DIY armbandjes maken met strijkparelsDe vakantie is al een weekje bezig. Op de blog doen we daarom af en toe een extraatje, zoals bijvoorbeeld onze nieuwe rubriek over inspirerende ouders. Ook de DIY willen we de komende weken wat extra in de verf zetten. Je weet maar nooit dat de activiteitenlijst met 100 tips niet toereikend genoeg is. Vandaag starten we met een eenvoudige DIY, die elke ouder aankan. Trust me! Het enige wat je nodig hebt is elastisch koord en strijkparels. Klinkt eenvoudig hé?

DIY armbandjes maken met strijkparelsHet is dan ook superdesuperdesuper simpel! Meet de gewenste lengte af van het armbandje of de ketting. Knip wat extra koord bij zodat je straks makkelijk kan knopen. Om het kleine kindje gemakkelijk te maken, leg je een klein knoopje aan één uiteinde van het koord. Zo schuiven de parels er straks niet dadelijk af.

Laat je kindje zich uitleven met strijkparels rijgen op het koordje. Waarom geen echte kralen? Wel, dat kan zeker ook. Maar strijkparels koop je meestal in zo een grote hoeveelheid dat je er nog wel iets anders mee kan doen dan enkel datgene waarvoor ze oorspronkelijk gemaakt zijn.

DIY armbandjes maken met strijkparels

Wil je het wat hipper maken? Gebruik dan ook de letters van hun naam. Zo krijg je meteen een gepersonaliseerd bandje. Cool toch? De bandjes kunnen kindjes makkelijk maken als cadeautje voor een vriendje of bijvoorbeeld voor papa. Ok, mogelijks zit er hier en daar dan wel wat roze tussen. Maar wedden dat alle papa’s zo een bandje de max vinden?

Heb je voldoende parels op het bandje zitten? Leg er dan gewoon een dubbele knoop in. Let op dat je de elastiek niet teveel aanspant want dan krijg je geen mooie ronde vorm. Idem trouwens wanneer je een ketting maakt! Wil je als mama gewoon mee bandjes maken? Overweeg dan om te werken met de initialen van je kind(jes.) Helemaal in en altijd draagbaar! Zo hield ik het heel simpel.

DIY Strijkparels

Wat vinden jullie leuk om te doen? Toffe DIY’s? Wat willen jullie hier komende zomer nog passeren? Laat het ons weten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties