantie waar er geen WiFi was, serieuze detox dus. Langs de ene kant is het zeker eens goed, maar een week is toch lang!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×