2019 moest een reisjaar worden voor de familie Liesellove. Bovendien wilde ik mij in dat jaar gaan toespitsen op meer reisgerelateerde content en in hoofdzaak een Instagram-feed gevuld met reisfoto’s. Door gekende omstandigheden verwezenlijkte ik deze doelstellingen niet, maar we reisden afgelopen jaar wel veel. In die mate dat ik alleen maar kan hopen dat er in 2020 meer van dat komt. Dit was 2019 dus, in reizen…

Januari: een midweekje Villages Nature Paris

In januari stond er vrij snel een midweekje Center Parcs op het programma. Samen met drie van de vier kindjes trokken we naar Village Nature de Paris en genoten we daar van de geweldige omgeving, het heerlijke zwembad, het lekkere eten en het fantastische bubbelbad. Volop ontspanning waar ik nu met weemoed naar terug kijk want ondertussen zitten we met een schoolplichtig kind en zijn dergelijke midweekjes weg niet meer zo evident.

Februari/Maart: roadtrip in Zuid-Afrika

Eind februari vertrokken we met z’n allen richting Zuid-Afrika. Ondanks het reizen met vier kleine kindjes legden we zo een 5000 kilometer af en spotten we the big five! De meest avontuurlijke reis van dit jaar en direct eentje waar ik zo opnieuw voor zou tekenen, ondanks de vele problemen in het land. Wil je zelf een safari organiseren met kleine kindjes, check dan ook zeker even de safari blogpost!

April: weekendje Terschelling

Tijdens de Paasvakantie trokken we met ons gezin naar het prachtige Terschelling. Met vier seizoenen in één weekend hadden we het soms héél erg koud maar ook héél erg warm. We genoten van dit prachtige eiland en verplaatsten ons met bakfietsen. Wederom één van de bestemmingen waar ik hopelijk ooit nog een snel naartoe kan!

April: midweek Center Parcs met de familie

Na ons weekendje Terschelling trokken we richtingen Center Parcs met de volledige familie. De midweek haalde de blog niet maar we werden er getrakteerd op prachtig weer en hadden er wederom een heerlijke tijd. Center Parcs bezoek ik sinds mijn vijfde leerjaar bijna jaarlijks dus wanneer ik er ben voelt het altijd een beetje aan als nostalgie. Bijna niet te geloven dat er voor 2020 nog geen weekendje/midweek/week gepland staat.

April: Decathlon Trekking Days

In april werd ik uitgenodigd voor de Decathlon Trekking days. Samen met wandel-partner An stapte ik dat weekend ongeveer 50 kilometer en sliep ik in een tent. Het voelde aan als een overwinning op mezelf. Het weekend zelf leerde me veel over mezelf en het leven en ik hoop in 2020 wederom te kunnen deel uitmaken van dit geweldige, doch pittige weekend!

Mei: weekendje Middelkerke

Soms is dichtbij ook heel gezellig en wanneer iemand zee zegt; moeten wij hier vaak niet lang over nadenken. Daarom trokken we in Mei voor een weekendje richting Middelkerke en genoten we van zon, zee en soms ook ietwat regen. Maar gelukkig weten we op dat laatste altijd een antwoord te formuleren…

Juni: een weekje naar de Ardèche

In juni, de laatste schoolmaand waarin Axelle niet schoolplichtig was trokken we voor een weekje naar de Ardèche. We verbleven in een fantastisch huis gelegen op een fantastische locatie. Prachtige tuin en heerlijk zwembad. En tja, wat moet ik over de Ardèche zeggen? Geweldige streek in Frankrijk… oh god, wat een prachtige tijd was me dat???

Juli: BoardX Surfvakantie

In juli maakten we onze grote droom waar en trokken we richting Frankrijk om te leren surfen. Het werd echt de familievakantie van de eeuw en ondertussen boekten we onze volgende daar opnieuw! Die wie weet zien we je volgende zomer daar?!?

September: weekendje sprookjescamping

Halleluja, in september trokken we voor een weekendje richting sprookjescamping en we hadden er het beste weer ever. Na een pittige maand augustus deed dit weekend extra deugd en de kindjes genoten zo erg dat ook wij als ouders dubbel en dik opgeladen waren.

Oktober: een weekendje Efteling

Half oktober stond wederom een magisch weekend op het programma. We trokken richting de Efteling en voor het eerst verbleven we daar een weekend. De heerlijkheid van ‘s morgens vroeger in het park te kunnen gebruikte ik om enkele keren op De Baron te kunnen, zonder aanschuiven. Verder maakten we het gezellig in ons huisje en knorden we er als ware varkentjes omdat we telkens zo vermoeid waren door de geweldige dag die we spendeerden in de Efteling. We vertelden er verhaaltjes en gebruikte de Efteling-App! Absolute aanrader; zowel om spelletjes te spelen als om te checken waar je naartoe wil en of je lang moet aanschuiven. Tot volgend jaar geweldige Efteling!

Oktober: Theater op de markt

Samen met Stefaan trok ik eind oktober naar Neerpelt om er te genieten van Theater op de markt. We genoten er met ons tweetjes van geweldige circusvoorstellingen en dompelden ons twee dagen lang in deze wereld onder. De perfecte manier om tijd te maken voor onszelf en al onze zorgen even te vergeten.

December: Parijs met de familie

De feestdagen doorbrengen in Parijs? Dat vond ik meer dan een goed idee! Het was de perfecte manier om te ontsnappen aan de feestdagenstress en Parijs is nu éénmaal altijd een geweldige idee! In het nieuwe jaar komt er zeker en vast nog een blogpost over! Want over Parijs ben je nu éénmaal nooit uitgesproken.

12 keer trokken we erop uit; soms met z’n allen, soms eens alleen. Ik voel me gezegd dat ik afgelopen jaren deze kansen genomen heb of gekregen heb. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat sommige uitstapjes tot stand kwamen in samenwerking met. Vooral in het tweede deel van dit jaar boden ze de soms broodnodige ontspanning. 2019 is ook het jaar waarin ik beseft heb, dat ik mijn reispassie dien te volgen. Het brengt mij en mijn gezin zoveel bij dus ik ben nu al benieuwd waar we in 2020 allemaal zullen belanden. Bedankt alvast dat je met zoveel enthousiasme onze tripjes gevolgd hebt! En see you next year!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.