Last minute kreeg ik te horen dat vandaag carnaval in de klas gevierd wordt. Ik had het moeten weten, doet niet elke school dat? Het zou makkelijk geweest zijn richting winkel te trekken en een pakje te kopen. Maar, kopen, dat vond ik easy. Mezelf het makkelijk maken, daar ben ik niet zo goed in. Ik presenteer je de DIY carnavalsoutfit.
DIY carnavalsoutfit
Ik trok last minute in allerijl richting winkel, kocht alles wat ik dacht nodig te hebben, et voilà, enkele uren later outfit af. Ik liet me logischerwijs inspireren door Pinterest. Een win-win-situatie want zo blijven we op schema met de pin-it-and-make-it-challenge. 

Verkleedkleren Carnaval Poes LieselloveDIY carnavalsoutfit

Als je zelf last minute nog een verkleed-outfit nodig hebt, is deze katachtige meer dan geschikt. Heerlijk simpel om te maken en zeg nu zelf, toch een fijn resultaat hé? Het lijfje is gewoon een rechthoek die dicht geplooid- en gestikt werd. Logischerwijs liet ik een opening aan de hals en de armen.

Carnaval Verkleedkleren Liesellove

Carnaval Verkleedkleren Liesellove

Voor de staart gebruikte ik een afgedankte kapstok: in de juiste vorm plooien en daarover een koker van pelzenstof schuiven. Dat handeltje nog eens aan een elastiek stikken en klaar is kees. En dan is er nog het maskertje. Ik tekende een katachtig hoofdje, knipte het twee maal uit vilt, bevestigde een neusje en stikte de gehele handel met een rekkertje aan elkaar.
Carnaval Verkleedkleren Liesellove

DIY carnavalsoutfit

Nu is het nog een kwestie Axelle te leren wat carnaval is. Mijn grote mond was onder de indruk en had zelfs een beetje schrik. Vandaag gaat ze dus door het leven als een schuchter poesje… Benieuwd naar wat dat volgend jaar zal geven. En jullie? Maakten jullie zelf een outfit of gingen jullie voor de makkelijkere oplossing en kochten jullie iets? Of hebben jullie al een grote doos vol verkleedkleren klaar liggen? Hier is het de eerste keer maar wie weet hebben we straks ook een berg…

Poezenstof bij De strik in Ledeberg
Elastiek bij Liesellove
Vilt bij Veritas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 reacties

 1. Mijn oudste zoon gaat nu ook voor het eerst naar school, maar ze vieren geen Carnaval :-(
  Ik kon me 'uitleven' in het pakje voor de jongste. Maar jouw creatie is toch echt eentje om te onthouden om ooit zelf eens te maken.

  1. Ja hé, het voordeel is dat je echt een lief resultaat hebt en dat het echt niet veel werk is! Je bent meer tijd kwijt met naar de winkel gaan dan dat je effectief naait ;-)

 2. Echt super, dat poesje. En je glimt toch van trots als je dat zelfgemaakt hebt!!
  Hier een ziek kind, dus geen carnaval. Anders was het Elsa geweest. Uit de winkel. :( Let it gooooo ��

 3. Mooi zeg! Een schattig poesjes!

  Ik heb me ook aangemeld voor het pinit&makeit project maar ik sta er nog niet tussen. Kan het zijn dat ik er tussendoor geschoten ben? Mijn blog is:blogliesje.nl

  bedankt!

 4. Oooooh, heerlijk schattig!! Dit ga ik ook pinnen :-) zo tof! Ik maakte dit jaar ook voor het eerst zelf de kleertjes (op de blog: http://lilliepawillie.wordpress.com) en het viel ec in de smaak bij de dochter. De oudste zit nu echt in een fase waarin ze verkleden geweldig vindt, dus misschien volgt er wel meer. We hebben al twee prinsessenkleertjes en wat andere kledingstukken die ik tweedehands kocht of van vorig jaar, maar zelfmaken is eigenlijk toch echt wel leuker en origineler… :-)